Wat is het verschil tussen Mijn fotostream en iCloud-foto’s?

Het beschermen van uw familiefoto’s tegen apparaatstoringen is de belangrijkste reden waarom er back-ups bestaan. iCloud beweert een back-up van al je foto’s “in de cloud” te maken, maar de manier waarop het werkt, hangt af van de instellingen die je hebt ingeschakeld.

Mijn fotostream versus iCloud-foto’s

“iCloud-foto’s” doet wat je zou verwachten: het slaat al je foto’s op in iCloud. Telkens wanneer u een foto op uw iPhone maakt, wordt deze onmiddellijk geüpload naar iCloud waar een back-up van wordt gemaakt, zelfs als u uw telefoon kapot maakt. iCloud-foto’s stuurt ook alle foto’s die je hebt gemaakt naar je Mac en elk ander apparaat dat je met iCloud hebt verbonden, zodat alles wordt gesynchroniseerd. Dit veronderstelt dat alles is verbonden met internet en dat u iCloud-fotobibliotheek niet hebt uitgeschakeld met mobiele gegevens.

iCloud-foto’s is geweldig, maar heeft een groot probleem: opslagruimte. Het gratis iCloud-gegevensplan geeft je slechts 5 GB opslagruimte, wat extreem klein is, zelfs in vergelijking met andere gratis opslagplannen van services zoals Google Drive. Er passen ongeveer 1600 foto’s in 5 GB ruimte, maar dat geldt niet voor video’s en al het andere dat je hebt opgeslagen in iCloud.

  Hoe te bepalen wanneer een afbeelding in PowerPoint verschijnt

Wanneer uw opslagruimte vol is, werkt iCloud-foto’s niet meer. Het raakt snel vol en als dat het geval is, wordt je lastiggevallen met meldingen waarin je wordt gevraagd om te upgraden.

“Mijn fotostream” probeert dit probleem op te lossen. Het slaat alleen de eerste 1000 foto’s op die in de afgelopen maand zijn gemaakt en verwijdert oude foto’s uit uw fotostream. Dit geeft uw Mac of andere apparaten voldoende tijd om te synchroniseren met iCloud, zodat u een back-up van uw foto’s kunt maken op uw andere apparaten. Uw foto’s worden niet in de cloud opgeslagen, maar u hoeft er niet handmatig een back-up van te maken op uw computer. Als een van je apparaten kapot gaat, heb je nog steeds al je foto’s op je andere apparaten.

Dus zolang je niet al je apparaten tegelijk kapot maakt, zorgt Mijn Fotostream er nog steeds voor dat je kopieën van je foto’s hebt. Het grootste probleem hiermee is dat wanneer je een nieuw apparaat aanschaft of je telefoon upgradet, je foto’s niet automatisch naar dat apparaat worden gedownload, omdat My Photo Stream alleen de meest recente foto’s opslaat. Je moet de foto’s handmatig op je nieuwe telefoon laden vanaf je Mac, en als je geen Mac hebt, heb je pech, tenzij je genoeg ruimte in iCloud hebt om iCloud-foto’s in te schakelen.

  Hoe reisvoortgang delen in Google Maps

Welke moet u gebruiken?

Als je het goed vindt om $ 0,99 per maand te betalen voor iCloud’s 50 GB-laag, gebruik dan iCloud-foto’s. Het is een veel betere oplossing en het is minder gedoe dan Mijn fotostream. En als je je echt zorgen maakt over het verliezen van je foto’s, gebruik dan deze optie, want er wordt een back-up gemaakt van al je foto’s zolang je je iCloud-account hebt.

Als je meerdere apparaten hebt en veel foto’s maakt, is Photo Stream prima te gebruiken. Het is goed om foto’s tussen apparaten te synchroniseren; zolang u beide apparaten regelmatig gebruikt, wordt er een back-up van uw foto’s gemaakt op elk apparaat dat u heeft. Je zult wat problemen tegenkomen als het tijd is om te upgraden, omdat je je foto’s handmatig naar een nieuw apparaat moet verplaatsen, dus het is niet de beste optie. Het is ook het beste om te kijken naar een back-upplan voor je Mac, om er zeker van te zijn dat alles veilig is.

  Hoe u Netflix kunt stoppen met het automatisch afspelen van de volgende aflevering

Als je niet veel foto’s maakt of iCloud zoveel gebruikt, kun je iCloud-foto’s aan laten staan ​​totdat je 5 GB vol is. Als dat het geval is, moet u beslissen of u voor meer ruimte wilt betalen of overschakelt naar Photo Stream.

Gebruik Fotostream niet als u maar één apparaat heeft, of als u uw tweede apparaat niet regelmatig gebruikt en synchroniseert met iCloud. Je oude foto’s zijn verdwenen als je je hoofdapparaat kapot maakt. Als je één apparaat hebt en meer dan 5 GB aan foto’s hebt, moet je betalen voor meer ruimte of je foto’s verplaatsen naar een opslagservice zoals Google Drive.

Je hebt ook andere opties om automatisch een back-up te maken van de foto’s van je iPhone. U kunt Google Foto’s bijvoorbeeld gebruiken om een ​​onbeperkt aantal foto’s op te slaan.