Wat is kanaalbinding?

Een computer kan slechts met één Ethernet-netwerk tegelijk verbinding maken. Evenzo kan het slechts verbinding maken met één wifi-netwerk. Als je zowel een WiFi-netwerk als een Ethernet-netwerk beschikbaar hebt, moet je kiezen tussen de twee welke je wilt gebruiken. Hetzelfde geldt als je meerdere draadloze en bekabelde netwerken beschikbaar hebt; je kunt er maar één kiezen om verbinding mee te maken.

Als uw netwerk meerdere transmissies ondersteunt, kunt u over het algemeen een hogere snelheid krijgen van de verbinding met een methode die channel bonding wordt genoemd.

Kanaalbinding

Channel bonding kan met Ethernet-verbindingen of met WiFi-verbindingen. De kanalen waarover het netwerk verzendt, meestal de 2,5 Ghz-kanalen, van twee verschillende netwerken zijn verbonden. Een gebruiker maakt nog steeds verbinding met één netwerk, maar met de verbonden kanalen krijgt de gebruiker een snellere verbinding.

  Screenshots vastleggen en screenshots opnemen

Channel bonding kan niet vanaf een computer worden gedaan. Het maakt niet uit of u een Windows-systeem of een Mac gebruikt. Channel bonding hangt af van factoren die niets te maken hebben met een computer, en alles te maken hebben met de structuur van uw netwerk.

Ondersteunde routers/modems

Om een ​​kanaalverbinding te maken, moet uw router/modem meerdere upload- en downloadlinks ondersteunen die afkomstig zijn van één enkele verbinding. Om erachter te komen of dit het geval is, zoekt u de specificaties online op. Als uw router geen channel bonding ondersteunt, moet u deze vervangen door een router die dat wel doet.

Ondersteunde netwerkkabel

Je ISP moet ook channel bonding ondersteunen; dit betekent dat het u meerdere upload- en downloadlinks moet kunnen bieden via één enkele verbinding. De meeste ISP’s kunnen meerdere links aanbieden, maar zullen er meer voor in rekening brengen.

  Beste WordPress-hosting in 2023 (maart)

Netwerk- en modemcompatibiliteit

Naast dat zowel het netwerk als de modem channel bonding op individueel niveau ondersteunen, moeten de configuraties die ze hebben consistent met elkaar zijn. Als u de vereisten voor channel bonding voor uw ISP wilt weten, kunt u hen ernaar vragen. Ze zullen u het aantal download- en uploadkanalen vertellen dat het ondersteunt en biedt op uw verbinding.

Je moet dan controleren of je router die kanalen ondersteunt.

Voordeel van kanaalverlijming:

Een netwerkverbinding kan gegevens ontvangen en verzenden via verschillende netwerken. De meeste gebruikers houden vast aan het 2,4 Ghz-netwerk. Kanalen kunnen tijdens piekuren overbelast raken en dat is waar kanaalbinding van pas komt. Het stelt gebruikers in staat om gelijktijdig gegevens over alle beschikbare kanalen te verzenden in plaats van één. Hierdoor heb je een snellere verbinding, of een stabiele en constante verbindingssnelheid tijdens piekuren.

  Tv kijken met vrienden met Hulu Watch Party

Heb ik channel bonding nodig?

Channel bonding is niet iets dat je absoluut moet hebben. Eindgebruikers kunnen een snelle internetverbinding gebruiken, maar als u van plan bent HD- of 4K-media zoals die van Comcast of Xfinity te gebruiken, hebt u channel bonding nodig.