Wat is normale CPU-temperatuur tijdens het gamen?

De CPU-temperatuur is een van de meest cruciale onderdelen die iedereen af ​​en toe zou moeten controleren. De Central Processing Unit (CPU) is, zoals de naam al doet vermoeden, het centrum van je hele pc-build. Hoewel games tegenwoordig veel meer afhankelijk zijn van GPU’s om framesnelheden te genereren dan CPU’s, was dit voorheen niet het geval. Alleen de CPU was verantwoordelijk voor alle prestatievereisten, wat meestal resulteerde in hoge CPU-temperaturen tijdens het gamen. Laten we het antwoord op uw vraag leren over de normale CPU-temperatuur tijdens het gamen en hoe ik mijn CPU-temperatuur kan verlagen.

Wat is normale CPU-temperatuur tijdens het gamen?

De normale CPU-temperatuur tijdens het gamen hangt over het algemeen af ​​van het processormodel en de capaciteit ervan. De gemiddelde maat van de gegevens gecombineerd uit verschillende verwerker modellen kunnen je een idee geven over de goede CPU-temperatuur tijdens het gamen. Het gemiddelde ligt tussen de 60°C en 74°C. Maar er zullen processors zijn waarin zelfs 70°C hoger zal zijn dan normaal en voor sommige processors zal zelfs 93°C normaal zijn. Om de normale temperatuur voor uw processormodel te vinden, controleert u uw processormodel en zoekt u vervolgens naar de CPU-temperatuurspecificatie. Daar vindt u de minimale, maximale, huidige en gemiddelde temperatuur van uw CPU.

Wat is een hoge CPU-temperatuur tijdens het gamen?

Foto door Alexander Kovalev op Pexels

De hoge CPU-temp tijdens het gamen hangt ook af van de processor. Maar over het algemeen kan alles in de buurt van 90°C gevaarlijk zijn voor uw pc. Als je je output maximaliseert door tijdens je gamesessie 80°C aan te houden, wordt dit over het algemeen als gezond voor je CPU beschouwd. Hoe hoger de temperatuur, hoe eerder je CPU kan verslijten. De intensievere CPU die wordt gebruikt tijdens het gamen of vergelijkbare zware taken zoals videobewerking, kan de CPU sneller verslijten. Over het algemeen zou je CPU rond de 60°C moeten schommelen, wat tijdens het gamen als een goede CPU-temperatuur wordt beschouwd. Soms kan het hoger worden wanneer je langere gamesessies hebt.

  Converteer MOV eenvoudig naar MP4-bestand met deze 12 tools

Lees ons artikel over hoe u uw CPU-temperatuur kunt controleren voor meer informatie.

Is 80ᵒ C heet voor de CPU tijdens het gamen?

Nee, 80°C zou een normale temperatuur zijn. Maar als het de 80°C overschrijdt, kan het een aantal problemen veroorzaken die uw CPU sneller kunnen verslijten dan u verwacht. Zoals hierboven vermeld, hangt het af van de processor die u uiteindelijk gebruikt. Maar in meer algemene zin wordt 80°C als normaal beschouwd. Maar als je tijdens het gamen de 90°C nadert, kan je CPU in een mum van tijd beschadigd raken.

Hoe verlaag ik mijn CPU-temperatuur?

Om uw CPU-temperatuur te verlagen, moet u de oorzaak van de oververhitting vinden. Afgezien van langere gamesessies die ervoor zorgen dat je CPU oververhit raakt, kunnen er meerdere andere redenen zijn die ertoe kunnen leiden dat de CPU onveilige temperaturen bereikt die een veiligheidsmechanisme activeren dat thermische throttling wordt genoemd. Het vermindert het maximale processorgebruik, waardoor de CPU langzamer werkt en minder warmte genereert, waardoor de CPU kan worden gekoeld.

Als u een thermische uitschakelfout in Windows 10 wilt oplossen, kunt u het artikel lezen om de thermische uitschakelfout op te lossen. Hieronder vindt u de manieren om uw CPU-temperaturen te verlagen.

1. Lager CPU-gebruik

Een van de meest voorkomende redenen voor oververhitting van de CPU kan zijn dat uw CPU wordt belast met taken boven taken. Gamen terwijl je een live video streamt met talloze Chrome-tabbladen die op de achtergrond zijn geopend. U kunt dus alle onnodige tabbladen sluiten.

2. Verlaag de kamertemperatuur

Dit is ook belangrijk om naar te kijken tijdens het gebruik van uw pc. Als u het in een warme kamer bewaart, kan uw CPU oververhit raken, dus probeer het ergens koeler te plaatsen of de kamertemperatuur te verlagen.

3. Plaats de pc op een ademende plaats

Plaatsing van uw pc op de juiste locatie waar hij ademruimte heeft en met een goede luchtstroom. Je kunt hem plaatsen waar de lucht gemakkelijk kan stromen en het stof minimaal is. Plaats het niet in hoeken van de kamer, in de buurt van ramen, omdat het stof kan ophopen, en om dezelfde reden ook op de grond. Stof kan de luchtweg blokkeren en kan oververhitting veroorzaken.

  11 Beste verwijzingsprogrammasoftware om uw gebruikers en bedrijf te laten groeien

4. Schone pc

Het wordt aanbevolen om uw pc af en toe schoon te maken voor een soepele werking van uw pc. Als uw pc op een plaats staat waar het stoffig kan worden en uw pc oververhit is geraakt, moet u uw pc openen en schoonmaken. Het stof kan de luchtstroom verminderen, waardoor het niet kan afkoelen, wat de prestaties van uw pc kan schaden.

5. Herstel kabelbeheer

Bij het openen van uw pc moet u de kabelindeling controleren. De ongebruikte kabel die de luchtweg blokkeert, kan oververhitting veroorzaken. Als de kabels over de hoofdcomponenten van uw pc rusten of hangen, kan dit problemen veroorzaken. Zorg er dus voor dat u ze op de best mogelijke manier herschikt.

6. Breng opnieuw koelpasta aan

Foto door Mika Baumeister op Unsplash

Als je een oudere computer hebt of als je de koelpasta nooit opnieuw hebt aangebracht, dan is het tijd om dat te doen. Na een tijdje raakt de koelpasta op en moet deze opnieuw worden aangebracht om de CPU-koeler soepel te laten werken. Open je CPU-koeler en verwijder deze. Reinig vervolgens zowel de CPU-koeler als de achterkant van de CPU. Verwijder het overgebleven deel van de oudere pasta en maak het schoon met isopropylalcohol op een doek. Breng na het schoonmaken koelpasta ter grootte van een erwt aan en plaats de CPU-koeler erop. De druk zal de pasta goed verspreiden.

7. Upgrade CPU-koeler

Als je alle bovenstaande stappen hebt uitgevoerd en het probleem blijft bestaan, dan is het misschien tijd dat je CPU-koeler moet worden geüpgraded. Upgrade je CPU-koeler alleen als je een stockkoeler gebruikt en de temperaturen aan de hoge kant zijn. Upgraden naar een betere CPU-koeler, zoals AIO-vloeistofkoeler, kan u in dit geval helpen.

  Waarom zijn virussen geen probleem in Chrome OS?

8. Versnel bestaande fans

Bekijk ons ​​artikel over het regelen van de ventilatorsnelheid om deze stap beter te begrijpen.

9. Voeg meer Case-fans toe

Foto door Joseph Greve op Unsplash

De bovenstaande stap is niets voor jou als je je CPU-koeler al hebt geüpgraded en de temperatuur nog steeds hoger is dan normaal. Vervolgens kunt u proberen meer ventilatoren aan uw systeem toe te voegen, wat zorgt voor een betere luchtstroom in uw systeem en als u al genoeg ventilatoren in uw systeem heeft, moet u proberen ze opnieuw te configureren. Voeg er een paar toe om lucht in uw systeem te trekken en ook voor de uitlaatfunctie voor een soepel verloop van het hele proces.

10. Upgrade pc-behuizing

Een nieuwe computerbehuizing kopen kan een van de oplossingen zijn, omdat deze een betere luchtstroom biedt. Zoek altijd naar een grotere behuizing met geventileerde voor- en bovenpanelen en meer ruimte om meer ventilatoren te installeren. Een grotere behuizing zorgt voor meer ruimte voor je componenten.

11. Laptopkoeler voor laptopgebruikers

U kunt eenvoudig een krachtige laptopkoeler krijgen die u kan helpen met het oververhittingsprobleem in uw laptop. Het koelt je CPU af, wat voorkomt dat je laptop halverwege het spel crasht.

***

Pc’s kunnen jaren in goede staat meegaan als ze goed worden onderhouden. Regelmatige CPU-controles en opschonen houden uw pc gezond. Het handhaven van een normale CPU-temperatuur tijdens het gamen is een andere taak die u helpt uw ​​pc in goede staat te houden, aangezien een hoge CPU-temperatuur tijdens het gamen ernstige schade aan uw pc kan veroorzaken. We hopen dat het artikel over normale CPU-temperatuur tijdens het gamen nuttig was. Geef ons uw feedback in de opmerkingen hieronder. Laat ons ook weten wat je hierna wilt leren.

gerelateerde berichten