Wat is Jupyter Notebook en hoe installeer ik het?

Als u een data science-enthousiasteling bent, kan Jupyter Notebook een geweldige manier zijn om aan de slag te gaan met uw data science-projecten.

In deze gids bespreken we:

  • Wat is Jupyter Notebook
  • waarom het populair is voor gebruiksscenario’s voor datawetenschap
  • Instructies over hoe u Jupyter-notebook op uw machine kunt instellen

Laten we beginnen…

Wat is Jupyter Notebook?

Jupyter Notebook is een interactief browsergebaseerd platform voor wetenschappelijk computergebruik. Het is een open-source vlaggenschipproduct van Project Jupyter en wordt veel gebruikt in datawetenschap.

Handige functies van Jupyter Notebook

Naast het bieden van een interactief codeerplatform, ondersteunt Jupyter Notebook zowel code- als tekstcellen. De tekstcellen maken Markdown-opmaak mogelijk. U kunt dus platte tekst, afbeeldingen, LaTex-wiskundige vergelijkingen en meer gebruiken om de workflow van uw project uit te leggen.

De volgende afbeelding laat bijvoorbeeld zien hoe u zowel Markdown als code kunt schrijven door het celtype op te geven.

Markdown en codecellen in Jupyter Notebook

Om een ​​cel uit te voeren, kunt u op de knop Uitvoeren . drukken [▶] knop. Of u kunt Shift + Enter gebruiken om een ​​cel uit te voeren. De koppen en afbeeldingen worden weergegeven nadat de cellen zijn uitgevoerd.

Jupyter-notebookcellen

Laten we nu enkele van de andere handige functies van Jupyter Notebook opsommen.

  • Ondersteuning voor populaire programmeertalen voor datawetenschap zoals Python, R, Julia en Scala
  • Voorziening om notitieboeken te delen met andere bijdragers
  • Voorziening voor big data-integratie met Spark
  • De volgende afbeelding toont de stappen in elk data science-project. Toegang krijgen tot gegevens uit het bestandssysteem op uw computer, voorverwerking van gegevens, analyse tot het bouwen van machine learning-modellen – u kunt het allemaal doen in Jupyter Notebook.
  Hoe u Nintendo Switch-screenshots draadloos naar een smartphone kunt overbrengen

Nu u meer hebt geleerd over Jupyter Notebook en zijn functies, gaan we kijken hoe u het op uw computer kunt installeren.👩🏽‍💻

Hoe Jupyter Notebook te installeren

Installatie met behulp van de Anaconda-distributie

Als je een beginner bent, is het aan te raden om de Anaconda-distributie van Python te gebruiken. Naast Python wordt het geleverd met verschillende handige datawetenschapspakketten die vooraf zijn geïnstalleerd. De installatie bevat ook Jupyter-tools zoals Jupyter Notebook en JupyterLab.

Laten we nu de stappen in deze installatie doornemen.

Stap 1: Ga naar de officiële website van Anaconda. Navigeer vervolgens naar anaconda.com/products/individual. En download het installatieprogramma dat overeenkomt met uw besturingssysteem.

De Anaconda-distributie installeren

Stap 2: Voer nu het installatieprogramma uit. Volg de aanwijzingen op uw scherm om de installatie te voltooien. De installatie duurt doorgaans enkele minuten.

U kunt Jupyter Notebook starten zodra het installatieproces is voltooid. En er zijn een paar verschillende manieren waarop u dit kunt doen.

Stap 3: Zodra de installatie is voltooid, kunt u Anaconda Navigator starten. Klik in de navigator op de optie Starten op het tabblad Jupyter Notebook, zoals hieronder weergegeven:

Jupyter Notebook starten vanuit Anaconda Navigator

Of u kunt direct de Jupyter Notebook-snelkoppeling gebruiken om te starten, zoals hieronder geïllustreerd:

  6 Beste GRATIS webhostingplatform

U kunt jupyter-notebook ook starten vanaf de Anaconda-opdrachtprompt.

Installatie met behulp van de pip Package Manager

Heb je Python al op je systeem geïnstalleerd? En wil je Jupyter gaan gebruiken zonder gebruik te maken van de Anaconda-distributie?

Zo ja, dan kunt u dit doen met behulp van de pip-pakketbeheerder. Je kunt pip gebruiken om elk Python-pakket te installeren dat deel uitmaakt van de Python-pakketindex-een opslagplaats van software voor de Python-ontwikkelaarsgemeenschap.

Laten we in dit gedeelte de stappen voor zowel het Windows- als het Linux-besturingssysteem beschrijven.

Installeer Jupyter Notebook met pip op Windows

Laten we beginnen met de installatie-instructies voor Windows.

Stap 1: Voer de volgende opdracht uit om de versie van Python te controleren die op uw systeem is geïnstalleerd. U kunt de opdrachten uitvoeren vanuit de Windows Powershell of opdrachtprompt op uw computer. Of u kunt ervoor kiezen om in een shell-omgeving naar keuze te draaien, zoals: Git Bash voor Windows als je een Git-gebruiker bent.

python --version

Opmerking: bijna alle installaties van Python3 (Python 3.x) worden geleverd met de pip-pakketbeheerder vooraf geïnstalleerd.

Stap 2: Voer vervolgens deze opdracht uit om de versie van pip te controleren die op uw computer is geïnstalleerd.

pip3 --version

Als je fouten tegenkomt omdat je pip niet hebt geïnstalleerd, upgrade dan je Python-installatie. U kunt de meest recente versie van Python downloaden en installeren hier.

Stap 3: Voer de volgende opdracht uit om afhankelijkheidsproblemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat alle pakketten up-to-date zijn.

pip3 install --upgrade pip

Stap 4: Nu je pip hebt geïnstalleerd en bijgewerkt, gebruik het om Jupyter te installeren met de volgende opdracht.

pip3 install jupyter

Het downloaden en installeren duurt enkele minuten.⏳

  14 meest voorkomende fotobewerkingstaken gemakkelijk gemaakt met deze online tools

Stap 5: Voer deze opdracht uit om de Jupyter-notebook te starten.

jupyter notebook

Installeer Jupyter Notebook met pip op Ubuntu

Alle grote Linux-distributies, inclusief Ubuntu, hebben een bestaande installatie van Python. Om Jupyter Notebook te installeren, moet u eerst pip handmatig installeren. En dan kunt u pip gebruiken om Jupyter en andere pakketten te installeren.

Stap 1: Voer de volgende opdracht uit op uw terminal om pip te installeren.

apt install python3-pip

Stap 2: Installeer vervolgens jupyter door deze opdracht uit te voeren. De installatie duurt enkele minuten.

pip3 install jupyter

Stap 3: Start nu Jupyter-notebook door de volgende opdracht uit te voeren.

jupyter notebook

Conclusie

Ik hoop dat je hebt begrepen wat de Jupyter-notebook is en de stappen om deze op je computer te installeren. Als je geïnteresseerd bent, kun je ook andere aanbiedingen van Project Jupyter bekijken. JupyterLab bouwt voort op de klassieke Jupyter Notebook en biedt extra functionaliteit.

Als je aan de slag wilt met data science, wens ik je veel succes met je leertraject!✨

gerelateerde berichten