Wat betekent Amazon’s “Project Zero” anti-namaakplan voor u?

Amazon’s Project Zero is de eerste echte poging van het bedrijf om alle vervalste vermeldingen van de Amazon-marktplaats te verwijderen. Maar hoe werkt Project Zero en welke invloed heeft het op klanten zoals u?

Wacht, zijn er vervalsingen op Amazon?

Het klinkt vreemd, maar er is een enorme markt voor vervalsingen op Amazon. En of je het je nu realiseert of niet, de kans bestaat dat je ooit een nepproduct via de winkelier hebt gekocht.

Amazon is, in tegenstelling tot winkels zoals Target en Best Buy, sterk afhankelijk van externe verkopers voor productvermeldingen en uitvoering. Deze verkopers zijn niet gelieerd aan de merken die ze verkopen, maar volgens Jeff Bezos maken hun aanbiedingen het goed de helft van de items verkocht op Amazon.

Veel van je Amazon-aankopen zijn waarschijnlijk afkomstig van externe verkopers, of je het nu beseft of niet. In plaats van elke verkoper op te delen in hun productpagina (zoals eBay), verzamelt Amazon alle aanbiedingen op één productpagina. Een vermelding voor een Apple-verlichtingskabel, kan bijvoorbeeld worden vervuld door tientallen verschillende verkopers, waaronder Apple. Je kunt op de productpagina controleren of een product van Amazon of een externe verkoper komt.

Met dit systeem kan Amazon de prijzen laag houden en vormt het een ruggengraat van het supersnelle fulfilmentsysteem van Amazon. Maar zoals u zich kunt voorstellen, kunnen veel fraudeurs en vervalsers meeliften op echte productvermeldingen.

Amazon heeft een aantal maatregelen tegen namaak, maar die werken niet zo goed. Het beoordelingsproces bij Amazon is verrassend traag en het is bijna volledig afhankelijk van gebruikersfeedback. Om nog maar te zwijgen, dit beoordelingssysteem werkt soms in het voordeel van fraudeurs door “verdachte” gebruikers te verbieden.

Als gevolg hiervan zijn er veel nepproducten op Amazon. De Vervalsingsrapport schat dat 13% van de producten die op Amazon worden verkocht, vervalsingen zijn. Om dingen in perspectief te plaatsen, Amazon verkocht rond 5 miljard producten in 2014.

Dit namaakprobleem is schadelijk voor klanten, populaire merken en Amazon. Sommige consumenten zullen niet op Amazon winkelen vanwege vervalsingen, en sommige merken weigeren ronduit om hun producten op de website te vermelden. Vorig jaar viel een deal tussen Amazon en Swatch Group (een Zweeds horloge-conglomeraat) uit elkaar vanwege vervalsers. Nick Hayek, de CEO van Swatch Group, beweerde dat het Chinese bedrijf Alibaba… betere maatregelen tegen namaak dan Amazon. Au. De Swatch Group heeft zich met tegenzin omgedraaid, maar verkoopt slechts een selecte partij horloges op Amazon.

  Microsoft Office (Word, Excel en PowerPoint) voor iPad [Review]

Je kunt niet alles kopen op Amazon

Je kunt zo ongeveer alles kopen op Amazon, behalve luxe kleding en kleding. Merkkleding, horloges, handtassen, parfums, hoeden en zonnebrillen hebben een beruchte namaakmarkt. Aangezien Amazon sterk afhankelijk is van externe verkopers, zijn luxemerken terughoudend om hun producten op de website te vermelden.

Amazon heeft de afgelopen jaren geprobeerd de zaken om te draaien. Het bedrijf is erin geslaagd om kleine deals te sluiten met veel exclusieve merken, zoals Disney, Hugo Boss en Nike. In ruil voor enkele kleine aanbiedingen, zoals parfums en overstockoverhemden, zal Amazon externe verkopers controleren (of voorkomen) om items te verkopen die zijn vermeld door of geassocieerd zijn met dat merk.

Dit is de reden waarom de vermeldingen voor specifieke merken, zoals: Nike, zijn ongelooflijk slank op Amazon. Het zijn saaie, oude of overstock items, met veel uitverkochte maten en kleuren. Dit is ook de reden waarom de Hugo Boss De Amazon-pagina staat vol met eau de cologne, gewone polo’s en misplaatste gitaarpedalen in plaats van de luxe pakken die bij het merk Boss horen.

Hier zijn enkele merken die dun of niet bestaand zijn op Amazon:

Nike: Effen kleding, schoenen en overstockgoederen.
Hugo Boss: Parfums en effen overhemden.
Fila: Een smalle selectie van kleding en schoenen en een vreemde focus op werkschoenen.
Bape: Slanke keuzes, maar je kunt veel flagrante namaak vinden op Amazon.
Disney: Een grote collectie die mysterieus gedateerd en onderprijsd aanvoelt in vergelijking met de Disney-website.
noordelijke kant: Een dunne selectie van effen overhemden en jassen.
Rolex: Meestal tweedehands en afgeprijsde horloges.
Versace: Een beperkte selectie horloges en cologne.
Chanel: Een goede selectie parfums, maar alleen tweedehands handtassen.
Swatch Group (Omega, Longines, Blancpain) – Verkoopt alleen geselecteerde horloges op Amazon na een vervalsing geschil.
Louis Vitton: Een boek, geschreven door Louis Vitton.
Opperste: bestaat niet.
Spark elektrische fietsen: Niet bestaand.
Sumo Lounge: Niet bestaand.

Als Amazon kan garanderen dat vervalsers geen probleem zijn, hebben merken een prikkel om meer van hun producten op Amazon te vermelden. Maar dit systeem is duidelijk gebrekkig. De meeste van deze merken gebruiken Amazon gewoon als een goedkoop warenhuis. En hoewel er waarschijnlijk een paar argumenten zijn die voorstander zijn van dit systeem (merken lijken minder exclusief als ze op Amazon verkopen), zouden de meeste consumenten waarschijnlijk Nike-schoenen en luxe horloges willen kopen met het gemak van Amazon.

Amazon’s Project Zero kan vervalsers stoppen

Na een rommelige rechtszaak in februari erkende Amazon eindelijk zijn namaakprobleem in een rapporteren aan de SEC. Maar het bedrijf beweerde in dit rapport dat het vanwege de “snelle groei” “mogelijk niet in staat” is om volledig te voorkomen dat verkopers namaakartikelen op de Amazon-markt verkopen.

  Hoe u een afbeelding kunt herstellen in Google Afbeeldingen zoeken

Het is duidelijk dat vervalsers slecht zijn voor consumenten, en ze zijn slecht voor het merk Amazon. Maar als Amazon besluit om hun interne maatregelen ter bestrijding van namaak op te voeren, moet het bedrijf duizenden nieuwe werknemers in dienst nemen, betalen voor universele productserialisatie en beperkingen opleggen aan de externe verkopers die deel uitmaken van de helft van alle Amazon-verkopen. Ook al Amazon geeft toe dat deze agressieve maatregelen “een negatieve invloed kunnen hebben op de bedrijfsresultaten”.

Maar Amazon heeft een tussenoplossing gevonden. Aangezien de meeste namaakproducten naammerken imiteren, zoals Apple, Nike of Sandisk, waarom zou u deze populaire merken dan niet de mogelijkheid geven om vervalsers te bestrijden? Deze anti-namaakoplossing heet Project nul, en het zou moeten helpen om het namaakprobleem van Amazon te verminderen.

Hoe werkt Project Zero?

Project Zero geeft vertrouwde merken de mogelijkheid om handmatig vervalste vermeldingen te verwijderen. Bovendien kunnen merken die deelnemen aan project nul kiezen voor geavanceerde productserialisatie en de mogelijkheid om medewerkers van Amazon Warehouse enkele technieken voor het opsporen van namaak te trainen.

Inschrijving in Project Zero is gratis en alle bedrijven die zijn ingeschreven in Project Zero hebben beheerdersrechten. Deze privileges stellen merken in wezen in staat om het trage rapportagesysteem van Amazon te omzeilen. In plaats van een vervalste vermelding aan Amazon te melden, kunnen merken die zijn ingeschreven voor Project Zero onmiddellijk de vermelding verwijderen en terugbetalingen regelen voor opgelichte kopers. Maak je geen zorgen: Amazon beweert dat deze verwijderingen achteraf worden beoordeeld om er zeker van te zijn dat het systeem niet wordt misbruikt.

Een namaak Nike-shirt.  het zegt

Merken die zijn ingeschreven voor Project Zero hebben ook de mogelijkheid om al hun producten te serialiseren. Op dit moment vertrouwt Amazon bijna volledig op eenvoudige, gemakkelijk te vervalsen serienummers om producten te identificeren. De serienummers van Project Zero worden uitsluitend gebruikt in het Amazon-magazijn en kunnen voor elk afzonderlijk artikel verschillen.

Volgens Amazon “maken merken die ervoor kiezen om de productserialisatieservice te gebruiken, kosten tussen $ 0,01 en $ 0,05 per eenheid, op basis van volume.” Sommige merken zullen dus uiteindelijk $ 50 extra betalen voor elke 1000 eenheden die ze op Amazon verkopen. Maar goed, je kunt nepproducten niet gratis bestrijden.

Als het klinkt alsof Amazon de verantwoordelijkheid bij merken legt, is dat precies wat er gebeurt. Het is misschien niet de beste anti-namaakoplossing, maar het is veelbelovend. Merken zoals Apple zijn nu beter toegerust om nepkabels en apparaten van de Amazon-marktplaats te halen, en merken die van oudsher op hun tenen rondliepen op de Amazon-marktplaats, hebben nu een prikkel om all-in te gaan.

Sommige merken staan ​​sceptisch tegenover Project Zero, maar ze willen dat het slaagt

Het is niet verwonderlijk dat sommige mensen sceptisch zijn over Project Zero. Het is een achterstallige anti-namaakmaatregel en het is moeilijk om precies te weten hoe goed het zal werken. Maar het is belangrijk op te merken dat merken kritiek hebben op Project Zero omdat ze willen dat het slaagt, niet omdat ze willen dat het mislukt.

  Netflix blijft bufferen? Hier zijn de oplossingen!

Herinner je je de Swatch Group, het bedrijf waarvan de CEO zei dat Alibaba betere maatregelen tegen namaak heeft dan Amazon? We vroegen dat bedrijf om commentaar op Project Zero, en we kregen een ronduit sceptisch, maar grotendeels optimistisch antwoord.

Swatch Group vertelde me dat “er een groot verschil is tussen het aankondigen van het Project Zero Initiative en het daadwerkelijk laten gebeuren.” Naast deze verrassend openhartige reactie, vertelde Swatch Group ons ook dat het “optimistisch is dat Amazon vooruitgang zal boeken” en dat de twee bedrijven in de toekomst “de gesprekken zullen voortzetten”.

Kevin Williams, de CEO van RGK Innovations deed een even optimistische maar sceptische bewering in een interview met Inc. Williams zegt dat hij, hoewel hij dol is op het idee van Project Zero, bezorgd is dat het “een boot vol onvoorziene gevolgen zal hebben”.

Hoe kan ik controleren of een bedrijf deelneemt aan Project Zero?

U wilt waarschijnlijk geen namaakproducten kopen. Dat is een redelijke veronderstelling. Dus het zou leuk zijn om te weten welke merken deelnemen aan Project Zero, toch? Vreemd genoeg is het moeilijk om merken te vinden die deelnemen aan het programma.

Op dit moment stuurt Amazon Project Zero-uitnodigingen naar spraakmakende merken, en kleinere merken kunnen zich aanmelden bij een Wachtlijst voor Project Zero. Aangezien Amazon luxe en exclusieve merken probeert te bemachtigen, kunnen we ervan uitgaan dat bedrijven als Nike en North Face uitnodigingen hebben ontvangen. Veel nagemaakte elektronicamerken zoals Apple en Sandisk hebben waarschijnlijk ook uitnodigingen ontvangen, maar er is geen manier om het zeker te weten. We kunnen ook aannemen dat Swatch Group betrokken is bij Project Zero, op basis van onze correspondentie met het bedrijf.

Een paar merken, zoals Kenu, hebben Amazon al geprezen voor hun Project Zero-initiatief. Dus als je een authentiek Kenu-product wilt, is dit je kans. En op de Project Zero-website staan ​​getuigenissen van bedrijven als Vera Bradley, Thunderworks en Chom Chom Roller… Ja, daar heb ik ook nog nooit van gehoord.

Natuurlijk hebben we Amazon gevraagd of er plannen zijn om in de toekomst een uitgebreide Project Zero-inschrijvingslijst te maken. Het bedrijf vertelde ons dat, hoewel Amazon niet “commentaar of speculeert over de toekomst”, ons idee zal worden doorgegeven aan “het team”. Hopelijk luistert “het team” naar onze suggestie.

In de tussentijd kun je verwijzen naar een lijst met ‘beperkingen’ die is samengesteld door De verkopende familie. Deze lijst bevat enkele van de merken die vermeldingen van derden op Amazon beperken. De merken op deze lijst maken zich zorgen over namaakproducten en kunnen in de toekomst mogelijk deelnemen aan het Project Zero-programma.