Wat is een goede normale GPU-temperatuur voor gaming?

Voordat we normale GPU-temperaturen onderzoeken, en wat veilige GPU-temps zijn, laten we tijdens het gamen eerst praten over wat een GPU is. Dus aangezien iedereen graag games speelt op zijn smartphone of laptop, heb je de GPU nodig om te kunnen genieten van games van hoge kwaliteit. Alleen het spel spelen is echter niet voldoende. Je moet ook de normale GPU-temperatuur begrijpen tijdens het gamen. Hoe werkt GPU dan? Er zijn veel pixels op het scherm van elk apparaat dat u gebruikt, inclusief computers en smartphones. Het basisscherm heeft tegenwoordig een miljoen pixels. U kunt de GPU-temperatuur controleren en deze ook volgen in het artikel terwijl u doorgaat met lezen.

Wat is een goede normale GPU-temperatuur?

Hier hebben we uitgelegd over normaal GPU temperatuur tijdens het gamen en verschillen tussen GPU en CPU, hun functies en nog veel meer in detail.

Discrete en geïntegreerde GPU

Het moederbord en de CPU zijn ingebed in de laptop als onderdeel van het geïntegreerde ontwerp, waardoor het apparaat ultradun, goedkoper en energiezuinig lijkt. Bovendien zijn ze handig voor eenvoudige video-, grafische en fotobewerkingstaken. De Discrete is groter en gebruikt meer stroom omdat het een apart onderdeel is dat op het moederbord wordt aangesloten. Ze ondersteunen echter het vermogen van de computer om veeleisende grafische afbeeldingen en video uit te voeren. Fantastisch om te gamen. Voordat u een afzonderlijke GPU kiest, moet u rekening houden met uw behoeften, omdat de prijs en prestaties per fabrikant verschillen.

Normale GPU-temp

Laten we eens kijken wat een normale of gewenste GPU-temperatuur is.

Wanneer de ventilatoren op uw computer beginnen te worstelen om lucht. Uw componenten worden warm, wat schade kan veroorzaken. Verhoogde hitte kan resulteren in het ongrijpbare blauwe scherm of uw componenten volledig vernietigen. Bovendien bestaat bij oververhitting het risico dat uw laptops in brand vliegen. GPU is zo gemaakt dat het binnen een bepaald temperatuurbereik kan werken. Realistisch gezien wilt u niet dat uw grafische kaart warmer wordt dan 95° C of 203° F, vooral niet voor dagelijks gebruik van uw grafische kaart. GPU’s leidden deze sector, tenzij relatief verschillende drempels. De werkbelasting en het GPU-model bepalen de werkelijke veilige GPU-temperatuur, hoewel de normale GPU-temperatuur tijdens het gamen verondersteld wordt tussen 149° en 185° F te zijn.

  Nog een paar Mac OS X-tips om dit weekend te proberen

Kenmerken van GPU

 • Zowel 2D- als 3D-afbeeldingen kunnen worden weergegeven met behulp van GPU’s.
 • Grote hoeveelheden gegevens in talloze streams kunnen worden verwerkt door een GPU.
 • De nieuwste GPU’s kunnen werken met drijvende-kommagetallen met dubbele precisie en kunnen vectorbewerkingen en drijvende-kommaberekeningen uitvoeren.
 • In tegenstelling tot CPU’s, die weinig cores en tonen van cachegeheugen hebben en slechts een paar softwarethreads kunnen beheren, hebben GPU’s honderden cores en kunnen ze een verscheidenheid aan threads tegelijkertijd verwerken.
 • GPU’s worden door enkele van ’s werelds snelste supercomputers gebruikt om wetenschappelijk onderzoek te bevorderen.

Afbeelding van Jacek Abramowicz via Pixabay

Functies van GPU

 • GPU’s zijn voordelig voor machine learning, videobewerking en gaming-toepassingen omdat ze meerdere gegevens tegelijk kunnen verwerken.
 • Het beheren en verbeteren van video- en grafische prestaties is de belangrijkste functie van de GPU, een processor met één chip. Mobiele apparaten en werkstations gebruiken beide GPU’s.
 • Het GPU-model heeft meer dan 22 transistors en kan 10 miljoen polygonen per seconde berekenen.
 • GPU’s kunnen veel data tegelijk verwerken, waardoor ze geschikt zijn voor machine learning en gaming-toepassingen.
 • De GPU is meestal niet gekoppeld aan het moederbord. In plaats daarvan is het gekoppeld aan de CPU. AGP (graphics port acceleratie) of PCI-Express (peripheral express component) bussen worden gebruikt om RAM (Random Access Memory) aan te sluiten.
 • Onderzoek wordt computationeel uitgevoerd met behulp van matrices en kenmerkvectoren, en GPU is bekend bij ingenieurs en wetenschappers.

Verschil tussen GPU en CPU

De weergave van alle inhoud die u op de monitor ziet, inclusief foto’s, video’s, games, animaties, enz., wordt gedaan door de grafische verwerkingseenheid of GPU. Technisch gezien verschillen grafische kaarten van GPU’s. Terwijl,

De centrale verwerkingseenheid wordt de CPU genoemd. Het wordt ook vaak een processor genoemd, maar in de eenvoudigste bewoordingen is een CPU gewoon een zeer krachtige rekenmachine die in staat is om talloze berekeningen en berekeningen tegelijkertijd uit te voeren. Het dient als het brein van elke computer in die zin dat het alle andere componenten instrueert wat ze moeten doen.

Verschil tussen GPU en grafische kaart

Laten we eens kijken naar de verschillen tussen deze twee namen, aangezien ze vaak door elkaar worden gebruikt, maar niet hetzelfde zijn.

De GPU is in wezen een processor met specifieke mogelijkheden voor het uitvoeren van grafische verwerking, die snel kan worden voltooid met minder, eenvoudigere vergelijkingen.

  Een gedetailleerde vergelijking in DBMS

De grafische kaart biedt daarentegen de benodigde hardware om de GPU te laten functioneren. Het is opgebouwd uit een aantal componenten. De GPU van de grafische kaart is slechts één component. Het is echter niet de enige. Het voltooide item dat is geproduceerd door bedrijven als Asus, Gigabyte, EVGA en andere soortgelijke wordt een grafische kaart genoemd.

Hoe de temperatuur te verlagen

Ben je bang dat je GPU tijdens het gamen te heet wordt? Hier zijn enkele manieren om het te verminderen en naar de normale GPU-temperatuur te brengen.

 • Stop met het gebruik van overklokprogramma’s. Als u overklokt, gebruikt uw GPU ongetwijfeld meer stroom en produceert daardoor meer warmte.
 • Door de GPU te verwijderen, haalt u het meeste uit de reinigingsprocedure. Het is echter niet strikt noodzakelijk.
 • Als de koelpasta op de grafische kaart in enkele gevallen is opgedroogd. Allemaal ervaren ze het na enige tijd en gebruik. Een GPU-koelprobleem kan eenvoudig worden opgelost door de thermische verbinding te wijzigen.
 • Het onvermogen van de ventilatoren om hun werk naar behoren uit te voeren wordt voornamelijk veroorzaakt door stofophopingen. De temperatuur kan aanzienlijk stijgen als gevolg van het verwijderen van de stofzakken die zich in de GPU hebben verzameld.
 • Verhoog de GPU-ventilatorcurve. Het is waar, vooral als je een game speelt met honderden of zelfs duizenden frames per seconde. Dit kan onverwacht regelmatig voorkomen bij het spelen van veel eSports-games en oudere 3D-games op de allernieuwste hedendaagse technologie.

Hoe u de temperatuur van uw GPU kunt volgen

De temperatuur van uw GPU onder controle houden is het belangrijkste wat u kunt doen om de beste visuele prestaties te bereiken.

Als je gedurende langere tijd een veeleisend spel met hoogwaardige graphics speelt, kan dit de GPU overbelasten. Als u ervoor kiest het probleem lange tijd te negeren, kan dit in de nabije toekomst tot meer serverproblemen leiden. Er is echter niet veel dat u kunt doen om een ​​te hoge temperatuur van de grafische kaart te verhelpen, behalve geld uitgeven voor hardwarewijzigingen. Zorg er echter voor dat u dit echt nodig heeft voordat u het extra geld uitgeeft om uw GPU af te koelen en terug te brengen naar de normale GPU-temperatuur.

Het gebruik van extra koelhardware kan een belangrijk aspect zijn om ervoor te zorgen dat uw GPU op een optimale temperatuur werkt. Enkele van de weinige oplossingen om uw GPU-temperatuurmonitor af te koelen en te volgen, zijn als volgt:

 • The Motherboard Bois: De eenvoudigste manier om deze waarden te controleren, is door naar het bios te gaan, wat u kunt doen door uw computer opnieuw op te starten en op de wisknop te drukken zodra deze opstart. Het heeft geen externe software nodig.

 • De GPU-hulpprogramma’s: u kunt hier eenvoudig de temperatuur van uw grafische kaart controleren met behulp van het Nvidia-configuratiescherm of het AMD-katalysatorcontrolecentrum, die zich beide aan de GPU-kant bevinden.

 • Software van derden: u kunt altijd software van derden kiezen voor GPU-tempmonitor als een van de bovengenoemde oplossingen niet werkt. Open hardwaremonitor en aida64 zijn er twee van. Open Hardware Monitor is volledig gratis, maar aangezien het nog steeds in bèta is, is het mogelijk niet compatibel met alle platforms. Hoewel het een uitstekend stuk software is dat u kunt gebruiken om al uw systeeminformatie en veilige GPU-temperatuurmetingen bij te houden. U kunt het instellen op uw bureaublad en taakbalk.

Aida64 daarentegen is een nog krachtigere tool, maar het kost geld, dus als je het niet wilt kopen, moet je het doen met de gratis proefversie. U hebt nu een basiskennis van hoe u uw GPU-temperatuurmonitor kunt balanceren, zodat deze een spoor van normale GPU-temperatuur weergeeft. Op deze manier kunt u dus uw GPU-temperatuur bewaken.

***

Als je je dus begint af te vragen waarom je laptop warm wordt tijdens het gamen of het gebruik van veeleisende applicaties, komt dat doordat een normale GPU tijdens het gamen varieert van 80 tot 85°C, maar elke GPU verschilt van de andere. Als u veel tijd aan uw bureau doorbrengt, is zorgvuldig kabelbeheer vereist om obstructie van de luchtstroom te voorkomen. U moet inmiddels hebben geleerd hoe u de GPU-temperatuurmonitor in de gaten kunt houden, hoe deze werkt en wat het ideale temperatuurbereik is voor uw GPU. Het bovengenoemde artikel zou nuttig moeten zijn bij het handhaven van de normale GPU-temperatuur. Aarzel niet om hieronder commentaar te geven met uw vragen hierover.

gerelateerde berichten