Wat betekent CTFU en wanneer te gebruiken?

Dankzij technologie en internet is sms’en ons belangrijkste communicatiemiddel geworden, waarbij afkortingen, jargon en emoji’s centraal staan.

Natuurlijk is er een tijd en plaats waar afkortingen en jargon zijn toegestaan, en we zullen u precies laten zien hoe u het efficiënt kunt gebruiken, te beginnen met CTFU.

Wat betekent CTFU?

CTFU is Internet-jargon voor Cracking the f*** up, en het wordt het meest gebruikt op sociale netwerksites wanneer je praat met vrienden en mensen met wie je geen professionele relatie hebt.

Het wordt vaak gebruikt om iemands amusement uit te drukken, vergelijkbaar met hoe je ROFL, LOL of ROFLMAO zou gebruiken.

  Achtergrondgeluid van microfoon op een pc verminderen

Het gebruik ervan is echter vrij beperkt vanuit sociaal oogpunt, aangezien de F in CTFU een acroniem is voor godslastering.

Wanneer kan ik CTFU gebruiken?

Zoals eerder vermeld, wordt CTFU meestal gebruikt als een vorm van internettaal op sociale-mediaplatforms of openbare forums.

Houd er echter rekening mee dat CTFU, in tegenstelling tot LOL, ROFL of ROFLMAO, niet zo bekend is, dus u loopt het risico verkeerd te worden begrepen als u het met de verkeerde mensen gebruikt.

Meer nog, aangezien CTFU laat zien dat je iets (zoals een opmerking of een foto) erg grappig vond, gebruik het dan niet te vaak, anders loop je het risico je geloofwaardigheid te verliezen.

Houd er ten slotte rekening mee dat CTFU kan worden gebruikt als een op zichzelf staand antwoord, of het kan vergezeld gaan van aanvullende opmerkingen. Hoe dan ook, dezelfde algemene boodschap zal worden afgeleverd.

  Een Outlook-agenda exporteren als een CSV-bestand

Hier is een voorbeeld van het gebruik van CTFU:

Persoon 1: Kijk eens naar deze grappige kattenvideo!

Persoon 2: CTFU, ik kan het niet geloven!

Wanneer mag ik CTFU niet gebruiken?

CTFU mag nooit worden gebruikt tijdens formele gesprekken, zoals met werkgevers, klanten of uw collega’s met wie u geen andere dan een professionele relatie wenst.

Bovendien, omdat de afkorting godslastering bevat, mag deze niet worden gebruikt wanneer u praat met mensen die u respecteert, zoals uw ouders, grootouders of ouderen.

Als extra tip, probeer af te zien van het gebruik van CTFU als je iets niet echt grappig vindt, want een LOL of een lachende emoji is voldoende.

Hier is een voorbeeld van wanneer u CTFU NIET moet gebruiken:

Cliënt: Ik denk dat we uw bedrijf slechts $ 1000 moeten betalen van de beloofde $ 2000.

  De geschiedenis van Caps Lock: waarom bestaat de Caps Lock-toets?

Jij: CTFU!

CONCLUSIE: CTFU Betekenis

Om de zaken af ​​te ronden, volgt hier alles wat u moet weten over CTFU:

Vermijd het gebruik in werkomgevingen
Het moet meestal in tekstvorm worden gebruikt
Het drukt een extreem hoog niveau van amusement uit
Vermijd het om het te gebruiken met mensen met wie je nooit godslastering zou gebruiken
Probeer het niet te veel te gebruiken, tenzij waar je op reageert echt grappig is

We hopen dat dit artikel duidelijk heeft gemaakt wanneer je CTFU wel of niet moet gebruiken in een gesprek, en dat het je heeft geholpen om de taal van vandaag beter te begrijpen.

Als u meer wilt weten over het correct gebruiken van internettaal, of hoe u kunt voorkomen dat u het per ongeluk op het verkeerde moment gebruikt, laat ons dan uw suggesties achter in de opmerkingen hieronder.

We zullen de artikelen dienovereenkomstig bijwerken en nieuwe handleidingen schrijven over andere veelvoorkomende slangwoorden.