Wat is MRT.exe op Windows 10?

Windows wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde programma’s die zijn ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren. Naast veel productiviteitsprogramma’s bevat Windows een aantal programma’s die specifiek bedoeld zijn voor de beveiliging en bescherming van gebruikers en hun gegevens. MRT.exe is zo’n programma dat is opgenomen in Windows. Hoewel het is geïnstalleerd om bescherming te bieden tegen schadelijke bestanden, is het hoge CPU-gebruik van MRT.exe een problematisch neveneffect. Als je je afvraagt, MRT exe wat is het? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel zullen we u alles vertellen over het MRT exe Windows 10-programma en hoe u het probleem met het hoge CPU-gebruik van Malicious Software Removal Tool kunt oplossen.

Wat is MRT.exe op Windows 10?

Malicious Software Removal Tool (MSRT) of Microsoft Removal Tool (MRT) is een programma dat uw pc regelmatig scant om kwaadaardige of schadelijke bestanden te detecteren en te verwijderen. Het kan worden geopend met behulp van MRT exe Windows 10 uitvoerbaar bestand.

  • Het kan worden gebruikt om virussen zoals Trojaanse paarden en wormen te detecteren
  • Het is vooraf geïnstalleerd in het systeem door Microsoft
  • Het bevindt zich standaard in C:WindowsSystem32
  • Het draait over het algemeen één keer per maand op de achtergrond om pc-bestanden te scannen
  • Gebruikers kunnen het handmatig openen om een ​​snelle scan en volledige systeemscan uit te voeren
  • Het maakt een lograpport (.mrt log) van al zijn acties, dwz alle bestanden die zijn gescand, welke bestanden zijn geïnfecteerd en welke bestanden zijn verwijderd.
  Hoe verwijderde Windows 10 plaknotities te herstellen

Hoe MRT.exe hoog CPU-gebruik te repareren

We hopen dat je het antwoord op MRT exe hebt gekregen, wat is het? Laten we ons nu concentreren op een veelvoorkomend probleem dat optreedt wanneer MRT exe Windows 10 wordt uitgevoerd. Het verbruikt soms veel CPU-kracht, waardoor Malicious Software Removal Tool een hoog CPU-gebruiksprobleem veroorzaakt. Veel gebruikers hebben gemeld dat MRT.exe een hoog CPU-gebruik heeft. Het kan worden opgelost door MRT exe Windows 10 in Taakbeheer te sluiten. Volg hiervoor deze stappen.

1. Druk op de Windows-toets en typ Taakbeheer en klik op de optie Openen.

  Mappen opnieuw openen bij inloggen op Windows 10

2. Schakel over naar het tabblad Details in Taakbeheer.

3. Zoek MRT.exe in het menu Details.

4. Klik met de rechtermuisknop op MRT.exe en selecteer de optie Taak beëindigen.

Hierdoor wordt MRT.exe niet meer uitgevoerd en worden CPU-bronnen vrijgemaakt.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Hoe MRT.exe uit te voeren?

antw. U kunt MRT.exe vinden in C:WindowsSystem32 en het uitvoerbare bestand vanaf daar uitvoeren. U kunt het dialoogvenster Uitvoeren ook gebruiken om het uit te voeren door MRT.exe erin te typen en op Enter te drukken.

Q2. Is MRT vergelijkbaar met het antivirusprogramma?

antw. Nee, ze hebben allebei een aparte functie. Een antivirusprogramma kan een breed scala aan malware en virussen detecteren in vergelijking met MRT. MRT kan ook niet voorkomen dat malware en virussen systeembestanden infecteren. Het kan ze alleen detecteren en verwijderen, terwijl het antivirusprogramma kan voorkomen dat bestanden geïnfecteerd raken.

Q3. Is MRT.exe veilig om uit te voeren?

  Het watermerk 'Systeemvereisten waar niet aan wordt voldaan' verwijderen in Windows 11

antw. Ja, het is geautoriseerd door Microsoft en speciaal gebouwd om compatibel te zijn met Windows. In sommige gevallen vindt u echter bestanden met de naam MRT.exe die schadelijk kunnen zijn. Als u een bestand met de naam MRT.exe buiten de standaardlocatie van C:WindowsSystem32 vindt, scan het dan met Windows Defender of een ander antivirusprogramma om het te controleren.

Q4. Kun je MRT.exe verwijderen?

antw. Ja, u kunt het handmatig verwijderen, maar dit wordt niet aanbevolen. Als u MRT.exe verwijdert, worden er geen significante wijzigingen op uw pc aangebracht, maar voordat u dat doet, moet u ervoor zorgen dat het antivirusprogramma is geïnstalleerd of dat u Window Defender gebruikt. Anders bent u vatbaar voor aanvallen door malware en virussen.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je hebt kunnen begrijpen wat MRT exe is op Windows 10 en hoe je het probleem met het hoge CPU-gebruik van MRT.exe kunt oplossen. Als je vragen of suggesties hebt, stel ze dan gerust in het opmerkingengedeelte

gerelateerde berichten