Wachtwoord automatisch aanvullen op Android in- en uitschakelen

Als u een Android-gebruiker bent geweest, moet u zich bewust zijn van het wachtwoord voor automatisch aanvullen dat Android vraagt ​​wanneer u een nieuw wachtwoord in een app invult.

Is deze functie nuttig of worden er persoonlijke gegevens van u afgenomen die anders vertrouwelijk zouden moeten worden behandeld? Laten we gedetailleerde informatie hierover krijgen en weten hoe u deze functie voor automatisch aanvullen van wachtwoorden kunt in- en uitschakelen.

Wat is een wachtwoord voor automatisch aanvullen?

Toen Android Oreo 8.0 op de markt kwam, ontwikkelde Google het autofill-framework dat het invullen van wachtwoorden in verschillende apps vergemakkelijkte. Zodra Google informatie zoals uw wachtwoord, kaartinformatie, adres, enz. opslaat, helpt het u om deze informatie waar nodig te vinden met een enkele tik. De functie Automatisch aanvullen van Google werkt ook goed met apps voor wachtwoordbeheerders.

Er werken tegenwoordig meerdere sites en apps om u faciliteiten zoals automatisch aanvullen te bieden. Automatisch aanvullen is een handig hulpmiddel en vindt dus zijn gebruik op verschillende plaatsen, zoals uw e-mailadres, naam, creditcardgegevens, enz. Automatisch aanvullen kan u helpen bij het invullen van al deze gegevens in het formulier.

Gebruik van wachtwoord voor automatisch aanvullen

Met technologische vooruitgang komen mensen elke dag met betere technologie. Je vraagt ​​​​je misschien af ​​​​waarom Google heeft besloten om met een functie als automatisch aanvullen te komen. Wat was de noodzaak om aan iets te denken als een wachtwoord voor automatisch aanvullen? Is het succesvol, of zijn er mazen in verband met Automatisch aanvullen van wachtwoorden? Laten we het gebruik weten dat deze functie dient.

Bespaart tijd

Automatisch aanvullen bespaart u de tijd die u kwijt bent aan het herhaaldelijk invoeren van informatie. Wanneer u automatisch aanvullen gebruikt voor het invullen van informatie zoals uw wachtwoord, kaartgegevens, e-mail, etc., bespaart u veel tijd door de gegevens met slechts één klik in te voeren. Dit scheelt niet alleen moeite, maar ook veel tijd.

Verbetert de beveiliging

Als u al uw wachtwoorden moet onthouden en onthouden, zult u de neiging hebben om ze kort en gemakkelijker te houden. Met automatisch aanvullen hoeft u zich geen zorgen te maken over het onthouden van deze wachtwoorden; daarom kunt u moeilijke wachtwoorden behouden, waardoor uw accounts extra worden beveiligd. Het voorkomt ook dat u in de problemen komt doordat u een belangrijk wachtwoord bent vergeten.

Vermindert spanning

Het kost veel moeite om een ​​groot aantal wachtwoorden apart te onthouden. U kunt ze uiteindelijk verpesten of vergeten en mogelijk moet u uw wachtwoord elke keer opnieuw instellen. Automatisch aanvullen lost dit probleem voor u op door uw wachtwoorden op te slaan, zodat u deze niet allemaal afzonderlijk hoeft te onthouden.

Bespaart u gedoe en verwarring

Meestal gebruiken mensen hetzelfde wachtwoord voor de meeste van hun sociale media-accounts om het wachtwoord te onthouden. Maar dit kan een verkeerde beslissing blijken te zijn, want zodra iemand uw ene wachtwoord kent, kan hij informatie over al uw accounts verkrijgen.

Daarom kunt u wachtwoorden voor automatisch aanvullen gebruiken om elk wachtwoord te onthouden, waardoor u verschillende wachtwoorden voor verschillende sociale-media-apps behoudt. U voorkomt dat al uw accounts worden gehackt en u bespaart uzelf de moeite om verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts te onthouden.

Beste apps waarmee u automatisch aanvullen op Android kunt doen

Als u een Android-gebruiker bent, kan de ingebouwde wachtwoordbeheerder van Google u helpen de taak van automatisch aanvullen gemakkelijker voor u uit te voeren. Andere apps kunnen u echter helpen dezelfde taak uit te voeren. Hun manier van werken en dataopslagcapaciteit kunnen verschillen. Ze kunnen op verschillende gebieden en manieren werken om dezelfde service te verlenen.

  Ignore No More Locks telefoons wanneer kinderen de oproep van een ouder niet beantwoorden [Android]

Laten we informatie verzamelen over enkele van deze apps voor wachtwoordbeheer en kijken welke functies ze bieden.

Ingebouwde wachtwoordbeheerder van Google

Met de ingebouwde wachtwoordbeheerder van Google kunt u uw wachtwoorden op elk gewenst moment opslaan en openen. Het bespaart u veel tijd door uw gegevens op te slaan, zodat u ze niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren als u inlogt op een account of inlogt in een andere app.

Functies

 • Creëer en bewaar unieke wachtwoorden: Google’s Password Manager helpt u bij het aanmaken van nieuwe wachtwoorden voor uw nieuw aangemaakte accounts. Vervolgens slaat het dit nieuw gegenereerde wachtwoord op en geeft het u wanneer dat nodig is.
 • Bescherming van uw opgeslagen wachtwoorden: Google’s Password Manager slaat uw wachtwoorden op en zorgt ook voor hun veiligheid door ingebouwde beveiliging. U kunt er zeker van zijn dat geen van uw wachtwoorden door derden mag worden gezien of gebruikt.
 • Vul wachtwoorden automatisch in wanneer dat nodig is: Google’s Password Manager helpt u bij het automatisch invullen van de wachtwoorden voor verschillende accounts en apps wanneer en waar dat nodig is.
 • Sterke wachtwoorden voorstellen: wanneer u een wachtwoord voor een nieuw account maakt, stelt Google sterke wachtwoorden voor om uw account veilig te houden.
 • U informeren over wachtwoorden die niet veilig zijn.
 • Blokkeert ongeautoriseerde toegang.

Google Password Manager beheert al uw wachtwoordproblemen en helpt u op elk moment toegang te krijgen tot de opgeslagen informatie. U kunt het gebruiken om tijd te besparen en het gedoe van het gelijktijdig beheren van meerdere wachtwoorden.

1Wachtwoord

Als u op zoek bent naar een alternatief dat het invoeren en onthouden van wachtwoorden voor u gemakkelijker maakt, kunt u vertrouwen op 1Password om de taak voor u uit te voeren. 1Password maakt inloggen op accounts eenvoudiger door inloggegevens van uw website en mobiele apps op te slaan. Telkens wanneer u begint in te loggen op een ander account, kunt u 1Password gebruiken om de vereiste velden uit de opgeslagen gegevens in te vullen.

U hebt snel, gemakkelijk en soepel toegang tot alle opgeslagen gegevens zonder veel tijd te besteden. U kunt zich bij elke app aanmelden met de opgeslagen informatie zonder de huidige pagina te verlaten. De snelle toegang werkt als een sneltoets. Elke keer dat u probeert in te loggen op een nieuwe app of account, worden inloggegevens voorgesteld. U kunt ook zoeken naar de accountgegevens die u zoekt in het vervolgkeuzemenu en een keuze maken uit een breed scala aan beschikbare opties.

1Password beschermt u ook tegen mogelijke oplichting door de URL van de oorspronkelijke website op te nemen en de optie voor automatisch aanvullen te stoppen voor het geval u per ongeluk een scanwebsite opent. U kunt uw wachtwoorden op meerdere apparaten opslaan, waaronder iOS, Windows, Linux, enz.

LastPass

Wanneer het onthouden van wachtwoorden een taak wordt, kunt u problemen ondervinden bij het proberen toegang te krijgen tot informatie op uw apparaat. LastPass is een gebruiksvriendelijke wachtwoordbeheerder die uw wachtwoorden, kaartgegevens enz. opslaat, zodat u niet elke dag tijd hoeft te besteden aan het invoeren van gegevens in verschillende vormen. U hoeft alleen maar op de opgeslagen gegevens te klikken en alle benodigde informatie in het formulier wordt automatisch ingevuld.

Functies

 • LastPass verzamelt informatie van uw browserextensie en stelt u in staat deze automatisch in te vullen zonder de kluis meerdere keren te openen.
 • Bewaar en vul informatie automatisch in op uw mobiele apparaten met slechts één klik.
 • Genereer elke keer dat u een nieuw account aanmaakt een nieuw wachtwoord met LastPass. Eenmaal gemaakt, kunt u dit wachtwoord in de app opslaan en op elk gewenst moment openen.
 • Bewaar inloggegevens, creditcards, adressen en andere belangrijke informatie op LastPass.
 • Uw gegevens blijven beschermd tegen hackers en bronnen van derden.
 • Bespaar tijd door automatisch opgeslagen informatie, zodat u de informatie in het formulier niet herhaaldelijk hoeft in te vullen.
 • Elimineer eventuele fouten die u anders tegenkomt als u elk wachtwoord afzonderlijk moet onthouden.
 • Informatie die u invoert en opslaat in de kluis is versleuteld, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het lekken van uw persoonlijke informatie.
 • Telkens wanneer u een formulier moet invullen, klikt u op het LastPass-pictogram om alle informatie automatisch in te vullen.
 • Ondersteunt meerdere apparaten zoals Android, Mac, iPhone, etc.
  Stuur door locatie getriggerde berichten naar een contactpersoon [Android]

U kunt LastPass gebruiken om een ​​wachtwoord, verzendadres of andere details op te slaan en deze binnen enkele seconden te openen wanneer dat nodig is. LastPass werkt slim om u waar en wanneer nodig relevante gegevens te verstrekken.

Bitwarden

Verhoog uw productiviteit en maak wachtwoordbeheer eenvoudig door Bitwarden te gebruiken. Bitwarden zorgt ervoor dat al uw privégegevens en wachtwoorden veilig zijn, terwijl u ervoor zorgt dat u niet steeds opnieuw de volledige informatie hoeft in te voeren. U kunt unieke wachtwoorden voor al uw apps en accounts maken en beheren door Bitwarden te gebruiken.

Functies

 • Bitwarden biedt u platformonafhankelijke toegang voor al uw digitale apparaten, inclusief mobiele telefoons, tablets en laptops. U kunt meerdere wachtwoorden via de app opslaan en het beheren ervan is niet moeilijk als u Bitwarden gebruikt.
 • Het ondersteunt 40 verschillende talen en daarom is taal nooit een barrière.
 • Bitwarden zorgt ervoor dat je binnen enkele minuten een robuuste beveiliging voor al je apps hebt. Het is gemakkelijk te gebruiken en daarom heb je geen enorme hoeveelheden kennis nodig om de app te begrijpen. Het beheren van wachtwoorden met de app is eenvoudig geworden en u kunt er zeker van zijn dat het invoeren, leren en opslaan van wachtwoorden geen gedoe meer is.
 • End-to-end-codering met Bitwarden zorgt ervoor dat geen van uw privégegevens of wachtwoorden derden bereiken en dat al uw informatie veilig blijft. U kunt vertrouwen op de app vanwege zijn verantwoordelijkheid en veiligheid en u kunt er zeker van zijn dat welke informatie u ook invoert, niets zal worden verkregen uit bronnen van derden.

Veel bedrijven geven er de voorkeur aan Bitwarden te gebruiken, omdat het een van de beste apps voor wachtwoordbeheer is. Het helpt u om gemakkelijk toegang te krijgen tot de opgeslagen informatie en om belangrijke formulieren binnen enkele seconden in te vullen. Dit bespaart u ook veel tijd en moeite, dus het gebruik van Bitwarden is een uitstekende keuze voor het opslaan en automatisch invullen van wachtwoorden in elke app.

Het is gratis wanneer u van plan bent Bitwarden voor persoonlijke doeleinden te gebruiken. U hoeft niets te betalen om te profiteren van alle functies die de app biedt. Als u echter van plan bent het voor zakelijke doeleinden te gebruiken, moet u mogelijk bepaalde kosten betalen om te profiteren van alle functies die Bitwarden biedt.

Beveiligingsproblemen in verband met automatisch aanvullen

Het primaire doel van het introduceren van automatisch aanvullen is om uw werk gemakkelijk te maken. Er zijn echter veel risico’s verbonden aan het gebruik van automatisch aanvullen die u mogelijk zorgen baren. Deze risico’s omvatten het feit dat, aangezien het een online bron is, een valse browser de beheerder voor automatisch aanvullen kan misleiden om hem gevoelige informatie te verstrekken.

 • Hackers kunnen een onzichtbaar formulier voor automatisch aanvullen toevoegen aan een browser, en uw automatisch aanvullen identificeert het als een gewoon formulier, waardoor informatie op de pagina automatisch wordt ingevuld, wat kan leiden tot het lekken van belangrijke en gevoelige informatie.
 • Veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts, wat betekent dat wanneer uw ene wachtwoord online wordt gelekt, u al uw online accounts verliest.
 • Het lekken van informatie naar accounts van derden, zelfs na veel beveiliging, is een serieus probleem. Misschien wilt u uw gegevens privé houden. De app kan uw informatie echter op de een of andere manier naar andere bronnen lekken.
  12 Star Tracker-apps voor astrofotografie (iOS en Android)

Deze gevallen zijn een ernstige bron van zorg, aangezien wachtwoorden een belangrijk stuk informatie zijn. Als ze aan iemand worden onthuld, betekent dit dat uw belangrijke en gevoelige persoonlijke informatie aan mensen wordt vrijgegeven. Ze kunnen deze informatie dan tegen u gebruiken en u veel problemen bezorgen.

Android Autofill in- of uitschakelen

Automatisch aanvullen in- of uitschakelen is geen erg moeilijke taak. U moet een reeks eenvoudige stappen volgen om automatisch invullen in te schakelen en uw leven te vergemakkelijken. Om automatisch aanvullen op Google in te schakelen, moet u de onderstaande stapsgewijze handleiding volgen.

 • Open de instellingen-app op uw apparaat.
 • Scroll naar beneden naar de systeemoptie. Klik daar op ‘Toetsenbord & invoer’.
 • U kunt dan op ‘Geavanceerd’ klikken en de sectie wordt uitgevouwen.
 • Tik op de optie ‘Service automatisch aanvullen’ in het menu.
 • Klik nogmaals op de optie ‘Service automatisch aanvullen’.
 • Hier ziet u een lijst met apps die u kunt gebruiken om automatisch aanvullen op uw apparaat te beheren. Google wordt standaard aan deze lijst toegevoegd. U kunt ook andere apps toevoegen op basis van uw keuze.
 • Tik op de optie ‘Een dienst toevoegen’.
 • U wordt nu gevraagd om een ​​wachtwoordbeheerder te selecteren. U kunt Google of een andere app van uw voorkeur selecteren. Uw apparaat zal u dan vragen om uw keuze te bevestigen. Tik op de knop ‘OK’. Automatisch aanvullen is nu ingeschakeld op uw apparaat.
 • U kunt de optie Automatisch aanvullen uitschakelen door op de knop ‘Geen’ te klikken wanneer u wordt gevraagd een app voor Automatisch aanvullen te selecteren.
 • Nu weet u welke stappen u moet volgen om automatisch aanvullen op uw apparaat in te schakelen. Automatisch aanvullen maakt uw leven gemakkelijk, dus u moet het op uw apparaat inschakelen om te voorkomen dat u verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts en sites leert.

  Conclusie

  Naarmate de technologie vordert, komt iedereen met nieuwere ideeën die hun leven vergemakkelijken. Automatisch aanvullen is een functie waarmee u wachtwoorden voor uw verschillende accounts kunt opslaan. Veel apps voor wachtwoordbeheer slaan uw informatie op en verstrekken deze indien nodig voor het invullen van formulieren.

  U kunt de ingebouwde wachtwoordbeheerder van Google gebruiken of apps van externe bronnen installeren om de taak te volbrengen. Zorg ervoor dat u het beveiligingsaspect begrijpt dat samenhangt met het online delen en invoeren van wachtwoorden, en wees dus voorzichtig.

  U kunt de epcdream.nl Random Password Generator gebruiken om veilige wachtwoorden voor uw online accounts aan te maken.

  gerelateerde berichten