Wat is kaarden en hoe kun je jezelf ertegen beschermen?

Carding is een serieuze vorm van online fraude in deze digitale wereld.

Online fraude is een vorm van misdaad waarbij het internet wordt gebruikt om personen of organisaties te misleiden, op te lichten of te misbruiken. Dit kan een reeks activiteiten omvatten, zoals phishing-aanvallen, identiteitsdiefstal en kaartverkoop, die allemaal kunnen leiden tot financieel verlies en schade aan de reputatie en kredietwaardigheid van een persoon.

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de toename van online fraude. Een van de redenen is de toename van online winkelen en financiële transacties, waardoor fraudeurs meer mogelijkheden krijgen om persoonlijke en financiële informatie te stelen.

Bovendien maakt het toenemende gebruik van sociale media en andere online platforms het voor fraudeurs gemakkelijker om informatie over potentiële slachtoffers te verzamelen en kwaadaardige links en inhoud te verspreiden.

Bovendien heeft de COVID-19-pandemie geleid tot een verschuiving naar meer online interacties, waardoor fraudeurs nog meer mogelijkheden hebben gecreëerd om misbruik te maken van mensen. Met zoveel mensen die vanuit huis werken en afhankelijk zijn van internet voor communicatie, is het voor fraudeurs gemakkelijker om phishing-e-mails of andere soorten online aanvallen te verzenden.

Het is belangrijk voor individuen en bedrijven om zich bewust te zijn van de risico’s van online fraude en om maatregelen te nemen om zichzelf te beschermen, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden, het inschakelen van tweefactorauthenticatie en voorzichtig zijn bij het online klikken op links of het delen van persoonlijke informatie.

Dit artikel richt zich voornamelijk op kaarden en geeft gedetailleerde informatie over manieren om uzelf tegen deze dreiging te beschermen.

Wat is kaarden?

Carding is een vorm van creditcardfraude waarbij gestolen of gecompromitteerde creditcardgegevens illegaal worden gebruikt om ongeoorloofde aankopen of afschrijvingen te doen, zowel online als persoonlijk.

Carding is een serieus probleem omdat het kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen voor individuen en organisaties. Kaarthouders kunnen verantwoordelijk zijn voor het betalen van frauduleuze afschrijvingen op hun rekeningen, en verkopers kunnen geld verliezen als ze de kosten van goederen of diensten die zijn betaald met gestolen of valse kaarten niet kunnen terugkrijgen.

Het wordt meestal uitgevoerd door georganiseerde misdaadgroepen of individuen die op verschillende manieren kaartinformatie verkrijgen, zoals phishing, datalekken of skimming-apparaten die op kaartlezers zijn geplaatst. Carding is een illegale activiteit en kan ernstige gevolgen hebben voor zowel de daders als de slachtoffers.

Hier is een algemeen overzicht van hoe kaarden werkt:

 • De dader verkrijgt gestolen of vervalste creditcardgegevens, die kunnen worden gekocht bij een derde partij of op andere manieren worden verkregen, zoals phishing of datalekken.
 • Vervolgens gebruikt de aanvaller de gestolen of valse creditcardgegevens om online aankopen te doen of geld op te nemen bij een geldautomaat.
 • De dader kan verschillende technieken gebruiken om detectie te voorkomen, zoals het gebruik van een VPN om zijn locatie te maskeren, het gebruik van meerdere accounts en apparaten om de transacties uit te voeren en het gebruik van gestolen of valse identificatiedocumenten.
 • Het slachtoffer, van wie de creditcardgegevens zijn gestolen, realiseert zich mogelijk pas dat zijn account is gecompromitteerd als hij een verklaring of melding van frauduleuze activiteiten ontvangt.
 •   Iemand uitnodigen voor een Zoom-vergadering

  Dit kunnen gespecialiseerde websites of forums zijn waar fraudeurs gestolen creditcardgegevens kunnen kopen en verkopen, maar ook chatrooms of berichten-apps waar ze technieken en strategieën voor het plegen van fraude kunnen bespreken.

  Wat is Carding Forum?

  Een kaartforum is een online platform waar individuen gestolen creditcard- en debetkaartgegevens kunnen kopen en verkopen. Deze forums worden vaak gebruikt door cybercriminelen om de verkoop en aankoop van gestolen kaartgegevens te vergemakkelijken, en om tips en technieken uit te wisselen voor het uitvoeren van kaartfraude en andere vormen van fraude.

  Carding-forums zijn toegankelijk via het dark web of via het open internet en vereisen vaak registratie en betaling om toegang te krijgen. Het is illegaal om gestolen creditcardgegevens te kopen of verkopen en deelname aan een kaartforum kan leiden tot strafrechtelijke vervolging. Het is belangrijk om weg te blijven van dit soort forums en verdachte activiteiten te melden aan de autoriteiten.

  Verschillende manieren om te kaarden

  Er zijn verschillende manieren waarop cybercriminelen carding kunnen uitvoeren, waaronder de volgende:

  • Gestolen of valse creditcardgegevens gebruiken: Dit houdt in dat creditcardgegevens worden verkregen die zijn gestolen of zijn gemaakt met behulp van valse gegevens en deze vervolgens gebruiken om aankopen te doen of geld op te nemen.
  • Phishing-scams: Cybercriminelen kunnen phishing-scams gebruiken om personen te misleiden om hun creditcardgegevens te verstrekken, hetzij via nepwebsites, hetzij door valse e-mails of berichten te verzenden die van legitieme bedrijven lijken te komen.
  • Datalekken: Aanvallers kunnen toegang krijgen tot creditcardgegevens door datalekken bij bedrijven of andere organisaties die deze informatie opslaan.
  • Skimmen: Hierbij wordt gebruik gemaakt van externe apparaten, skimmers genaamd, die zijn aangesloten op kaartlezers zoals geldautomaten of benzinepompen, om creditcardgegevens vast te leggen terwijl deze worden ingevoerd.
  • Malware: Aanvallers kunnen ook malware gebruiken om een ​​apparaat te infecteren en kaartgegevens vast te leggen wanneer deze via internet worden ingevoerd of verzonden.
  • Social engineering: Cybercriminelen kunnen social engineering-technieken gebruiken, zoals het overhalen van personen om hun creditcardgegevens vrij te geven of hen te overtuigen om op een link te klikken die malware op hun apparaten installeert om kaartgegevens te verkrijgen.

  Het is belangrijk voorzichtig te zijn met het online delen van uw creditcardgegevens en het beschermen van uw persoonlijke en financiële gegevens door sterke wachtwoorden te gebruiken, tweefactorauthenticatie in te schakelen en uw apparaten en software up-to-date te houden.

  Welke invloed heeft kaarden op consumenten?

  Kaarden kan ernstige gevolgen hebben voor de consument. Wanneer hun creditcard- of bankrekeninggegevens worden gestolen en gebruikt voor frauduleuze doeleinden, kan dit leiden tot ongeoorloofde afschrijvingen op hun rekeningen, wat kan leiden tot financiële verliezen en schade aan hun kredietscore.

  Consumenten kunnen ook het ongemak ervaren van het moeten opzeggen en vervangen van hun creditcards of bankrekeningen en frauduleuze afschrijvingen betwisten. Dit kan tijdrovend en stressvol zijn, vooral als de kaartactiviteit lange tijd onopgemerkt blijft.

  Naast de financiële en praktische gevolgen kan kaarden ook een psychologische impact hebben op consumenten, omdat het kan leiden tot gevoelens van schending en kwetsbaarheid.

  Welke invloed heeft het op verkopers?

  Carding kan ook een aanzienlijke impact hebben op verkopers, omdat het kan leiden tot financiële verliezen en reputatieschade. Wanneer een handelaar het slachtoffer is van kaarden, kunnen ze geld verliezen als ze de kosten van goederen of diensten die zijn betaald met gestolen of valse kaarten niet kunnen terugkrijgen.

    Macs zullen iPhone- en iPad-apps uitvoeren: zo werkt het

  Bovendien kunnen handelaren worden verplicht om vergoedingen of boetes te betalen in verband met frauduleuze transacties, wat hun financiële verliezen verder kan vergroten.

  Carding kan ook de reputatie van verkopers schaden door hun relaties met klanten te schaden. Als een klant een negatieve ervaring heeft als gevolg van het kaarden, is het minder waarschijnlijk dat hij in de toekomst zaken zal doen met die handelaar en kan hij ook anderen over zijn ervaring vertellen, wat de reputatie van de handelaar verder kan schaden.

  Om zich te beschermen tegen carding, kunnen handelaren stappen ondernemen, zoals het verifiëren van de authenticiteit van creditcards en het controleren op tekenen van fraude, zoals ongebruikelijke uitgavenpatronen of verzoeken om grote hoeveelheden waardevolle artikelen.

  Ze kunnen ook beveiligde betalingssystemen gebruiken en best practices volgen voor het omgaan met en opslaan van creditcardgegevens. Bovendien kunnen verkopers samenwerken met hun betalingsverwerkers en creditcardmaatschappijen om strategieën te ontwikkelen voor het identificeren en voorkomen van frauduleuze transacties.

  Wat is een creditcardafschuimer?

  Een creditcardskimmer is een apparaat dat is aangesloten op een kaartlezer, zoals die op een geldautomaat of een benzinepomp, om creditcardgegevens te stelen. Wanneer een creditcard in de kaartlezer wordt gestoken, vangt de skimmer de informatie van de magneetstrip op de kaart op en slaat deze op.

  De gestolen informatie kan vervolgens door de dader worden gebruikt om frauduleuze aankopen te doen of de informatie voor hetzelfde doel aan andere personen te verkopen.

  Creditcard-skimmers kunnen moeilijk te detecteren zijn, omdat ze vaak zijn ontworpen om op te gaan in de kaartlezer waarop ze zijn aangesloten.

  Ze kunnen klein en moeilijk te zien zijn, of ze kunnen eruitzien als onderdeel van de kaartlezer zelf. In sommige gevallen gebruiken criminelen Bluetooth-technologie om gestolen creditcardgegevens draadloos naar een apparaat in de buurt te verzenden, waardoor het nog moeilijker wordt om de skimming-activiteit te detecteren.

  Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van kaartlezers, vooral die op openbare plaatsen, en om uw creditcardafschriften regelmatig te controleren op ongeoorloofde afschrijvingen.

  En hier vindt u gedetailleerde informatie over hoe u uzelf kunt beschermen tegen het skimmen van creditcards.

  Wat is kaartkraken?

  Kaartkraken, ook wel kaarttesten of kaartcontrole genoemd, is een vorm van creditcardfraude waarbij criminelen proberen vast te stellen of een creditcardnummer geldig is en of er krediet beschikbaar is.

  Dit wordt meestal gedaan door kleine, ongeautoriseerde afschrijvingen op de kaart te doen en te controleren of de afschrijvingen worden geaccepteerd of geweigerd. Als de kosten worden geaccepteerd, weet de crimineel dat de kaart actief is en beschikbaar krediet heeft en kan hij de kaart vervolgens gebruiken voor grotere aankopen of de kaartinformatie voor hetzelfde doel aan anderen verkopen.

  Het kraken van kaarten kan op verschillende manieren worden gedaan, waaronder online, persoonlijk of telefonisch.

  Een crimineel kan bijvoorbeeld proberen een klein artikel te kopen bij een online winkelier met een gestolen creditcardnummer, of hij kan een reeks kleine afschrijvingen doen bij verschillende handelaren om de geldigheid van de kaart te testen.

  Hoe bescherm je jezelf tegen kaarden?

  Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om uzelf tegen kaarden te beschermen:

  Gebruik sterke en unieke wachtwoorden

  Gebruik sterke en unieke wachtwoorden voor al uw accounts en vermijd het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Gebruik een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens en overweeg een wachtwoordbeheerder te gebruiken om sterke wachtwoorden voor u te genereren en op te slaan.

  Schakel tweefactorauthenticatie in

  Twee-factor-authenticatie (2FA) voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw accounts doordat u een eenmalige code en uw wachtwoord moet opgeven om in te loggen. Deze code wordt meestal naar uw telefoon of e-mail verzonden of gegenereerd door een authenticatie-app.

    Hoe een GoDaddy-account te sluiten

  Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie

  Wees voorzichtig met het online delen van uw persoonlijke en financiële informatie, vooral met niet-vertrouwde bronnen. Geef uw creditcardgegevens niet door aan onbekende websites en reageer niet op e-mails of berichten waarin om deze gegevens wordt gevraagd.

  Houd uw apparaten en software up-to-date

  Zorg ervoor dat u uw apparaten en software up-to-date houdt met de nieuwste beveiligingspatches en -updates. Dit zal helpen beschermen tegen kwetsbaarheden die kunnen worden misbruikt door cybercriminelen.

  Gebruik een beveiligd netwerk

  Zorg ervoor dat u een virtueel particulier netwerk (VPN) gebruikt om uw verbinding te beveiligen wanneer u toegang tot internet krijgt via een openbaar Wi-Fi-netwerk. Dit zal helpen uw persoonlijke en financiële informatie te beschermen tegen onderschepping door anderen op hetzelfde netwerk.

  Controleer uw rekeningen regelmatig

  Controleer uw rekeningen regelmatig op verdachte activiteiten en meld ongeoorloofde afschrijvingen zo snel mogelijk aan uw financiële instelling.

  Door deze stappen te volgen, kunt u uzelf helpen beschermen tegen kaarten en andere vormen van online fraude. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste zwendelpraktijken en bedreigingen en om stappen te ondernemen om uzelf en anderen te informeren over hoe u online veilig kunt blijven.

  Bronnen om meer te weten te komen over Carding

  En hier zijn enkele van de externe bronnen om te leren over kaarden en hoe je jezelf ertegen kunt beschermen.

  #1. De ultieme gids voor online kaarden: alleen voor educatieve doeleinden

  In dit boek laat de auteur de lezers kennismaken met de verschillende vormen van online fraude, zoals kaartverkoop, en geeft hij een duidelijk overzicht van hoe elke fraude wordt uitgevoerd.

  Zelfs beginners vinden deze gids uiterst nuttig bij het begrijpen van verschillende dreigingsmodellen.

  #2. Bescherming tegen online identiteitsdiefstal: een eenvoudige gids voor online beveiliging

  Dit boek geeft informatie over het identificeren van en beschermen tegen de verschillende soorten online identiteitsdiefstal, evenals tips en strategieën voor het beveiligen van persoonlijke en financiële informatie online.

  Het bevat ook advies over hoe u kunt herstellen van identiteitsdiefstal als dit toch gebeurt, bijvoorbeeld door het incident aan de autoriteiten te melden en stappen te ondernemen om eventuele schade te herstellen.

  Conclusie

  Hoewel het belangrijk is om op de hoogte te zijn van het bestaan ​​van carding en andere vormen van online fraude, is het niet nodig of aan te raden om actief informatie te zoeken over hoe u deel kunt nemen aan deze illegale activiteiten. Betrokkenheid bij kaartverkoop of enige andere vorm van fraude kan ernstige juridische gevolgen hebben.

  Ter bescherming tegen kaarting is het belangrijk om maatregelen te nemen, zoals het gebruik van beveiligde websites bij het doen van online aankopen, het beschermen van uw computer en apparaten met antivirussoftware en sterke wachtwoorden, en voorzichtig zijn met het online delen van persoonlijke of financiële informatie. Het is ook belangrijk om regelmatig bank- en creditcardafschriften te controleren op ongeoorloofde afschrijvingen en om verdachte activiteiten aan de bevoegde autoriteiten te melden.

  Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in informatie over tools voor fraudedetectie en -preventie voor online bedrijven.

  gerelateerde berichten