Wat is Microsoft Edge Secure Network en hoe het te gebruiken?

Microsoft is begonnen met het testen van Edge Secure Network, een nieuwe VPN-achtige beveiligingsfunctie voor zijn Edge-browser. Deze nieuwe functie belooft een veilige browse-ervaring te bieden, vooral wanneer u verbinding maakt met openbare netwerken in een café, restaurant, luchthaven of andere openbare plaatsen. In dit artikel hebben we uitgelegd wat Edge Secure Network is en hoe je deze gratis VPN-service meteen in Microsoft Edge kunt uitproberen.

Microsoft Edge beveiligd netwerk uitgelegd (2022)

Wat is Microsoft Edge Secure Network?

Het beveiligde Edge-netwerk van Microsoft is een nieuwe beveiligingsfunctie waarmee u veilig op internet kunt surfen met de Edge-browser. De functie is gebouwd in samenwerking met Cloudflare en maskeert het IP-adres van uw apparaat, versleutelt uw gegevens en leidt deze door de dichtstbijzijnde Cloudflare-server op uw locatie. Net als andere populaire browsers zoals Opera en Firefox, biedt Microsoft een gratis VPN-service aan die in zijn Edge-browser is ingebakken.

  Hoe Microsoft Outlook-e-mails te downloaden

Edge Secure Network is momenteel beschikbaar op Edge Canary build 104 en nieuwer. Als onderdeel van de vroege preview biedt Microsoft gratis 1 GB maandelijks quotum voor gebruikers om de functie uit te proberen. We zouden meer nieuwe plannen kunnen verwachten met hogere datalimieten, misschien opgesloten achter een abonnement wanneer de functie de stabiele versie van Edge bereikt.

Bovendien vereist de browser dat u zich aanmeldt bij uw Microsoft-account om toegang te krijgen tot de VPN-functie. Als u de functie wilt uitproberen voordat deze naar het stabiele kanaal wordt uitgerold, kunt u de onderstaande stappen volgen.

Schakel Microsoft Edge Secure Network op Edge in

Voordat we naar de stappen gaan, is het belangrijk om te vermelden dat hoewel we Edge Canary gebruiken om de stappen te laten zien, ze in wezen ook hetzelfde zullen blijven in de stabiele release. Laten we dus eens kijken hoe u deze functie in uw Edge-browser kunt inschakelen:

1. Ga eerst naar deze link en download Microsoft Edge Canary op uw computer. Open Edge Canary en klik op het horizontale pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek. Wanneer de lijst met opties verschijnt, kiest u onderaan “Instellingen” om Edge-instellingen te bekijken.

  Polls maken in iMessage Group Chats op iPhone en iPad

2. Schakel vervolgens naar het tabblad “Uiterlijk” in de linkerzijbalk en schakel de schakelaar “Beveiligd netwerk (VPN)” in om toegang te krijgen tot de door Cloudflare ondersteunde VPN-service in uw Edge-browser.

3. U zult nu zien dat het pictogram voor een beveiligd netwerk verschijnt in de werkbalk naast de adresbalk en in het contextmenu van de instellingen. Als u op het pictogram klikt, kunt u het beveiligde Edge-netwerk in- of uitschakelen.

Edge Secure Network gebruiken in Microsoft Edge Browser

1. Nadat u op het beveiligde netwerkpictogram in de werkbalk hebt geklikt, klikt u op de knop “Nu proberen” om het beveiligde Edge-netwerk te testen. Zoals eerder vermeld, moet u zich nu aanmelden bij uw Microsoft-account om het beveiligde netwerk uit te proberen.

2. En dat is het! U hebt beveiligde netwerkbeveiliging ingeschakeld in uw Edge-browser. Er is een voortgangsbalk in het pop-upmenu Edge Secure Network om aan te geven hoeveel gegevens u hebt gebruikt van het gratis maandelijkse quotum van 1 GB. Als u van gedachten verandert, kunt u de schakelaar “Beveiligde netwerkbeveiliging” uitschakelen om het beveiligde netwerk van Edge uit te schakelen.

  Wat is een netwerksniffer en waarvoor wordt het gebruikt?

3. Zoals hierboven vermeld, verbergt het beveiligde netwerk van Edge uw IP-netwerk. Hier is bijvoorbeeld een vergelijking van mijn IP-locatie voor en na het inschakelen van Edge Secure Network in mijn browser. In tegenstelling tot het oorspronkelijke resultaat waar mijn locatie bijna nauwkeurig was, maskeerde de Edge-beveiligingsnetwerkfunctie mijn IP-adres en toonde in plaats daarvan een geschatte locatie.

Zonder Edge Secure Network (links) versus met Edge Secure Network (rechts)

Probeer Edge Secure Network op Microsoft Edge

Het beveiligde netwerk van Edge is een handige beveiligingsfunctie die u kunt gebruiken wanneer u openbare Wi-Fi-netwerken gebruikt. Dat gezegd hebbende, het maandelijkse quotum van 1 GB is beperkt en we hopen dat Microsoft op tijd meer bandbreedte biedt voor de stabiele release. Dat gezegd hebbende, beschouw deze functie echter niet als een alternatief voor een traditionele VPN, aangezien een VPN meer privacyfuncties biedt, waaronder de mogelijkheid om je eigen virtuele locatie te kiezen. Als je op zoek bent naar nieuwe VPN’s, bekijk dan gerust onze lijsten met de beste VPN’s voor Windows en de beste VPN’s voor Android en iOS.

gerelateerde berichten