Wat is goedkoper: uw eigen foto’s afdrukken of een afdrukservice gebruiken?

Met de opkomst van goedkope online fotoafdrukdiensten zijn inkjetprinters uit de gratie geraakt. Maar, zoals bij elk doe-het-zelf-project, beweren sommige mensen dat het goedkoper is om thuis foto’s af te drukken. Is dat echt waar?

Een snelle kostenvergelijking

Laten we het prijsverschil tussen foto’s thuis afdrukken en online afdrukservices opsplitsen. We gaan dit doen door de prijs van online afdrukservices en thuisafdrukken te vergelijken. Voor het gemak kijken we alleen naar de kosten van 4×6 prints.

Er zijn veel online fotoafdrukservices, maar we houden het bij de grote vier. Sommige van deze diensten bieden af ​​en toe korting, maar we gaan doen alsof die niet bestaan. Sluiter, een van de meest populaire fotoafdrukservices, rekent $ 0,12 aan voor elke 4×6-afdruk. Niet slecht, maar Amazone, Snapfish, en Walmart zal uw 4 × 6 foto’s afdrukken voor $ 0,09 per stuk.

Oké, online afdrukservices rekenen tussen $ 0,09 en $ 0,12 per 4×6-foto. Nu moeten we die prijzen vergelijken met een installatie voor het afdrukken van foto’s thuis. Laten we dus een bescheiden afdrukconfiguratie voor thuis bouwen. We hebben een vaste inkjetprinter nodig, wat 4×6 fotopapier en wat inkt.

Laten we beginnen met de printer. De Canon Pixma IP8720 is een van de meest populaire inkjet-fotoprinters voor thuisgebruik, en met een goede reden. Het produceert foto’s met een DPI van 9600 kleuren en kost slechts $ 180. Dat is een budgetprijs voor een behoorlijk fatsoenlijke printer.

  Een goedkope service voor achtergrondcontrole kiezen en waarom GRATIS geen optie is

De Canon Pixma IP8720 wordt geleverd met inkt, maar we gaan een volledige set inktkarren omwille van de prijsvergelijking. Dat pakje inkt kost ons $ 55 terug. Canon beweert dat deze inktcartridges tot 780 foto’s zullen opleveren (ja klopt), wat betekent dat we in het beste geval $ 0,07 aan inkt betalen voor elke 4×6-afdruk.

Nou, $ 0,07 per afdruk klinkt best goed. Maar we moeten nog steeds fotopapier kopen. Laten we er veel van kopen om het meeste waar voor ons geld te krijgen. We pakken een pak van 400 CanonInk’s van 4×6 glanzend fotopapier voor $ 20, dat is $ 0,05 per vel.

Dus als we het feit negeren dat onze printer ons $ 180 heeft gekost, betalen we $ 0,12 voor elke 4×6 foto die we thuis afdrukken. Dat is dezelfde prijs als Shutterfly en iets duurder dan sommige andere online afdrukservices.

Als u uw printer niet gebruikt, worden de dingen duurder

Natuurlijk is deze wiskunde behoorlijk idealistisch. Het hangt af van het idee dat we al het inkt- en fotopapier gebruiken dat we hebben gekocht. Als we alleen onze $ 75 aan papier en inkt gebruiken om 20 foto’s te maken, laten we $ 3,75 per foto vallen, niet $ 0,12.

Over onze printer gesproken, hoeveel voegt de Canon Pixma IP8720 precies toe aan de kosten van elke 4×6 foto die we printen? Nou, het hangt af van hoeveel we de printer gebruiken. Onze Canon Pixma IP8720 kostte $ 180. Als we slechts 1.000 foto’s op deze printer afdrukken, voegt het $ 0,18 toe aan elk van onze afdrukken. Als we het 5.000 keer gebruiken, voegt het nog steeds $ 0,03 toe aan elke afdruk. Als we wilden dat de printer minder dan $ 0,01 zou bijdragen aan elke foto die we afdrukken, dan zouden we hem meer dan 18.000 keer moeten gebruiken.

  Hoe door de firewall op Ubuntu te porten

Jeetje, thuis afdrukken kan nogal duur worden. Maar als het thuis printen van foto’s meer kost dan het online printen van foto’s, waarom zou iemand dan een inkjetprinter kopen?

Thuis afdrukken geeft u controle en snelheid

Er is één aspect van het thuis afdrukken van foto’s dat afdrukservices niet kunnen evenaren. Als je thuis print, heb je controle over alles. U kunt mat papier of glanzend papier gebruiken, u kunt speciale inkt gebruiken en u kunt een printer gebruiken die ongelooflijke afbeeldingen produceert. Je hebt ook de mogelijkheid om foto’s direct weg te gooien of te wijzigen als je niet tevreden bent met een afdruk, en je hoeft niet te wachten tot de foto’s per post binnenkomen.

Bovendien maken sommige printers het ongelooflijk eenvoudig om foto’s rechtstreeks vanaf je telefoon of laptop af te drukken. De Canon Pixma IP8720 kan bijvoorbeeld draadloos verbinding maken met je telefoon of computer en heeft zelfs een mobiele app. De mogelijkheid om foto’s rechtstreeks vanaf je telefoon af te drukken is niet uniek voor diensten als Shutterfly; je kunt het in je eigen huis doen.

Natuurlijk hebben de meeste mensen niet zoveel controle nodig over de foto’s die ze afdrukken, en een paar dagen wachten bij de brievenbus is niet erg. Om nog maar te zwijgen over het feit dat als u niet al uw thuisafdrukbenodigdheden gebruikt, u uiteindelijk veel meer dan $ 0,12 per afdruk uitgeeft.

  Hoe u kunt voorkomen dat bedrijven naar uw stemassistent-opnamen luisteren

Afdrukservices zijn goedkoop en gemakkelijk

Behalve dat het belachelijk goedkoop is, online fotoafdrukdiensten zijn ook supergemakkelijk in gebruik. U heeft geen last van een frustrerende printer en u hoeft niet op zoek te gaan naar de perfecte inktcartridges of fotopapier om de klus te klaren. Bij de meeste online afdrukservices hoeft u alleen maar foto’s op een website of mobiele app te plaatsen en te kiezen hoe groot uw afdrukken moeten zijn.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat u uw foto’s op elk moment kunt afdrukken via een online service. U hoeft niet thuis te zijn, en u hoeft zeker niet in de buurt van een printer te zijn.

Het enige echte nadeel van het online afdrukken van foto’s is de wachttijd. Verzending kan een paar dagen duren, hoewel je bij sommige diensten, zoals Walmart, foto’s een paar uur nadat je je bestelling hebt geplaatst, in de winkel kunt ophalen.

Een beetje rekenwerk leert dat, tenzij u afdrukbenodigdheden met korting koopt en deze vaak gebruikt, het thuis afdrukken van foto’s altijd meer zal kosten dan het afdrukken van foto’s via een online service. Thuis printen biedt echter een snelheid en controle die online services nooit zullen bereiken.

Fotografen en scrapbookers hebben alle reden om hun foto’s thuis af te drukken. Als u veel foto’s afdrukt, zijn de extra kosten te rechtvaardigen. Dat gezegd hebbende, als u maar enkele tientallen foto’s per jaar hoeft af te drukken, moet u zich waarschijnlijk aanmelden voor een online afdrukservice.