Wat is de map “God Mode” in Windows 10 en hoe schakel ik deze in?

Wat als u met Windows snel toegang hebt tot beheertools, back-up- en herstelopties en andere belangrijke beheerinstellingen vanuit één enkel venster? Als dat goed klinkt, zoek dan niet verder dan de zogenaamde “God Mode”.

Wat is de God-modus?

Nee, God Mode ontgrendelt geen extra geheime functies in Windows en laat je geen aanpassingen doen die je niet kunt doen in de reguliere Windows-interface. In plaats daarvan is het gewoon een speciale map die u kunt inschakelen en waarin de meeste hulpprogramma’s voor beheer, beheer, instellingen en Configuratiescherm van Windows worden weergegeven in een enkele, gemakkelijk te bladeren interface.

En ja, je kunt ook veel van dit soort dingen vinden door in het menu Start te zoeken, maar om dat te doen, moet je eerst weten waar je naar zoekt. De God Mode-map biedt een eenvoudigere manier om door 206 van deze tools te bladeren en ze te leren kennen.

  Hoe te ontsnappen aan spaties in bestandspaden op de Windows-opdrachtregel

Trouwens, “God Mode” is slechts een populaire naam die sommige mensen deze speciale map geven. U kunt de map een naam geven die u maar wilt, inclusief de How-To Geek Mode, bijvoorbeeld.

Dit zijn de categorieën hulpmiddelen die je in de God-modus kunt vinden:

Administratieve hulpmiddelen
Automatisch afspelen
Backup en herstellen
Kleurbeheer
Inloggegevensbeheerder
Datum en tijd
Apparaten en printers
Toegankelijkheidscentrum
Opties voor bestandsverkenner
Bestandsgeschiedenis
Lettertypen
Indexeringsopties
Infrarood
internet Opties
Toetsenbord
Muis
Netwerkcentrum
Pen en aanraking
Telefoon en modem
Energiebeheer
Programma’s en functies
Regio
RemoteApp- en bureaubladverbindingen
Beveiliging en onderhoud
Geluid
Spraakherkenning
Opslagruimten
Synchronisatiecentrum
Systeem
Tablet-pc-instellingen
Taakbalk en navigatie
Probleemoplossen
Gebruikersaccounts
Windows Defender-firewall
Windows Mobiliteitscentrum
Werkmappen

Elk van deze categorieën bevat een willekeurig aantal tools en kan zelfs worden onderverdeeld in andere subcategorieën, wat betekent dat u waarschijnlijk bijna alles vindt wat u zoekt.

  Vastgelopen Windows 10-updates oplossen

God-modus inschakelen in Windows 10

Om dit te laten werken, moet u een account met beheerdersrechten gebruiken. Ga naar uw bureaublad en maak een nieuwe map door met de rechtermuisknop op een geopend gebied te klikken, naar “Nieuw” in het contextmenu te wijzen en vervolgens op de opdracht “Map” te klikken.

map” width=”531″ height=”382″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”>

Het nieuwe mappictogram zal verschijnen.

Hernoem nu de map naar het volgende:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Om een ​​andere naam dan GodMode te gebruiken, vervangt u “GodMode” in de bovenstaande tekst door de naam die u de map wilt geven. De tekens die volgen (inclusief de punt) moeten precies blijven zoals hierboven vermeld. Als u “GodMode” verwijdert zonder tekst toe te voegen, krijgt u de volgende foutmelding.

Zodra u de map correct heeft hernoemd, zult u merken dat het mappictogram verandert in een configuratieschermpictogram.

Dubbelklik op het pictogram om de nieuw gemaakte God-modus te openen. De belangrijkste categorieën zijn alfabetisch gerangschikt en dat geldt ook voor de meer dan 200 instellingen die u in die categorieën vindt.

  Maak en beheer Windows-gebruikersaccounts of machtigingen met een basisgebruikersinterface

Verkenner toont tools in de

Hoewel het zeker handig is om de officiële namen van alle Windows-tools te leren kennen, zult u waarschijnlijk (zoals wij deden) merken dat het sneller is om ernaar te zoeken via het menu Start. Toch biedt de God Mode-map een handige introductie tot alle beschikbare tools en een geweldige manier om naar dingen te zoeken als je niet helemaal zeker weet hoe ze heten.