Wat betekent Share Focus Status op iPhone?

Ooit gemerkt dat je werd afgeleid van een taak die je moet voltooien of gewoon niet in staat bent om te slapen wanneer je dat wilt?

Dit overkomt de besten van ons, en het kan lijken alsof je in een put bent gevallen als dit een aantal dagen aanhoudt, omdat het een gewoonte begint te worden om op te bergen wat belangrijk is. Om dit veelvoorkomende probleem te bestrijden, kunt u gewoon uw iPhone gebruiken.

Focus is een uitstekende functie van de iPhone, waarmee je je kunt concentreren op een bepaalde taak of actie met verschillende modi.

Hun slaapmodus helpt bijvoorbeeld om overweldiging te voorkomen door meldingen en telefoontjes uit te filteren. Het geeft ook aan de mensen aan dat je op dit moment niet beschikbaar bent en nog veel meer.

Waarom zijn deze modi nodig en hoe zijn ze nuttig?

Deze modi zijn om een ​​voor de hand liggende reden super handig. Dat is wanneer je iets wilt bereiken zonder gestoord te worden. Het kan een opdracht zijn, een familiebijeenkomst, of gewoon wanneer je niet wilt dat iemand je lastigvalt voordat je naar bed gaat.

U kunt verschillende modi gebruiken, ze aanpassen aan uw behoeften en zelfs bepaalde timings instellen. Dus als je echt iets wilt doen en de afleiding op je telefoon wilt verminderen, gebruik dan een van deze modi.

  Extensies installeren en gebruiken in de nieuwe Microsoft Edge

TIP VOOR EXPERTS: Je kunt extra focusmodi toevoegen of je eigen aangepaste maken door op het pluspictogram te tikken.

Laten we de 4 direct beschikbare modi uitbreiden en er in detail meer over leren.

Niet storen

De eerste van de verschillende modi is de modus Niet storen. Het helpt je om je beter op de echte wereld te concentreren of gewoon uit de drukte te blijven. Ideaal wanneer je op drukke evenementen of vergaderingen bent.

Je kunt het inschakelen door naar Instellingen> Focus> Niet storen te gaan en de knop te wisselen.

De modus Niet storen werkt door te voorkomen dat uw meldingen, berichten en oproepen geluid maken of trillen. Het voorkomt ook dat het uw scherm verlicht terwijl uw telefoon is vergrendeld.

Hier zijn echter enkele dingen die u moet weten:

  • Je alarmen zouden nog steeds afgaan en verschijnen
  • Deze modus werkt alleen als je iPhone is vergrendeld
  • Het reageert niet op je aanraking om het scherm in te schakelen, dus je moet op de zijknop drukken als je je telefoon wilt gebruiken.

Er zijn verschillende aanpassingen die u kunt doen met deze modus. Ten eerste kunt u uw Niet storen-modus elke dag volgens een vast schema plannen. Je mag de modus ook beperken tot specifieke contacten op je apparaat. Dit betekent dat je ervoor kunt kiezen om sommige contacten toch door te laten bellen terwijl de modus is geactiveerd. Dit is vooral handig als u geen belangrijke oproepen wilt missen.

Werk

De werkmodus op de iPhone is handig wanneer u zich alleen op werkgerelateerde gebieden concentreert. U kunt ervoor kiezen om alleen meldingen te ontvangen van belangrijke bronnen, zoals uw collega’s of uw geselecteerde paar apps.

  Bekijk afbeeldingen in cache van alle webbrowsers op uw pc op één plek

Je kunt het inschakelen door naar Instellingen> Focus> Werk te gaan en vervolgens op Volgende te klikken wanneer deze pagina verschijnt.

Van daaruit kunt u de contacten en apps kiezen die u in de werklijst wilt opnemen. U kunt het ook automatisch plannen om het elke dag op een vast tijdstip in te schakelen.

persoonlijk

Dit is heel eenvoudig en je kunt het gebruiken zoals je wilt. Met de persoonlijke modus kunt u het hele apparaat dempen, behalve meldingen van bepaalde mensen en apps.

Je kunt het inschakelen door naar Instellingen> Focus> Persoonlijk te gaan en vervolgens op Volgende te klikken wanneer deze pagina verschijnt.

Van daaruit kunt u mensen in uw persoonlijke moduslijst toestaan/weigeren.

Slaap

We hebben allemaal een goede nachtrust nodig, en vaak is het onze telefoon die ervoor zorgt dat we die niet krijgen. U kunt dit oplossen door de slaapstand op uw iPhone in te schakelen.

Je kunt het inschakelen door naar Instellingen> Focus> Slaap te gaan en de knop te wisselen.

Het werkt door alleen meldingen van bepaalde mensen en apps die u kiest toe te staan ​​gedurende de tijd dat de modus is ingeschakeld. Het is duidelijk dat het wordt ingeschakeld tijdens je favoriete bedtijd, maar je kunt er ook voor kiezen om het iets eerder aan te zetten om je te helpen ontspannen voordat je in slaap valt.

Er zijn ook een paar interessante aanpassingen, zoals het maken van snelkoppelingen voor favoriete apps voor het slapengaan en het toevoegen van herinneringen voor het slapengaan.

  Aangepaste penseelformaten krijgen in MS Paint?

Hoe de Focus-status met mensen te delen?

Wanneer u een van deze modi inschakelt, is het ook belangrijk om mensen hiervan op de hoogte te stellen, zodat ze goed geïnformeerd zijn dat u hun bericht misschien niet meteen ziet. Volg de onderstaande eenvoudige stappen om de Focus-status met mensen te delen:

Stap 1: Ga naar Instellingen > Focus en selecteer de modus die je wilt inschakelen.

Stap 2: Zoek naar “Focusstatus”, tik erop en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.

Nu, wanneer iemand contact met u probeert op te nemen, wordt hij of zij geïnformeerd dat de specifieke modus op uw apparaat is ingeschakeld en dat uw meldingen worden uitgeschakeld.

Conclusie

Soms wordt het essentieel om afleiding te elimineren om je werk gedaan te krijgen of om een ​​goede nachtrust te krijgen – die je hebt gemist. De bovenstaande Focus-modus helpt je precies dat te bereiken en je telefoon te bedienen zoals jij dat wilt.

Vervolgens wil je misschien ook kijken hoe je een nummer op je iPhone kunt blokkeren om storing en oplichting te voorkomen.

gerelateerde berichten