Wat gebeurt er met uw Smarthome als de stroom uitvalt?

Smarthome-gadgets zijn handig, maar wat gebeurt er als de stroom uitvalt? Kun je een elektrisch slim slot ontgrendelen? Gaan al je slimme lampen om 3 uur ’s nachts aan als de stroom weer is ingeschakeld? En hoe zit het met uw garagedeur?

Stroomuitval is niet veel erger voor slimme huizen

Stroomstoringen gebeuren, en ze zijn vervelend voor iedereen. Elk huis is afhankelijk van elektriciteit voor klimaatbeheersing, verlichting, internet, apparaten en zoveel andere moderne gemakken. Een stroomstoring is zeker een probleem in een smarthome, maar het is een probleem in elk huis.

Laten we eerlijk zijn: het verliezen van stroom in een smarthome is tegenwoordig niet anders dan het verliezen in een ander huis. De meeste slimme apparaten werken niet meer, net als de meeste “domme” apparaten, maar er zijn enkele dingen om in gedachten te houden, vooral voor slimme sloten en sommige slimme lampen.

Slimme sloten werken op batterijen en hebben mogelijk een back-up

Alleen omdat je geen stroom meer hebt, wil nog niet zeggen dat een slim slot helemaal niet meer werkt. Slimme sloten werken op batterijen, dus het sluitmechanisme kan blijven werken, zelfs als de rest van je huis geen stroom meer heeft. Alle externe mogelijkheden die afhankelijk zijn van internet of een aangesloten hub werken echter niet. En dat geldt ook voor batterijmeldingen, dus als de stroomstoring naar verwachting lang zal duren, wilt u misschien uit voorzorg uw batterijen vervangen.

  Emoji-mash-ups maken met Gboard

Batterijen die leeg raken, zijn geen probleem als uw slimme slot een sleutelgat heeft. Zorg er in dat geval voor dat u uw sleutel bij de hand hebt, maar als uw slimme slot alleen een toetsenbord of Bluetooth-verbinding heeft, ga dan gang en vervang de batterijen of test op zijn minst hun lading. Sommige slimme sloten hebben terminals om ook een lading van een 9V-batterij te ontvangen; als dat op u van toepassing is, dan kan het de moeite waard zijn om er een in uw auto op te bergen in het dashboardkastje. Zowel de Schlage Z-Wave verbinding en de Kwikset Kevo sleutelgaten hebben, terwijl de Yale Assure Lock beschikt over een 9-volt batterijback-upoptie.

Slimme lichten kunnen je wakker maken

Terwijl je stroom uitvalt, zijn je slimme lampen hetzelfde als alle andere lampen: uit. Ze zullen niet veel doen totdat je weer stroom krijgt, wat geen verrassing is. De grotere vraag is wat er gebeurt als de stroom weer wordt ingeschakeld. Veel slimme lampen blijven uit totdat u ze expliciet weer inschakelt. Maar sommige lampen, zoals Philips Hue-lampen, kunnen anders werken. Afhankelijk van de huidige instelling kunnen deze lampen aangaan zodra de stroom weer is ingeschakeld.

Als uw kamers, met name uw slaapkamers, zijn gevuld met Philips Hue-lampen, wilt u misschien de huidige instelling controleren en deze wijzigen in “Power Loss Recovery”, waarmee de lamp wordt teruggezet naar de laatst gebruikte staat voordat deze uitviel . Zo voorkom je dat de lampen je om 3 uur ’s nachts verblinden als je energiemaatschappij het stroomprobleem oplost.

Dit is een instelling waar u over wilt nadenken; de standaardoptie “inschakelgedrag” is handig om uw Philips Hue-lampen snel aan te zetten. Als je meerdere verlichtingsarmaturen hebt die worden bediend met een enkele schakelaar, kun je met het standaardgedrag de lichtschakelaar uit- en weer inschakelen om alle aangesloten slimme lampen snel in te schakelen.

  Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw gezin van uw smarthome houdt

Zonder stroom werken veel dingen hetzelfde

Veel van je andere apparaten zijn niet slechter af dan hun domme equivalent. Je slimme thermostaat heeft een batterijback-up, maar dat is vooral om je schema’s in het werkgeheugen te houden. Het kan sowieso niet veel doen zonder stroom voor je HVAC-systeem, dus als je daar geen back-up voor hebt, is de vraag wat de thermostaat zal doen, onbespreekbaar.

Hetzelfde geldt voor een slimme garagedeuropener – de meeste hebben een batterijback-up om de deur een paar keer op te tillen en te laten zakken. Maar als de batterij leeg raakt terwijl je nog steeds geen stroom hebt, stopt de garagedeuropener (net als elke andere opener). Je zou het echter handmatig moeten kunnen openen – hopelijk zijn je torsieveren in goede staat.

Als je niet zeker bent van de veer, kijk dan eens naar de metalen as die net boven je gesloten garagedeur loopt. Je zou een of twee strak gewikkelde veren moeten zien met aan het einde een metalen cirkel. Als de veer in meer dan één deel is gescheiden, is deze kapot en moet u deze laten vervangen. Een andere snelle test is om de opening van de garagedeur los te koppelen (meestal is er een trekkoord) en probeer de deur zelf op te tillen. Als het extreem zwaar is en niet blijft staan. je moet een reparateur bellen om naar je torsieveren te kijken.

  Hoe gasttoevoegingen op VirtualBox te installeren

Het is onwaarschijnlijk dat slimme camera’s correct werken. Als ze wel een batterijback-up hebben die lokale opname mogelijk maakt, maar zonder internet, verlies je alle externe of kijkmogelijkheden. Nest Cams hebben bijvoorbeeld constant stroom en internettoegang nodig, terwijl a Sense8-camera heeft zowel lokale opname als een batterijback-up van 2 uur. Dat zal u niet door stroomuitval van een dag heen helpen, maar als de stroom maar voor een korte tijd uitvalt, zal het helpen.

En zonder stroom bestaan ​​je spraakassistenten niet. Je zult genoegen moeten nemen met praten met echte mensen, de zaklampen tevoorschijn halen en spookverhalen vertellen.

De meeste van deze apparaten zullen kort nadat u weer stroom heeft weer aan de slag gaan, maar sommige moeten voor de goede orde opnieuw worden opgestart. Controleer gewoon elk smart-apparaat op werkende staat, vooral als u bang bent voor stroompieken die uw elektronica vernielen. Voor het grootste deel zijn slimme huizen niet slechter af dan elk ander huis dat stroom verliest. Wees je gewoon bewust van de weinige verschillen die er zijn en bereid je erop voor, en het zou goed moeten komen.