Wat is de Vanish-modus op Instagram?

Instagram is een gratis applicatie voor iPhone en Android die het delen van foto’s en video’s mogelijk maakt. Met behulp van het platform kunnen gebruikers foto’s of video’s plaatsen en delen met hun vrienden of volgers. Ze kunnen ook de Instagram-foto’s zien die hun vrienden hebben geüpload, erop reageren en ze leuk vinden. Een account kan worden aangemaakt door iedereen die 13 jaar of ouder is door een e-mailadres op te geven en een gebruikersnaam te selecteren. Instagram is in de eerste plaats ontworpen voor mobiele apparaten, maar de aanvankelijk zeer beperkte desktopervaring is in de loop van de tijd geleidelijk verbeterd. Tegenwoordig kun je de webbrowser van je computer gebruiken om Instagram te bezoeken en deze te gebruiken om je profiel te bewerken, je feed te bekijken, berichten leuk te vinden en erop te reageren, en om directe berichten te verzenden en ontvangen. Net als in de incognitomodus in een webbrowser, verwijdert de Vanish-modus van Instagram alle chatback-ups en geschiedenis wanneer een gesprek is beëindigd. Wanneer deze modus is uitgeschakeld, worden de gesprekken die werden gevoerd terwijl deze actief was onmiddellijk vernietigd en zijn ze niet zichtbaar in de gewone chat. Als je iemand bent die op zoek is naar tips over hetzelfde, brengen we je een handige gids die je leert wat de Vanish-modus op Instagram is en hoe je de Vanish-modus gebruikt. U leert ook hoe u de verdwijnen-modus aanzet en een screenshot maakt in de Vanish-modus.

Wat is de Vanish-modus op Instagram?

Mike Krieger en Kevin Systrom kwamen in 2010 op het idee. Later werd het bedrijf overgenomen door Facebook Inc.; het is nu bekend als Meta Platforms. Instagram is een sociale netwerksite waar gebruikers foto’s en video’s kunnen uploaden en delen. Met de software kunnen gebruikers media-items uploaden die vervolgens kunnen worden bewerkt met filters en kunnen worden georganiseerd met hashtags en locatiegebaseerde tags. Berichten kunnen openbaar of alleen worden gedeeld met volgers die toegang hebben gekregen. De beschikbare opties voor gebruikers omvatten het verkennen van andermans materiaal op tag en locatie, het bekijken van trending content, zoals foto’s, en het volgen van personen om hun materiaal toe te voegen aan een persoonlijke feed.

  Filters toevoegen aan Instagramverhalen

Wat is de Vanish-modus op Instagram?

Vanish Mode is een functie die Facebook heeft toegevoegd aan Instagram en Messenger en die end-to-end-codering mogelijk maakt voor gesprekken die verdwijnen wanneer je de chat verlaat. Na te zijn bekeken en nadat je het gesprek hebt verlaten, verdwijnen alle berichten, video’s, afbeeldingen en andere inhoud die je hebt verzonden terwijl de modus is geactiveerd onmiddellijk.

Verwijdert de Vanish-modus berichten aan beide kanten?

Ja, de Vanish-modus verwijdert berichten aan beide kanten. Teksten, afbeeldingen, video’s en berichten uit de inbox van beide partijen worden gewist nadat de andere persoon ze heeft gezien wanneer de Vanish-optie van een gebruiker is ingeschakeld.

Kunnen Vanish Mode-berichten worden hersteld?

Nee, de Vanish Mode-berichten kunnen niet worden hersteld. Bij gebruik van deze modus verdwijnen berichten nadat ze zijn gelezen of wanneer het chatvenster wordt gesloten. Ze kunnen niet worden hersteld. Men mag echter altijd de berichten kopiëren en plakken of een screenshot van de chat maken.

Waarom zou iemand de Vanish-modus op Instagram inschakelen?

Iemand kan om verschillende redenen de verdwijnmodus op Instagram inschakelen. Het inschakelen van de Vanish-modus op Instagram kan nuttig zijn.

Hier zijn enkele van de voordelen van de Vanish-modus:

  • Privacy: privacykwesties zijn de belangrijkste reden voor het gebruik van de functie voor verdwijnende berichten. Als u zich zorgen maakt dat iemand uw chatlogboeken kan doornemen en uw communicatie kan bekijken, kan dit nuttig zijn. Door uw chatgeschiedenis niet op te slaan, is er bovendien minder kans dat cybercriminelen of andere externe partijen kunnen afstemmen op uw privécommunicatie in het geval van een datalek.

  • Eenvoudige navigatie: u kunt het chat-decor behouden door deze modus te gebruiken. Als de software uw logboeken regelmatig verwijdert, worden uw logboeken niet overvol. Bovendien wordt het navigeren erdoor eenvoudiger.

  • Ruimte besparen: als je te veel berichten op Instagram hebt, kan dit het programma of zelfs het besturingssysteem vertragen omdat berichten in sommige apps opslagruimte in beslag nemen.

  • Voor de veiligheid: als u de persoon met wie u communiceert niet vertrouwt en u zich zorgen maakt dat ze uw berichten tegen u kunnen gebruiken, kunt u overwegen een methode te gebruiken waarmee berichten verdwijnen. In deze situatie kan een Vanishing-tool van Instagram worden gebruikt waarmee je de gesprekslogboeken van beide partijen kunt wissen.

Hoe lang duurt de Vanish-modus op Instagram?

De Vanish-modus op Instagram duurt totdat een van de gebruikers, tussen wie het gesprek plaatsvindt, de chat omhoog veegt en de Vanish-modus uitschakelt. Zodra de chat wordt afgesloten, wordt de tekst verwijderd, maar de modus blijft ingeschakeld totdat deze handmatig wordt uitgeschakeld.

Hoe weet je of iemand op Vanish staat op Instagram?

Een paar Shush-emoji’s vallen van de bovenkant van het scherm van de gebruiker om aan te geven dat ze zich in de Vanish-modus bevinden. Nadat deze modus is geactiveerd, gaat Instagram naar de donkere modus. Er wordt ook een schermmelding weergegeven om hun chatpartner op de hoogte te stellen dat ze zich tijdens het gesprek in de Vanish-modus bevinden.

Hoe maak je een screenshot in de Vanish-modus op Instagram?

Nu u meer weet over de Vanish-modus, laat ons weten hoe u een screenshot kunt maken in de Vanish-modus. U kunt een screenshot maken van de chats in de Vanish-modus zoals u normaal op uw apparaat doet. Maar de persoon met wie u een gesprek voert, wordt hiervan op de hoogte gesteld. Als je een screenshot wilt maken zonder dat de andere persoon het weet, zijn er een aantal manieren om dat te doen.

Optie I: Opnemen vanaf een andere telefoon

Je moet de inhoud op je Instagram klikken of opnemen met een andere mobiel. Het betekent simpelweg dat je een camera op het scherm van je smartphone richt en alles opneemt wat zichtbaar is. Hoewel je niet het beste resultaat krijgt, is dit een redelijke benadering als je alleen een overzicht wilt van de antwoorden die je snel hebt gekregen en je toegang hebt tot een andere telefoon. Als u echter duidelijke schermafbeeldingen met meer zichtbaarheid wilt, kunt u een van de onderstaande methoden proberen.

Optie II: Vliegtuigmodus inschakelen

Laten we eens kijken hoe u de vliegtuigmodus kunt inschakelen en een screenshot kunt maken zonder die persoon op de hoogte te stellen.

Opmerking: je moet al zijn ingelogd op je Instagram-account om de volgende stappen uit te voeren.

1. Open de Instagram-app op je Android of iOS apparaat.

2. Navigeer naar de gewenste chat die de Vanish-modus heeft ingeschakeld.

3. Open de chat.

4. Breng nu het paneel met snelle instellingen naar beneden en tik op de vliegtuigmodus om deze in te schakelen.

5. Navigeer naar het gewenste tijdstempel en maak een screenshot.

6. Schakel na 30 of 60 seconden de vliegtuigmodus uit en verbind uw telefoon met een internetverbinding.

Hoe de Vanish-modus op Instagram te gebruiken?

Nu je weet wat de Vanish-modus op Instagram is, laat ons weten hoe je de Vanish-modus kunt gebruiken. Zo gebruik je deze modus op Instagram:

1. Open Instagram op je mobiele telefoon.

2. Tik in de rechterbovenhoek van de feed op het Messenger-pictogram.

3. Tik op de gewenste chat.

4. Veeg omhoog in je chatvenster om de Vanish-modus te activeren.

5. Nadat de Vanish-modus is ingeschakeld, kunt u normaal gesproken teksten, afbeeldingen, video’s en berichten verzenden.

Opmerking: deze teksten, afbeeldingen, video’s en berichten verdwijnen nadat de ontvanger de chat heeft geopend en gesloten.

6. U kunt omhoog vegen in uw gesprek om de Vanish-modus te beëindigen.

Opmerking: als iemand je een bericht stuurt in deze modus op Instagram, ontvang je een melding. Tik op de melding om met hen te chatten in deze modus.

Hoe de Vanish-modus in Instagram Android in te schakelen?

De Vanish-modus moet expliciet worden ingeschakeld om te kunnen worden gebruikt, omdat deze standaard is uitgeschakeld op Instagram. Hier leest u hoe u deze modus activeert op Instagram voor Android.

Methode 1: Door omhoog te vegen

1. Start de Instagram-app op je Android-telefoon.

2. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op het Messanger-pictogram.

3. Om een ​​nieuwe Vanish Mode-chat te starten, tikt u op een bestaande of gebruikt u het Plus-pictogram in de rechterbovenhoek.

4. Deze modus wordt geactiveerd door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen en vervolgens los te laten.

5. Je scherm verandert van wit in zwart en bovenaan verschijnt een melding dat je de Vanish-modus hebt ingeschakeld.

Methode 2: Via Details Sectie

1. Open de Instagram-app.

2. Tik op het Messanger-pictogram > gewenste chat > ​​i-pictogram.

3. Schakel de schakelaar voor Vanish-modus in.

Hoe kan ik mijn verdwenen berichten op Instagram zien?

Je kunt verdwenen berichten op Instagram niet zien nadat ze zijn verdwenen. Met Instagram kun je verdwenen berichten melden tot 14 dagen nadat ze zijn verzonden, maar je kunt ze niet meer bekijken zodra de ontvanger ze heeft geopend.

***

We hopen dat je hebt geleerd wat de Vanish-modus is op Instagram en hoe je een screenshot kunt maken in deze modus. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons ook weten wat je hierna wilt leren.

gerelateerde berichten