Wat is de snelkoppeling Nieuwe map maken in Windows 10

Mappen zijn essentieel om uw bestanden georganiseerd te houden. Windows 10 stelt geen limiet aan het aantal mappen dat een gebruiker kan maken. Je bent vrij om er zoveel te maken als je wilt. U kunt overal een nieuwe map maken door met de rechtermuisknop in een map te klikken en de optie Nieuw>Map te selecteren. De map wordt gemaakt met de naam Nieuwe map en u kunt deze hernoemen.

Snelkoppeling naar nieuwe map maken in Windows 10

U kunt een map maken in elk Verkenner-venster en op het bureaublad. De contextmenuoptie met de rechtermuisknop is niet moeilijk te gebruiken, maar als u de voorkeur geeft aan sneltoetsen, kunt u er een nieuwe map mee maken.

  Getinte screenshots op Windows 10? Hier leest u hoe u getinte schermopnamen kunt maken

Nieuwe map snelkoppeling

De nieuwe mapsnelkoppeling op Windows 10 is Ctrl+Shift+N. U kunt deze sneltoets gebruiken op het bureaublad en in elke map in Verkenner.

Een toets Nieuwe map snelkoppeling

U kunt de nieuwe mapsnelkoppeling verder vereenvoudigen met een AutoHotKey-script. Het script en AutoHotKey zelf zijn licht. Het enige dat u hoeft te beslissen, is welke sleutel u moet gebruiken om een ​​nieuwe map te maken. Als uw toetsenbord speciale toetsen heeft om e-mail te openen of om naar de startpagina in uw browser te gaan, kunt u een van deze opnieuw toewijzen.

Bekijk onze handleiding over het identificeren van speciale toetsenbordtoetsen.

Nadat u de sleutel hebt geïdentificeerd, kunt u het script maken door deze stappen te volgen.

  Moo0-bestandsmonitor geeft bestandswijzigingen in realtime weer en registreert het [Windows]

Installeren Autosneltoets op uw systeem.
Open een nieuw Kladblok-bestand.
Vul het volgende in.

Launch_Mail::^+N
Return

#space::
Return

Bewerk het gedeelte ‘Launch_Mail’ en vervang het door de sleutel die u wilt gebruiken om een ​​nieuwe map aan te maken.
Sla het bestand op met de AHK-bestandsextensie.
Voer het script uit.
Druk op de toets en er wordt een nieuwe map aangemaakt.

U kunt het script naar de map Opstarten verplaatsen en het script wordt automatisch uitgevoerd wanneer u uw systeem opstart. U kunt de sleutel gebruiken zonder dat u het script handmatig hoeft uit te voeren.

De sneltoets Ctrl+Shift+N werkt alleen in Verkenner. Het is geen universele sneltoets op Windows 10. In andere apps, zoals een browser, wordt hierdoor een nieuw incognitovenster geopend. U kunt een nieuw Verkenner-venster openen met de Win+E-sneltoets en deze snelkoppeling is universeel, zodat u deze in elke app kunt gebruiken om een ​​nieuw Verkenner-venster te openen.

  Wat te doen als uw Windows 10-toetsenbord of -muis niet werkt?

Conclusie

De sneltoets Ctrl+Shift+N werkt ook in het dialoogvenster Bestand opslaan. Als u een bestand downloadt, kunt u op de knop Nieuwe map klikken of u kunt deze sneltoets gebruiken om de snelkoppeling te maken. De naam van de map kan worden bewerkt.