Wat is AutoArchiveren in Outlook en hoe werkt het?

Als je de tool voor het opschonen van mailboxen hebt gebruikt, heb je de knop AutoArchiveren gezien, maar je bent misschien op je hoede voor hoe het werkt en wat het zal doen. Hier leest u wat het doet en hoe u het kunt gebruiken.

Als u op de knop AutoArchiveren klikt, bladert een proces door alle mappen in Outlook en past het alle AutoArchiveren-regels toe die u hebt ingesteld (maak u geen zorgen, de standaard AutoArchiveren-regel is om niets te doen, dus u kunt geen kwaad doen door klikken op de knop). Maar als u uw oudere items naar een archief wilt verplaatsen waar ze niet in de weg staan, automatiseert u het proces met AutoArchiveren. Laten we het instellen en uitvoeren.

AutoArchiveren inschakelen

Eerst moet u AutoArchiveren inschakelen en de instellingen ervan kiezen. Ga naar Bestand > Opties > Geavanceerd en klik vervolgens op de knop “Instellingen AutoArchiveren”.

Zolang de optie “AutoArchiveren elke uitvoeren” is uitgeschakeld (wat de standaard is), zal AutoArchiveren nooit worden uitgevoerd.

Nadat u de optie “AutoArchiveren elke uitvoeren” hebt ingeschakeld, zijn alle opties nu beschikbaar.

In tegenstelling tot Folder Cleanup, dat één venster met instellingen heeft in Bestandsopties en u vervolgens in staat stelt deze instellingen uit te voeren voor elke gewenste map als een handmatige taak, zijn de hier getoonde AutoArchiveren-instellingen de standaardinstellingen. Elke map waarvoor AutoArchiveren is ingeschakeld, kan deze standaardinstellingen gebruiken, of u kunt desgewenst verschillende instellingen voor verschillende mappen gebruiken. We zullen later bekijken hoe u dat kunt doen, maar laten we nu eens kijken naar de standaardinstellingen.

  E-mails snoozen in Gmail

Hoe AutoArchiveren in te stellen

Het eerste dat opvalt, is dat wanneer AutoArchiveren eenmaal is ingeschakeld, het elke 14 dagen wordt uitgevoerd. U kunt dat wijzigen met de pijlen Omhoog en Omlaag of door een getal in te typen, en u kunt elke waarde selecteren van 1 tot 60 dagen. U kunt elk tweecijferig nummer typen, maar als het meer dan 60 is, geeft Outlook een foutbericht weer wanneer u op “OK” klikt en moet u de waarde wijzigen voordat u kunt opslaan.

De volgende optie – “Prompt voordat AutoArchiveren wordt uitgevoerd” – geeft u de keuze om Outlook u een prompt te laten tonen voordat AutoArchiveren plaatsvindt. Met deze prompt kunt u de instellingen bekijken of deze uitvoering van AutoArchiveren desgewenst annuleren.

De rest van de instellingen hebben betrekking op welke items worden gearchiveerd en wat er gebeurt tijdens het archiveringsproces. De eerste optie hier – “Vervallen items verwijderen (alleen e-mailmap)” – heeft betrekking op e-mails waaraan een vervaldatum is toegevoegd. Dit heeft geen invloed op taken of gebeurtenissen, zelfs niet als u AutoArchiveren voor die mappen inschakelt.

De rest van de instellingen zijn van toepassing op alle items, niet alleen op e-mail. Dit betekent agendagebeurtenissen, taken, notities en journaalboekingen.

Ervan uitgaande dat u “Oude items archiveren of verwijderen” ingeschakeld laat, zijn de standaardinstellingen dat Outlook items ouder dan 6 maanden verplaatst naar een nieuw, afzonderlijk PST-bestand met de naam Archief (standaard), en dit zichtbaar maakt in het navigatievenster in Outlook, zodat u de gearchiveerde items kunt openen wanneer u maar wilt. U kunt de waarde voor ‘Items ouder dan opschonen’ wijzigen in iets van 1 dag tot 60 maanden, een ander PST-bestand kiezen om de items in te archiveren of ‘Oude items permanent verwijderen’.

  Hoe u uw eigen realtime Pokémon-volgkaart kunt maken

Wees gewaarschuwd dat deze verwijdering de map Verwijderde items omzeilt en dat uw items volledig uit Outlook worden verwijderd. Mogelijk hebt u er nog steeds toegang toe op uw e-mailserver, afhankelijk van uw instellingen, maar u moet hier niet op vertrouwen. Kies deze optie alleen als u de items voor altijd wilt verwijderen.

Wanneer u op “OK” klikt, wordt AutoArchiveren ingeschakeld. Het wordt vanaf vandaag uitgevoerd in overeenstemming met de waarde “AutoArchiveren elke” die u hebt gekozen (standaard elke 14 dagen). Dus als je het eenmaal aanzet, zou je moeten verwachten dat het vrij snel werkt. In onze tests duurde het minder dan tien minuten tussen het inschakelen en het ontvangen van de prompt die ons vertelde dat AutoArchiveren zou worden uitgevoerd. AutoArchiveren wordt standaard alleen op een paar mappen uitgevoerd, dus als u wilt dat het op specifieke mappen wordt uitgevoerd – of als u wilt aanpassen hoe het in verschillende mappen wordt uitgevoerd – lees dan verder.

AutoArchiveren inschakelen en aanpassen voor verschillende mappen

Wanneer u AutoArchiveren inschakelt, wordt het standaard alleen uitgevoerd voor de volgende mappen:

Verzonden items
Verwijderde items
Kalender
Taken

Als u wilt dat het in een andere map wordt uitgevoerd, moet u het voor elke map inschakelen (of uitschakelen voor een van die vier mappen waar u niet wilt dat het wordt uitgevoerd). Doe dit door met de rechtermuisknop op de map in het navigatievenster te klikken en op ‘Eigenschappen’ te klikken.

  Hoe maak je een back-up van je Oculus-games en -instellingen en verplaats je de installatie naar een nieuwe locatie?

U kunt ook toegang krijgen tot mapeigenschappen door Map > Mapeigenschappen op het lint te selecteren. (Voor mappen zoals Agenda en Taken die niet worden weergegeven in het navigatiedeelvenster, is dit de enige manier om toegang te krijgen tot de mapeigenschappen.) Er is ook de mogelijkheid om rechtstreeks naar de AutoArchiveren-instellingen te gaan, wat u een stap bespaart zodra u ‘ opnieuw in de mapeigenschappen.

Klik in het venster Mapeigenschappen op het tabblad AutoArchiveren om de instellingen voor die map te openen.

Voor de meeste mappen is de instelling “Geen items in deze map archiveren” standaard ingeschakeld. Dit betekent dat wanneer het AutoArchiveren-proces wordt uitgevoerd, de map wordt genegeerd en dat er geen items in worden gearchiveerd. Als u wilt dat de map wordt opgenomen, schakelt u de optie “Archief items in deze map met de standaardinstellingen” in.

Als u wilt dat de AutoArchiveren-instellingen voor deze map afwijken van de standaardinstellingen, schakelt u ook “Deze map archiveren met deze instellingen” in en wijzigt u de instellingen naar uw voorkeur.

Als u op enig moment alle mappen wilt terugzetten om de standaardinstellingen te gebruiken, kunt u teruggaan naar Bestand > Opties > Geavanceerd > Instellingen AutoArchiveren en op de knop “Deze instellingen nu op alle mappen toepassen” klikken. Dat zal alle mappen veranderen die “Archiveer deze map met deze instellingen” hebben ingeschakeld om in plaats daarvan “Artikelen in deze map archiveren met de standaardinstellingen” ingeschakeld.

Zodra u de standaardinstellingen van AutoArchiveren en de instellingen per map hebt ingesteld zoals u dat wilt, kunt u het proces rustig op de achtergrond laten werken, zodat u ruimte vrijmaakt en uw mappen niet te opgeblazen worden.

gerelateerde berichten