Wat gebeurt er als je iemand op Instagram beperkt?

Het is tegenwoordig moeilijk om op sociale platforms zoals Instagram te zijn, vooral voor de makers die erg populair zijn op dit platform. Het ontvangen van hatelijke of soms beledigende opmerkingen op hun berichten roept een vraag op over de veiligheid van gebruikers op zo’n populair socialemediaplatform. Instagram heeft een functie om de accounts te beperken die je met opzet sociaal pesten, hatelijke of beledigende reacties op je berichten sturen of je zelfs ongepaste berichten sturen. Als je wilt weten hoe het beperken van iemand op Instagram werkt en of er een manier is om iemand te beperken zonder hem op de hoogte te stellen, dan ben je op de juiste plek. We laten je ook het verschil weten tussen beperken en blokkeren op Instagram en wat er gebeurt als je iemand op Instagram beperkt. Dus lees verder!

Wat gebeurt er als je iemand op Instagram beperkt?

Blijf verder lezen om de gevolgen te leren nadat je iemand op Instagram hebt beperkt en de verschillen tussen beperken en blokkeren op Instagram in detail.

Wat betekent beperken op Instagram?

Beperken betekent niet blokkeren, maar het lijkt een beetje op blokkeren. Door een Insta-account te beperken, wordt het account alleen gedempt. In eenvoudiger bewoordingen verbergt het de berichten en opmerkingen van de persoon. De persoon kan je berichten nog steeds zien. Zelfs na het beperken kan de persoon nog steeds reageren op je berichten, maar die opmerkingen zijn alleen zichtbaar voor hem en jou. U ontvangt geen melding van het beperkte account.

  Hoe Facebook te ontkoppelen van Instagram

Waarom zou je iemand op Instagram beperken?

Wanneer iemand je online pest en beledigende of hatelijke opmerkingen plaatst bij je bericht op Instagram, moet je de persoon op Instagram beperken. Als je iemand op Instagram beperkt, worden alle berichten, opmerkingen en berichten van die persoon beperkt. Alleen het beperkte account en u kunt al zijn berichten, opmerkingen en berichten zien. Het zal u niet meer op de hoogte stellen zodra u iemand beperkt.

Wat gebeurt er nadat je iemand hebt beperkt?

Zodra je een account op Instagram beperkt, zijn de gevolgen:

  • Alle berichten, opmerkingen, verhalen en berichten worden toch niet weergegeven.
  • Reacties van een beperkt account op je Instagram-bericht zijn alleen voor hen zichtbaar, niet voor iemand anders.
  • Het beperkte account kan de status van uw account niet weten, of u nu online of offline bent.

Het beperken van een account is een veiligheidsfunctie op Instagram, dus je hoeft de persoon niet te blokkeren of niet meer te volgen. Je minimaliseert gewoon de interacties met de persoon. Dit is wat er gebeurt als je iemand op Instagram beperkt.

Hoe iemand beperken op Instagram?

Hoewel je weet wat er gebeurt als je iemand op Instagram beperkt, wil je misschien ook weten hoe je hetzelfde kunt doen. Als iemand je via Instagram lastigvalt, heeft Instagram daar een oplossing voor. Volg deze eenvoudige stappen om iemand op Instagram te beperken:

  Hoe een Instagram Live-video op te slaan

Opmerking: voor zowel Android- als iOS Instagram-gebruikers.

1. Open de Instagram-app op je telefoon.

2. Tik op het profielpictogram.

3. Tik in je profielscherm op Volgen.

4. Zoek het gewenste account dat u wilt beperken en tik op het gewenste resultaat.

5. Tik op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek.

6. Tik op Beperken om de persoon te beperken.

Het proces van het beperken van een Instagram-account is hetzelfde als hierboven voor gebruikers van Instagram Lite.

Kun je nog steeds iemands post zien nadat je hem/haar hebt beperkt?

Ja, je kunt nog steeds de post zien van de persoon die je hebt beperkt. Het is voor beide hetzelfde. Jij en de beperkte persoon kunnen elkaars berichten en verhalen zonder problemen zien. Maar alle opmerkingen van het beperkte account op je bericht zijn alleen zichtbaar voor jou en de persoon zelf. Je hebt volledige controle om die controle openbaar te maken. Dit is dus wat er gebeurt als je iemand op Instagram beperkt.

Kun je iemand beperken zonder dat ze het weten?

Ja, iemand beperken zonder hem op de hoogte te stellen is eenvoudig en gemakkelijk. Beperken zal de persoon niet blokkeren; het dempt gewoon de opmerkingen en directe berichten.

Kun je een melding krijgen als iemand je beperkt op Instagram?

Nee, je krijgt geen melding als iemand je beperkt op Instagram. Uiteindelijk zul je niet in staat zijn om te merken of de persoon je heeft beperkt of niet. Alle berichten zijn nog steeds zichtbaar voor jou, maar reacties op hun bericht en DM’s worden niet aan hen gemeld. Welnu, aan de andere kant ontvang je allerlei soorten meldingen van de persoon die je heeft beperkt.

  Wat gebeurt er als je iemand blokkeert op Instagram (VOLLEDIGE GIDS)

Wat is het verschil tussen beperken en blokkeren?

De verschillen tussen beperken en blokkeren op Instagram zijn als volgt:

  • Beperken betekent de interactie met iemand tot een bepaald niveau minimaliseren, en blokkeren betekent de interactie met iemand volledig stoppen.
  • Als je een account beperkt, worden alle reacties op je bericht gedempt, terwijl het blokkeren de persoon niet toestaat om op je bericht te reageren.
  • Alle berichten en verhalen zijn nog steeds zichtbaar voor het beperkte account, maar voor het geblokkeerde account zijn verhalen en berichten niet zichtbaar.
  • Voor beperkte accounts worden alle directe berichten gemarkeerd als een verzoek, kan de accountstatus niet worden gezien en ontvangt de persoon die u heeft beperkt geen melding van u. Aan de andere kant stopt het geblokkeerde account alle soorten berichten naar de persoon die je heeft geblokkeerd.

Kun je je profiel voor iemand verbergen zonder hem/haar te beperken of te blokkeren?

Nee, je kunt je profiel niet verbergen voor een bepaalde persoon zonder hem/haar te beperken of te blokkeren. U kunt de zichtbaarheid van uw account wijzigen in privé om de zichtbaarheid van uw berichten te beperken. Je profielfoto, volgers en volgers zijn echter nog steeds voor iedereen zichtbaar. Als u uw profiel volledig voor iedereen wilt verbergen, kunt u uw account deactiveren.

***

We hopen dat dit artikel al je vragen heeft beantwoord over wat er gebeurt als je iemand beperkt op Instagram, hoe je iemand kunt beperken en het verschil tussen beperken en blokkeren op Instagram. U kunt ons eventuele vragen over dit artikel of suggesties over elk ander onderwerp laten weten waarover u wilt dat wij een artikel maken. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.

gerelateerde berichten