Wat is het nut van torrenting?

Torrenting is het proces van het downloaden en uploaden van bestanden via het BitTorrent-netwerk. Torrenting downloadt bestanden van het apparaat van een andere gebruiker op een netwerk in plaats van van een centrale server. Dit betekent dat gebruikers bestanden van hun apparaten kunnen uploaden, zodat anderen ze kunnen downloaden. Maar wat is het nut van torrenting? dan? Zijn er andere manieren om dit te doen? In het volgende artikel wordt dieper ingegaan op het doel van torrenting en wat andere informatie over het onderwerp.

Wat is torrenting?

Torrenting is een wijdverbreide vorm van peer-to-peer bestandsdeling. Er is torrent-beheersoftware nodig om verbinding te maken met het BitTorrent-netwerk en deze kan gratis worden gedownload. Elke gebruiker die een bestand uploadt of downloadt, staat bekend als een peer en peers kunnen bestanden van meerdere gebruikers tegelijk downloaden.

  Wat is de schermafbeeldingsknop van de iPhone

Torrenting heeft een slechte reputatie gekregen omdat het wordt gebruikt om beschermde auteursrechtelijk beschermde bestanden zoals films, muziek, software en games te delen. Desalniettemin heeft torrenting legitieme toepassingen, zoals het verminderen van de belasting van gecentraliseerde servers door hosting onder meerdere gebruikers.

Veiligheid en wettigheid van torrenting

Torrenting op zich is volledig legaal. Dit gaat over de grens van onwettig als u ervoor kiest om niet-goedgekeurd auteursrechtelijk beschermd materiaal te downloaden. Het kan echter moeilijk zijn om te begrijpen welk materiaal legaal is om te torrenten en wat niet.

Uw internetprovider kan proberen u te stoppen met het illegaal downloaden van torrents als ze zich ervan bewust worden dat u dit doet. Dit kunnen ze doen via een waarschuwingsbrief of door je internetverbinding te vertragen. In zeldzame gevallen kunnen zij juridische stappen ondernemen.

Gebruikers die zich zorgen maken over privacy zullen waarschijnlijk een VPN-service gebruiken om hun internetactiviteit voor hun internetprovider te verbergen. VPN’s worden geleverd met een breed scala aan functies, waarvan sommige meer geschikt zijn voor torrenting dan andere. Om uw internetprovider weg te houden van uw internetactiviteiten, moet u een VPN selecteren die geen logboek bijhoudt van uw activiteiten, niet is gevestigd in een land waarvan het rechtssysteem gegevens kan eisen en snel genoeg is om deze te verwerken downloaden.

  Kies welke evenementen Outlook Online automatisch aan uw agenda toevoegt

Hoe veilig te torrenten

Veilig torrenten is eenvoudig met een VPN-service. Deze VPN-services houden uw activiteit mogelijk privé, maar houd er rekening mee dat ze u niet beschermen tegen malware en virussen.

Om veilig te torrenten, moet je eerst een VPN downloaden en installeren. Kies er een die voldoet aan de hierboven beschreven criteria om het meeste uit alle voordelen te halen. Vervolgens wil je de kill-schakelaar inschakelen als die er is en verbinding maken met de VPN-server. Nadat je een verbinding tot stand hebt gebracht, download je de torrent met je activiteit nu versleuteld.

Is uTorrent veilig?

De makers van BitTorrent bieden software die bekend staat als uTorrent. Deze software is op zichzelf volledig legaal. uTorrent heeft geen malware en kan veilig worden gebruikt in combinatie met een VPN. Het kan veilig zijn om te gebruiken, maar uTorrent biedt geen bescherming tegen het downloaden van schadelijke bestanden.

  Hoe PlayStation VR correct in te stellen

Het BitTorrent-protocol is de meest gebruikelijke methode om bestanden peer-to-peer te delen. Torrenting is gedecentraliseerd en torrent-bestanden en magneetkoppelingen worden gebruikt om andere peers op het netwerk te ontdekken die het gewenste bestand hosten.

Het komt neer op

Torrenting heeft meerdere toepassingen – zowel legaal als anderszins. Juridisch gezien biedt het een alternatieve methode om bestanden te sourcen en te downloaden zonder een gecentraliseerd systeem te gebruiken. Peers kunnen bestanden met elkaar delen op individuele netwerken. Torrenting wordt soms misbruikt als een middel om ongeautoriseerde bestanden te verkrijgen, wat, zoals hierboven vermeld, onwettig is. VPN’s worden vaak samen met torrenting gebruikt om te voorkomen dat internetserviceproviders uw downloadactiviteit controleren.