Wat is ethisch hacken?

Ethisch hacken wordt gedefinieerd als elke vorm van hacken waarbij een geautoriseerde poging wordt gedaan om onbevoegd toegang te krijgen tot gegevens, applicaties of computersystemen. Het is geautoriseerd door de eigenaar van het systeem dat het doelwit is. Het omvat het dupliceren van de methoden, perspectieven en strategieën van kwaadwillende aanvallers. Dit is het proces waarbij proactief beveiligingsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat de systemen worden gehackt door kwaadwillende of kwaadaardige doeleinden voor gegevensprivacy. Naast de vraag wat ethisch hacken is, bespreken we ook of ethisch hacken legaal is, de voor- en nadelen van hacken en de reikwijdte van ethisch hacken.

Wat is ethisch hacken?

Nu je een basiskennis hebt van wat ethisch hacken is, gaan we het in detail bespreken. Ethisch hacken is gepland, legaal en goedgekeurd, omdat het helpt aanvallen te weerstaan ​​of af te leiden. Deze praktijk helpt de beveiligingsrisico’s te herkennen die kunnen worden gesorteerd en opgelost voordat een kwaadwillende aanvaller de kans heeft gehad om ze te misbruiken. De organisaties die eigenaar zijn van het netwerk of systeem geven toestemming aan Cyber ​​Security-ingenieurs om dergelijke activiteiten uit te voeren om de verdediging van het systeem te testen en oplossingen te ontwikkelen om datalekken te voorkomen.

Het belangrijkste doel van ethische hackers is om het netwerk of systeem te onderzoeken op zwakke punten die hatelijke hackers kunnen uitbuiten. Ethische hackers kunnen de beveiliging van applicaties en systemen helpen verbeteren door informatie te verzamelen en te analyseren om aanvallen te weerstaan ​​of af te leiden.

Over voorbeelden van ethisch hacken gesproken, het houdt over het algemeen een vorm van penetratietesten in. Dit is een poging om een ​​systeem, server, netwerk, programma of apparaat te doorbreken. Penetratietesten kunnen het volgende omvatten:

 • Bij extern testen worden kwetsbaarheden of risico’s getest alsof een buitenstaander een systeem probeert binnen te dringen. Externe tests vinden problemen met mogelijk verkeerd geconfigureerde firewalls, zwakheden in e-mailservers, problemen met applicaties van derden en meer.
 • Interne testen vinden problemen binnen een organisatie; het is over het algemeen gerelateerd aan menselijke fouten. Menselijke fouten vormen een veelvoorkomende cyberbeveiligingsdreiging voor organisaties. Dit kan te wijten zijn aan het niet updaten van systemen, zwakke wachtwoorden, oplichting via social engineering, het risico van phishing en meer. Ethische hackers gaan op zoek naar mogelijke beveiligingsrisico’s en kwetsbaarheden.

 • Het testen van webapplicaties is een vorm van ethisch hacken waarbij problemen met applicaties en websites worden gevonden. Dit kan mogelijke inbreuken op de beveiliging van websites en applicaties uitroeien voordat ze worden geïmplementeerd.

Is ethisch hacken legaal?

Ja, ethisch hacken is legaal zolang het door de eigenaar is geautoriseerd om de gebreken en kwetsbaarheden van het systeem te vinden en oplossingen te bieden om het te verbeteren. Het voorkomt dat het systeem meer schade oploopt die anders door de hackers kan worden veroorzaakt. Mensen die dit beroep uitoefenen, infiltreren het systeem als kwaadaardige aanvallers, maar in plaats van informatie te stelen of schade aan te richten, rapporteren ze de kwetsbaarheden en risico’s van het systeem en ontwikkelen ze oplossingen om datalekken te voorkomen. Wanneer u uw digitale systeem ethisch laat hacken, krijgt u inzicht in de sterkte van uw wachtwoorden, firewalls, protocollen en meer.

Foto van The Digital Artist op Pixabay

Wat zijn de voor- en nadelen van ethisch hacken?

Terwijl het doel van gecertificeerde ethische hackers is om bedrijven te beschermen tegen cyberaanvallen, er zijn zowel voor- als nadelen aan verbonden. Nadat je hebt geleerd wat ethisch hacken is en wat ethisch hacken legaal is, lees je hieronder over de voor- en nadelen van ethisch hacken.

Voordelen

 • Hierdoor kunnen wij preventief optreden tegen hackers door middel van continue assessments.
 • Daarnaast helpt het beveiligingsinbreuken te weerstaan ​​door oplossingen te bieden voor kwetsbaarheden.
 • Bovendien helpt het om een ​​systeem te bouwen dat elke vorm van aanvallen en penetratie door hackers vermijdt en weerstaat.
 • Ethisch hacken helpt open gaten in een systeem of netwerk op te sporen en te dichten.
 • Het helpt bij het bepalen van de zwakke punten van een systeem of netwerk die eenvoudig kunnen worden onderzocht en opgelost door middel van penetratietesten.
 • Bovendien helpt het klanten en investeerders om uw organisatie te vertrouwen als de beveiliging van de data en het systeem goed wordt onderhouden.

Nadelen

 • Door professionals in te huren die verstand hebben van hacken, zullen de kosten van het bedrijf stijgen.
 • Deze techniek kan, als deze in verkeerde handen valt, iemands privacy in gevaar brengen.
 • Bovendien verstoort het ook de werking van het systeem.
 • Het heeft de capaciteit om de gegevens of bestanden van een organisatie te corrumperen.
 • Professionals die zich bezighouden met hacken, kunnen de belangrijke gegevens en informatie die ze hebben verkregen en verzameld gebruiken voor kwaadaardige doeleinden.

Wat is het verschil tussen ethisch hacken en cyberbeveiliging?

Foto door Pete Linforth op Pixabay

 • Cyberbeveiliging is een brede term die verschillende beveiligingstechnieken omvat, aan de andere kant is ethisch hacken een onderdeel van cyberbeveiliging.
 • Bij cyberbeveiliging ligt de nadruk vooral op hoe het netwerk of het systeem te beschermen, terwijl bij ethisch hacken de aandacht gaat naar hoe het systeem of het netwerk kan worden aangevallen. Bescherm het netwerk
 • Cyberbeveiliging houdt zich in feite bezig met het weerstaan ​​van kwaadaardige activiteiten door de beveiligingsproblemen op te lossen om gegevens en het systeem te beschermen, terwijl Ethical Hacking op zoek is naar de gebreken en kwetsbaarheden van het systeem en dit aan de eigenaar meldt.
 • Bij cyberbeveiliging wordt regelmatig onderhoud uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het beveiligingssysteem wordt bijgewerkt, aan de andere kant wordt bij ethisch hacken regelmatig getest op het systeem om fouten en kwetsbaarheden erin te ontdekken, zodat de problemen kunnen worden opgelost.
 • Cyberbeveiliging biedt beroepen zoals SOC Engineers, cyberbeveiligingsanalisten, CISO’s en meer. De belangrijkste rollen bij ethisch hacken zijn penetratietesters en beveiligingsmanagers.
 • Cyber ​​Security is aan de defensieve kant, maar Ethical Hacking aan de offensieve kant.
 • Cyberbeveiliging ontdekt problemen en beschermt het systeem of het netwerk tegen beveiligingsschendingen. Ethisch hacken doet onderzoek naar het netwerk of systeem op zwakke punten die hatelijke hackers kunnen uitbuiten.

Waarom is ethisch hacken essentieel in cyberbeveiliging?

Ethisch hacken speelt een belangrijke rol als het gaat om het herkennen van de beveiligingsrisico’s die kunnen worden gesorteerd en opgelost voordat een kwaadwillende aanvaller de kans krijgt om ze uit te buiten. Daarom is het belang ervan in cyberbeveiliging essentieel. De teststrategieën en -technieken vertegenwoordigen een proactieve strategische benadering voor het beheersen, beheren en vermijden van cyberaanvallen en risico’s. Over het algemeen helpt het organisaties om slachtoffer te worden en destructieve gevolgen het hoofd te bieden.

Wat is de reikwijdte van ethisch hacken?

Ethisch hacken is een essentieel onderdeel van risicobeoordeling, fraudebestrijding en meer. Het wordt gebruikt als penetratietest om de risico’s en kwetsbaarheden op te sporen en het brengt de gaten in systemen of netwerken aan het licht zodat preventieve maatregelen tegen aanvallen kunnen worden genomen.

 • De reikwijdte van ethisch hacken heeft geweldige carrières met gevarieerde kansen. Het is een belangrijk aspect van de beveiligingsmethode van elke organisatie, aangezien traditionele cyberbeveiligingsmethoden tegenwoordig niet genoeg zijn voor elk bedrijf.
 • Ethische hackers worden door de organisaties ingezet om eventuele kwetsbaarheden of risico’s in een netwerk op te sporen en oplossingen te vinden om deze op te lossen. Ze kunnen ook onderdeel worden van overheidsorganisaties, maar ook van particuliere bedrijven als cyberbeveiligingsexperts.
 • Er is ook gezien dat veel ethische hackers in dienst zijn genomen door bedrijven als Airtel, HCL, Reliance, Mahindra, TCS en IBM.
 • Daarnaast zijn ethische hackers ook erg in trek bij de National Security Agency en het Federal Bureau of Information.
 • Bovendien zijn er veel organisaties die ze inhuren om hun systemen en beveiligingstesters te auditen.

***

Ethische hackers treden op als de zakelijke messias die de organisatie beschermt met een ethisch hackwapen. Het is en zal over een paar jaar essentieel zijn voor de bescherming tegen digitale dreigingen. Hierdoor zijn veel instellingen begonnen met het starten van cybersecurity-cursussen. Naast de vraag wat ethisch hacken is, heb je nu waarschijnlijk de reikwijdte van ethisch hacken begrepen en het belang van deze carrière die in de toekomst zeker zal groeien. Ik hoop dat je ons artikel met plezier hebt gelezen. Blijf onze pagina controleren voor meer van dergelijke informatie en plaats hieronder uw suggesties en vragen.

  De vogels zijn terug en geladen met nieuwe vaardigheden [Review]

gerelateerde berichten