Wat is beter voor het testen van applicatiebeveiliging?

Het testen van applicatiebeveiliging is essentieel om ervoor te zorgen dat uw applicatie vrij is van kwetsbaarheden en risico’s en om het aanvalsoppervlak te verkleinen om cyberaanvallen te voorkomen.

Een rapport zegt dat bedrijven hebben geleden 50% meer cyberaanvallen in 2021 elke week. Alle soorten bedrijven staan ​​onder de radar van de aanvallers, waaronder onderwijsinstellingen, overheidsorganisaties, gezondheidszorg, softwareleveranciers, financiën en meer.

Onnodig te zeggen dat applicaties in bijna elke sector op grote schaal worden gebruikt om het voor mensen gemakkelijker en handiger te maken om producten en diensten, consultaties, entertainment, enz. fase tot productie en implementatie.

SAST en DAST zijn twee uitstekende manieren om applicatiebeveiligingstests uit te voeren.

Terwijl sommigen de voorkeur geven aan SAST, geven anderen de voorkeur aan DAST, en sommigen houden ook van beide in vervoeging.

Dus, aan welke kant sta je? Als je niet kunt beslissen, laat me je dan helpen!

In dit artikel zullen we een SAST versus DAST-vergelijking maken om te begrijpen welke het beste is voor welk geval. Het zal u helpen de beste te kiezen op basis van uw testvereisten.

Dus blijf op de hoogte om te weten wie deze strijd wint!

SAST versus DAST: wat zijn ze?

Als u het verschil tussen SAST en DAST wilt begrijpen, is het essentieel om enkele basisprincipes te verduidelijken. Dus laten we weten wat SAST en DAST zijn.

Wat is SAST?

Static Application Security Testing (SAST) is een testmethode om een ​​applicatie te beveiligen door de broncode statistisch te beoordelen om alle kwetsbaarheidsbronnen te identificeren, inclusief applicatiezwakheden en fouten zoals SQL-injectie.

SAST staat ook bekend als ‘white-box’-beveiligingstests, waarbij de interne onderdelen van de applicatie grondig worden geanalyseerd om de kwetsbaarheden te vinden. Het wordt gedaan in de vroege stadia van applicatie-ontwikkeling op codeniveau voordat de build is voltooid. Het kan ook worden gedaan nadat de componenten van de applicatie zijn gecombineerd in een testomgeving. Daarnaast wordt SAST gebruikt voor de kwaliteitsborging van een applicatie.

Bovendien wordt het uitgevoerd met behulp van SAST-tools, waarbij de nadruk ligt op de code-inhoud van een applicatie. Deze tools scannen de broncode van de app, samen met al zijn componenten, om mogelijke beveiligingsproblemen en kwetsbaarheden te vinden. Ze helpen ook om uitvaltijden en risico’s op het in gevaar brengen van gegevens te verminderen.

Enkele van de uitstekende SAST-tools die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn:

Wat is DAST?

Dynamic Application Security Testing (DAST) is een andere testmethode die een black-boxbenadering gebruikt, ervan uitgaande dat de testers geen toegang hebben tot of kennis hebben van de broncode van de applicatie of de interne functionaliteit ervan. Ze testen de applicatie van buitenaf met behulp van de beschikbare uitgangen en ingangen. De test lijkt op een hacker die toegang probeert te krijgen tot de applicatie.

DAST heeft tot doel het gedrag van de applicatie te observeren om vectoren aan te vallen en kwetsbaarheden in de applicatie te identificeren. Het wordt gedaan op een functionerende applicatie en u moet de applicatie uitvoeren en ermee communiceren om enkele technieken te implementeren en beoordelingen uit te voeren.

Door DAST uit te voeren, kunt u alle beveiligingsproblemen in uw toepassing in runtime detecteren na de implementatie. Zo voorkom je een datalek door het aanvalsoppervlak waardoor echte hackers een cyberaanval kunnen plegen te verkleinen.

Bovendien kan DAST zowel handmatig worden uitgevoerd als met behulp van DAST-tools om een ​​hackmethode te implementeren, zoals cross-site scripting, SQL-injectie, malware en meer. DAST-tools kunnen authenticatieproblemen, serverconfiguratie, logische verkeerde configuraties, risico’s van derden, encryptie-onzekerheden en meer controleren.

Enkele van de DAST-tools die u kunt overwegen zijn:

SAST versus DAST: hoe ze werken

Hoe werkt SAST?

Ten eerste moet u een SAST-tool kiezen om te implementeren op het buildsysteem van uw toepassing om de tests uit te voeren. U moet dus een SAST-tool selecteren op basis van enkele criteria, zoals:

 • De programmeertaal van de applicatie
 • De compatibiliteit van de tool met de huidige CI of andere ontwikkeltools
 • De nauwkeurigheid van de applicatie bij het vinden van problemen, inclusief het aantal valse positieven
 • Hoeveel soorten kwetsbaarheden kan de tool dekken, samen met de mogelijkheid om te controleren op aangepaste criteria?
  ERR_CONNECTION_RESET repareren in Chrome

Dus als je eenmaal je SAST-tool hebt gekozen, kun je ermee doorgaan.

SAST-tools werken ongeveer als volgt:

 • De tool scant de code in rust om een ​​gedetailleerd overzicht te krijgen van de broncode, configuraties, omgeving, afhankelijkheden, gegevensstroom en meer.
 • De SAST-tool controleert de code van de app regel voor regel en instructie voor instructie en vergelijkt ze met vastgestelde richtlijnen. Het test uw broncode om kwetsbaarheden en fouten te detecteren, zoals SQL-injecties, bufferoverlopen, XSS-problemen en andere problemen.
 • De volgende stap in SAST-implementatie is code-analyse door middel van SAST-tools die een set regels gebruiken en deze aanpassen.

Door problemen op te sporen en de impact ervan te analyseren, kunt u dus plannen hoe u deze problemen kunt oplossen en de beveiliging van de toepassing kunt verbeteren.

SAST-tools kunnen echter valse positieven geven, dus u moet goede kennis hebben van codering, beveiliging en ontwerp om die valse positieven te detecteren. Of u kunt enkele wijzigingen in uw code aanbrengen om valse positieven te voorkomen of te verminderen.

Hoe werkt DAST?

Zorg ervoor dat u, net als bij SAST, een goede DAST-tool kiest door enkele punten in overweging te nemen:

 • Het automatiseringsniveau van de DAST-tool voor het plannen, uitvoeren en automatiseren van handmatige scans
 • Hoeveel soorten kwetsbaarheden kan de DAST-tool dekken?
 • Is de DAST-tool compatibel met uw huidige CI/CD en andere tools?
 • Hoeveel maatwerk biedt het om het te configureren voor een specifieke testcase?

Gewoonlijk zijn DAST-tools moeiteloos te gebruiken; maar ze doen veel complexe dingen achter de schermen om het testen gemakkelijk te maken.

 • DAST-tools zijn erop gericht om zoveel mogelijk gegevens over de applicatie te verzamelen. Ze crawlen elke pagina en extraheren invoer om het aanvalsoppervlak te vergroten.
 • Vervolgens beginnen ze de applicatie actief te scannen. Een DAST-tool stuurt verschillende aanvalsvectoren naar eerder gevonden eindpunten om te controleren op kwetsbaarheden zoals XSS, SSRF, SQL-injecties, enz. Ook kun je met veel DAST-tools aangepaste aanvalsscenario’s maken om te controleren op meer problemen.
 • Zodra deze stap is voltooid, geeft de tool de resultaten weer. Als het een kwetsbaarheid detecteert, geeft het onmiddellijk uitgebreide informatie over het beveiligingslek, het type, de URL, de ernst, de aanvalsvector en helpt het u bij het oplossen van de problemen.

DAST-tools werken uitstekend bij het detecteren van authenticatie- en configuratieproblemen die optreden tijdens het inloggen op de applicatie. Ze bieden specifieke vooraf gedefinieerde invoer voor de te testen applicatie om aanvallen te simuleren. De tool vergelijkt vervolgens de uitvoer met het verwachte resultaat om fouten te vinden. DAST wordt veel gebruikt bij het testen van webapplicaties.

SAST versus DAST: waarom je ze nodig hebt

SAST en DAST bieden beide veel voordelen voor ontwikkelings- en testteams. Laten we ze eens bekijken.

Voordelen van SAST

Zorgt voor beveiliging in de vroege stadia van ontwikkeling

SAST speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van de beveiliging van een applicatie in de vroege stadia van de ontwikkelingslevenscyclus. Het stelt u in staat om kwetsbaarheden in uw broncode te vinden tijdens de codeer- of ontwerpfase. En wanneer u problemen in een vroeg stadium kunt detecteren, wordt het gemakkelijker om ze op te lossen.

Als u echter niet vroeg tests uitvoert om problemen op te sporen en ze laat door te bouwen tot het einde van de ontwikkeling, kan de build veel inherente bugs en fouten bevatten. Daarom wordt het niet alleen problematisch om ze te begrijpen en te behandelen, maar ook tijdrovend, wat uw productie- en implementatietijdlijn verder opdrijft.

Maar het uitvoeren van SAST bespaart u tijd en geld bij het oplossen van de kwetsbaarheden. Bovendien kan het zowel server-side als client-side kwetsbaarheden testen. Al deze helpen bij het beveiligen van uw applicatie en stellen u in staat om een ​​veilige omgeving voor de applicatie te bouwen en deze snel te implementeren.

Sneller en nauwkeuriger

SAST-tools scannen uw toepassing en de broncode grondig sneller dan het handmatig beoordelen van code. De tools kunnen snel en nauwkeurig miljoenen coderegels scannen en onderliggende problemen daarin detecteren. Bovendien bewaken SAST-tools uw code voortdurend voor beveiliging om de integriteit en functionaliteit te behouden en u te helpen problemen snel op te lossen.

Veilige codering

U moet zorgen voor veilige codering voor elke toepassing, of u nu code ontwikkelt voor websites, mobiele apparaten, embedded systemen of computers. Wanneer u vanaf het begin robuuste, veilige codering maakt, verkleint u de risico’s dat uw toepassing wordt gecompromitteerd.

De reden hiervoor is dat aanvallers zich gemakkelijk kunnen richten op slecht gecodeerde applicaties en schadelijke activiteiten kunnen uitvoeren zoals het stelen van informatie, wachtwoorden, accountovernames en meer. Het heeft nadelige gevolgen voor de reputatie van uw organisatie en het vertrouwen van de klant.

Door SAST te gebruiken, kunt u vanaf het begin veilig coderen en een solide basis geven om te floreren in zijn levenscyclus. Het zal u ook helpen om naleving te waarborgen. Bovendien kunnen Scrum-masters SAST-tools gebruiken om ervoor te zorgen dat een veiligere coderingsstandaard in hun teams wordt geïmplementeerd.

  Hoe maak je een goede live wallpaper voor je iPhone

Detectie van kwetsbaarheden met hoog risico

SAST-tools kunnen kwetsbaarheden in applicaties met een hoog risico detecteren, zoals SQL-injectie die een applicatie gedurende de hele levenscyclus kunnen beïnvloeden, en bufferoverlopen die de applicatie kunnen uitschakelen. Bovendien detecteren ze efficiënt cross-site scripting (XSS) en kwetsbaarheden. In feite kunnen goede SAST-tools alle problemen identificeren die worden genoemd in De belangrijkste beveiligingsrisico’s van OWASP.

Eenvoudig te integreren

SAST-tools zijn eenvoudig te integreren in een bestaand proces van de levenscyclus van een applicatieontwikkeling. Ze kunnen naadloos werken binnen ontwikkelomgevingen, bronbronnen, bugtrackers en andere tools voor het testen van beveiliging. Ze bevatten ook een gebruiksvriendelijke interface voor consistent testen zonder een steile leercurve voor gebruikers.

Geautomatiseerde audits

Handmatige code-audits voor beveiligingsproblemen kunnen vervelend zijn. Het vereist dat de auditor de kwetsbaarheden begrijpt voordat hij daadwerkelijk de code grondig kan onderzoeken.

SAST-tools bieden echter ongelooflijke prestaties om code vaak met nauwkeurigheid en minder tijd te onderzoeken. De tools kunnen ook codebeveiliging efficiënter mogelijk maken en code-audits versnellen.

Voordelen van het gebruik van DAST

DAST richt zich op de runtime-functies van een applicatie en biedt veel voordelen voor het softwareontwikkelingsteam, zoals:

Bredere reikwijdte van testen

Moderne applicaties zijn complex, waaronder veel externe bibliotheken, legacy-systemen, sjablooncode, enz. Om nog maar te zwijgen van de veiligheidsrisico’s die zich ontwikkelen, en u hebt een dergelijke oplossing nodig die u een bredere testdekking kan bieden, wat misschien niet voldoende is als u alleen SAST.

DAST kan hierbij helpen door alle soorten applicaties en websites te scannen en te testen, ongeacht hun technologieën, beschikbaarheid van broncode en oorsprong.

Daarom kan het gebruik van DAST verschillende beveiligingsproblemen oplossen en tegelijkertijd controleren hoe uw toepassing wordt weergegeven voor aanvallers en eindgebruikers. Het zal u helpen een uitgebreid plan uit te voeren om de problemen op te lossen en een kwaliteitstoepassing te produceren.

Hoge beveiliging in verschillende omgevingen

Omdat DAST van buitenaf op de applicatie wordt geïmplementeerd en niet op de onderliggende code, kunt u het hoogste niveau van beveiliging en integriteit van uw applicatie bereiken. Zelfs als u enkele wijzigingen aanbrengt in de applicatieomgeving, blijft deze veilig en volledig bruikbaar.

Testimplementaties

DAST-tools worden niet alleen gebruikt om applicaties in een staging-omgeving te testen op kwetsbaarheden, maar ook tijdens ontwikkel- en productieomgevingen.

Zo kunt u zien hoe veilig uw applicatie is na productie. U kunt de toepassing periodiek scannen met behulp van de hulpprogramma’s om onderliggende problemen te vinden die worden veroorzaakt door configuratiewijzigingen. Het kan ook nieuwe kwetsbaarheden ontdekken, die uw applicatie kunnen bedreigen.

Eenvoudig te integreren in DevOps-workflows

Laten we hier enkele mythes ontkrachten.

Velen denken dat DAST niet kan worden gebruikt tijdens de ontwikkelingsfase. Het was maar niet meer geldig. Er zijn veel tools zoals Invicti die u eenvoudig kunt integreren in uw DevOps-workflows.

Dus als u de integratie goed instelt, kunt u de tool automatisch laten scannen op kwetsbaarheden en beveiligingsproblemen identificeren in de vroege stadia van applicatieontwikkeling. Dit zorgt voor een betere beveiliging van de applicatie, voorkomt vertragingen bij het vinden en oplossen van problemen en verlaagt de gerelateerde kosten.

Helpt bij penetratietesten

Dynamische applicatiebeveiliging is vergelijkbaar met penetratietesten, waarbij een applicatie wordt gecontroleerd op beveiligingsproblemen door een kwaadaardige code te injecteren of een cyberaanval uit te voeren om de reactie van de applicatie te controleren.

Het gebruik van een DAST-tool bij uw penetratietesten kan uw werk vereenvoudigen met zijn uitgebreide mogelijkheden. De tools kunnen de algehele penetratietests stroomlijnen door het proces van het identificeren van kwetsbaarheden en het rapporteren van problemen te automatiseren om ze onmiddellijk op te lossen.

Breder beveiligingsoverzicht

DAST heeft een voordeel ten opzichte van puntoplossingen, aangezien de eerste de beveiligingshouding van uw toepassing grondig kan beoordelen. Het kan ook alle soorten applicaties, sites en andere webassets testen, ongeacht hun programmeertalen, oorsprong, cursuscode, enz.

Het maakt dus niet uit welk type software of applicatie u bouwt, u krijgt een volledig inzicht in de beveiligingsstatus ervan. Als resultaat van een grotere zichtbaarheid in verschillende omgevingen, kunt u zelfs riskante verouderde technologieën detecteren.

SAST versus DAST: overeenkomsten en verschillen

Static Application Security Testing (SAST) en Dynamic Application Security Testing (DAST) zijn beide een soort applicatiebeveiligingstest. Ze controleren applicaties op kwetsbaarheden en problemen en helpen beveiligingsrisico’s en cyberaanvallen te voorkomen.

Zowel SAST als DAST hebben hetzelfde doel: beveiligingsproblemen detecteren en signaleren en u helpen deze op te lossen voordat een aanval kan plaatsvinden.

Laten we in dit SAST vs DAST touwtrekken eens kijken naar enkele van de prominente verschillen tussen deze twee beveiligingstestmethoden.

ParameterSASTDASTTypeWhite-box applicatiebeveiligingstests.Black-box applicatiebeveiligingstests.Testing PathwayTesting wordt van binnenuit (van de applicaties) uitgevoerd.Tests worden van buiten naar binnen uitgevoerd.ApproachDevelopers’ testbenadering.

Hier is de tester op de hoogte van het ontwerp, de implementatie en het raamwerk van de toepassing.

De aanpak van hackers.

Hier weet de tester niets over het ontwerp, de implementatie en de frameworks van de applicatie.

  Stream Kodi op de dongle van Google

ImplementationIt is geïmplementeerd op statische code en vereist geen geïmplementeerde applicaties. Het wordt “statisch” genoemd omdat het de statische code van de applicatie scant om te testen op kwetsbaarheden. Het wordt geïmplementeerd op een draaiende applicatie. Het wordt “dynamisch” genoemd omdat het de dynamische code van de applicatie scant terwijl deze actief is om kwetsbaarheden te vinden. TimelineSAST wordt uitgevoerd in de vroege stadia van applicatieontwikkeling. kan kwetsbaarheden aan de client- en serverzijde nauwkeurig vinden. SAST-tools zijn compatibel met verschillende embedded systemen en code.

Het kan echter geen problemen detecteren met betrekking tot omgevingen en runtime.

Het kan problemen detecteren die verband houden met omgevingen en runtime. Maar het kan alleen reacties en verzoeken in een applicatie analyseren. .

Het omvat elke fase van het CI-proces, inclusief beveiligingsanalyse voor de code van de app via geautomatiseerde codescanning en het testen van de build.

DAST wordt geïntegreerd in een CI/CD-pijplijn nadat de app is geïmplementeerd en wordt uitgevoerd op een testserver of de computer van de ontwikkelaar. RisicobeperkingSAST-tools scannen code grondig om kwetsbaarheden met hun nauwkeurige locaties te vinden, wat helpt bij eenvoudiger herstel. Aangezien DAST-tools werken tijdens runtime, bieden ze mogelijk niet de juiste locatie van kwetsbaarheden. Kostenefficiëntie Aangezien problemen in de vroege stadia worden gedetecteerd, is het oplossen van deze problemen eenvoudig en goedkoper. Omdat het tegen het einde van de ontwikkelingslevenscyclus wordt geïmplementeerd, kunnen problemen niet worden gedetecteerd tot dan. Ook geeft het mogelijk geen nauwkeurige locaties.

Dit alles maakt het duur om problemen op te lossen. Tegelijkertijd vertraagt ​​het de algehele ontwikkelingstijdlijn, waardoor de totale productiekosten toenemen.

SAST versus DAST: wanneer te gebruiken?

Wanneer SAST gebruiken?

Stel dat je een ontwikkelteam hebt voor het schrijven van code in een monolithische omgeving. Uw ontwikkelaars nemen wijzigingen in de broncode door zodra ze met een update komen. Vervolgens compileer je de applicatie en promoot je deze regelmatig op een gepland tijdstip naar de productiefase.

Kwetsbaarheden zullen hier niet veel aan de oppervlakte komen, en als dat na een behoorlijk lange tijd gebeurt, kun je het bekijken en patchen. In dit geval kunt u overwegen om SAST te gebruiken.

Wanneer DAST gebruiken?

Stel je hebt een effectieve DevOps-omgeving met automatisering in je SLDC. U kunt gebruikmaken van containers en cloudplatforms zoals AWS. Uw ontwikkelaars kunnen dus snel hun updates coderen en DevOps-tools gebruiken om de code automatisch te compileren en snel containers te genereren.

Op deze manier kunt u de implementatie versnellen met continue CI/CD. Maar dit kan ook het aanvalsoppervlak vergroten. Hiervoor kan het gebruik van een DAST-tool een uitstekende keuze zijn om de volledige applicatie te scannen en problemen op te sporen.

SAST versus DAST: kunnen ze samenwerken?

Ja!!!

Door ze samen te gebruiken, kunt u beveiligingsproblemen in uw toepassing van binnen naar buiten volledig begrijpen. Het maakt ook een synbiotisch DevOps- of DevSecOps-proces mogelijk op basis van effectieve en bruikbare beveiligingstests, -analyses en -rapportage.

Bovendien zal dit helpen de kwetsbaarheden en het aanvalsoppervlak te verminderen en zorgen over cyberaanvallen te verminderen. Als gevolg hiervan kunt u een zeer veilige en robuuste SDLC maken.

De reden hiervoor is dat “statische” applicatiebeveiligingstests (SAST) uw broncode in rust controleren. Het dekt mogelijk niet alle kwetsbaarheden, en het is ook niet geschikt voor runtime- of configuratieproblemen zoals authenticatie en autorisatie.

Op dit moment kunnen ontwikkelteams SAST gebruiken met andere testmethoden en tools, zoals DAST. Dit is waar DAST komt om ervoor te zorgen dat andere kwetsbaarheden kunnen worden gedetecteerd en verholpen.

SAST versus DAST: wat is beter?

Zowel SAST als DAST hebben hun voor- en nadelen. Soms zal SAST voordeliger zijn dan DAST, en soms is het andersom.

Hoewel SAST u kan helpen problemen vroegtijdig op te sporen, op te lossen, het aanvalsoppervlak te verkleinen en meer voordelen te bieden, is volledig vertrouwen op één enkele beveiligingstestmethode niet voldoende, gezien de oprukkende cyberaanvallen.

Dus, wanneer u een van de twee kiest, begrijp dan uw vereisten en kies dienovereenkomstig. Maar het is het beste als u SAST en DAST samen gebruikt. Het zorgt ervoor dat u kunt profiteren van deze beveiligingstestmethoden en bijdraagt ​​aan de 360-graden bescherming van uw toepassing.

Uit deze conclusie voor SAST vs. DAST kan ik zeggen dat beide eigenlijk geen rivalen zijn, maar goede vrienden kunnen zijn. En hun vriendschap kan een hoger beveiligingsniveau voor uw toepassingen opleveren.

U kunt nu kijken naar de verschillende soorten applicatietests.

gerelateerde berichten