Wat is PING en hoe gebruik je het? Leer het met 7 voorbeelden

Ping is een van de meest gebruikte netwerkopdrachten.

In het artikel van vandaag leer je wat het is, hoe je het moet gebruiken, online ping-tools en enkele praktische voorbeelden.

Laten we eerst eens kijken wat ping is. Ping is een Terminal / Shell-opdrachthulpprogramma dat wordt gebruikt als een eenvoudige manier om te controleren of een machine internettoegang heeft en kan communiceren met andere computers of netwerkapparaten.

Enkele van de functies van het ping-commando zijn:

  • Netwerkverbinding testen: lokaal netwerk, internet
  • Problemen met netwerkinterfacekaart oplossen
  • Problemen met DNS-naamomzetting testen

De meeste besturingssystemen zoals Windows, macOS en Linux hebben Ping vooraf geïnstalleerd, maar we gaan via het artikel naar het installatieproces.

Misschien heb je ping in normale gesprekken gezien, bijvoorbeeld: “Ik ping je zodra ik klaar ben met het werk”. In gewone taal betekent ping gewoon een bericht dat van een computer naar een andere wordt verzonden.

Pinggebruik

Om te controleren of ping is geïnstalleerd, start u een terminal (macOS, Linux) of opdrachtprompt (Windows) en typt u “ping -help”. In de meeste gevallen zou je zoiets moeten zien.

Als je een helpsectie krijgt met een lijst met te gebruiken vlaggen, ben je klaar om te gaan. In sommige Linux-distributies, zoals Ubuntu, kunt u problemen ondervinden omdat ping niet standaard is geïnstalleerd. In Ubuntu kun je ping installeren met:

sudo apt install iputils-ping

Een andere manier om ping te testen die op uw systeem is geïnstalleerd, is met behulp waarvan, dat het pad retourneert van elk binair bestand dat op uw systeem is geïnstalleerd:

which ping

# /usr/bin/ping  # My result

Nu u ping probleemloos kunt gebruiken, is het tijd om het basisgebruik ervan te leren.

De ping-opdracht maakt verbinding met elke beschikbare host, zowel in uw lokale netwerk als via internet. Die host kan een andere computer, server, router of zelfs een printer zijn.

Ping accepteert één argument, namelijk het web- of IP-adres waarmee u verbinding probeert te maken. We zullen bijvoorbeeld proberen verbinding te maken met epcdream.nl.com.

$ ping epcdream.nl.com

Onthoud dat het teken “$” betekent dat we een bash-shell gebruiken; in Powershell (Windows) zou dit “>” zijn. Kopieer alleen de opdracht en niet het dollarteken.

Nadat u de bovenstaande opdracht hebt getypt, zou u zoiets als het volgende moeten zien:

PING epcdream.nl.com (104.27.118.115) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 104.27.118.115 (104.27.118.115): icmp_seq=1 ttl=57 time=64.1 ms
64 bytes from 104.27.118.115 (104.27.118.115): icmp_seq=2 ttl=57 time=71.4 ms

Ten eerste geeft het de domeinnaam aan waarmee we verbinding proberen te maken en het IP-adres tussen haakjes. Vervolgens verzendt het pakketten met gegevensbytes (meestal 64) naar de gewenste bestemming. Om de ping-opdracht te stoppen, drukt u gewoon op Ctrl + C.

  PlayStation 5 versus Xbox Series X: welke moet je kopen?

Als je een stabiele internetverbinding hebt (wat ik zeker weet, aangezien je dit leest), zou je een bericht moeten krijgen dat lijkt op het onderstaande:

--- epcdream.nl.com ping statistics ---
3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 10192ms

Dit bericht toont de statistieken van het pingproces dat je hebt gedaan naar een domeinnaam of IP-adres. Zoals u kunt zien, heeft ping 3 pakketten met gegevens verzonden en deze allemaal ontvangen. Dat betekent dat zowel je internetverbinding als de hostingservice die het IP-adres bedient perfect werkt.

Datzelfde proces vindt plaats wanneer u een webpagina bezoekt, u (uw browser) gegevenspakketten met een verzoek verzendt, de DNS (domeinnaamservice) de domeinnaam vertaalt naar een echt IP-adres en vervolgens verzendt de host de inhoud van de pagina terug naar ons. Natuurlijk slaan we veel dingen over, maar dit is slechts een uitleg over een eenvoudige netwerkinteractie.

Als pro-tip kunt u, wanneer u een lijst met beschikbare vlaggen nodig heeft, de handmatige pagina oproepen met man of de -help-vlag.

man ping
# Manual page
ping --help
# Help flag

IPv6 versus IPv4

De wereld heeft bijna geen IP-adressen meer en als gevolg daarvan beginnen we IPv6 (Internet Protocol versie 6) te implementeren.

Kort uitgelegd, IPv4 is het belangrijkste IP-protocol dat op internet draait. Het gebruikt een 32-bits IP-adres, inclusief een numerieke puntnotatie. Het belangrijkste IP-adres van Google is bijvoorbeeld: 8.8.8.8. IPv4 bestaat al sinds 1981 en het is het normale protocol dat we gewend zijn te zien.

Aan de andere kant, IPv6 is een ander IP-protocol dat het probleem van het verlaten van het adres oplost. Als IPv4 tot 4,3 miljard combinaties heeft, zou IPv6 dat kunnen hebben 340 biljoen biljoen biljoen IP-adressen.

Hier is een voorbeeld van een IPv6-adres: 2001:db8:3333:4444:5555:6666:7777:8888.

Met andere woorden, we gaan de komende jaren over op IPv6-adressen omdat elk IOF-apparaat (internet of things) en opkomende websites nieuwe adressen nodig hebben.

Ping ondersteunt al IPv6-adressen en in sommige Linux-distributies kun je een exclusief commando vinden, ping6voor hen.

De beste manier om een ​​IPv6-adres te pingen, is echter de vlag -6 te gebruiken.

Hier is een voorbeeld:

ping -6 2001:db8:3333:4444:5555:6666:7777:8888

Als uw netwerk IPv6 nog niet ondersteunt, hoeft u zich geen zorgen te maken. IPv6-adaptatie is de afgelopen jaren enorm gegroeid.

  De zaklamp aanzetten door op de achterkant van je iPhone te tikken

IPv6 toenemende ondersteuning

Gebruik de IPv6-testtool om te controleren of uw website dit ondersteunt.

Online ping-services

Het gebruik van alleen ping is niet bedoeld om te bepalen of u een specifieke server kunt bereiken, maar ook om de latentie (tijd die ping nodig heeft om een ​​reactie te ontvangen) van uw verzoek aan een server te krijgen. Met online ping-tools kunt u veel meer gegevens verzamelen over de ping-processen zoals:

Aan de andere kant, als je een slechte tijd hebt met je connectiviteit of gewoon je serverlatentie wilt testen vanaf verschillende locaties wereldwijd, dan is een online Ping-tool je beste keuze.

Bekijk onze gratis online ping-tool en voer pings uit vanuit Londen, Mumbai en Oregon. Met deze tool krijgt u belangrijke gegevens zoals pakketverlies en de maximale en minimale tijd die nodig is om een ​​reactie van uw server te krijgen.

Opdrachtvoorbeelden

Laten we enkele van de veelgebruikte voorbeelden van deze netwerktool testen en bekijken.

#1. Controleer je internetverbinding

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar u kunt controleren of u toegang heeft tot internet door een solide doelhost zoals google.com te pingen (de actie van het gebruik van ping).

ping google.com

Als u geen reactie krijgt, werkt uw internetverbinding waarschijnlijk niet goed.

#2. Stuur een bepaald aantal pings

Een probleem dat u kunt tegenkomen als u een Unix-machine gebruikt, is dat ping voor onbepaalde tijd datapakketten verzendt. Met de vlag -c (count), kun je het aantal pings dat je wilt maken aangeven. Als u bijvoorbeeld precies drie keer wilt pingen, zou u dat doen.

ping -c 3 epcdream.nl.com

Opmerking: dit gebeurt niet in Windows waar ping slechts 4 datapakketten verzendt

U kunt deze vlag gebruiken om alleen een ping-verzoek te verzenden en het IP-adres weer te geven van de bestemming die u probeert te bereiken.

ping -c 1 google.com

#3. Ping een server binnen een interval

U kunt een interval van seconden instellen tussen het verzenden van elk pakket. Het standaardinterval is één seconde, maar u kunt dit wijzigen met de vlag -i.

ping -i 3 epcdream.nl.com

#4. Ping localhost

U kunt elk IPv4-adres pingen; daarom kun je je localhost pingen met ofwel het localhost-label of het IP-adres 127.0.0.1.

ping localhost
# works fine
ping 127.0.0.1
# works fine too

Ping gaat niet via een fysieke netwerkinterface maar via een virtuele loopback.

#5. Een uitzending pingen

U kunt de vlag -b gebruiken om verzoeken te verzenden naar a uitzending adres. U kunt bijvoorbeeld alle apparaten in uw lokale netwerk pingen met de volgende opdracht.

ping -b 255.255.255.255

#6. Een specifieke pakketgrootte verzenden

Afhankelijk van uw behoeften, kunt u de pakketgrootte van uw ping wijzigen met behulp van de vlag -s met het aantal bytes dat u wilt verzenden.

ping -s 70 google.com

Houd er rekening mee dat sommige verzoeken mogelijk niet werken als u een groot pakket verzendt.

  Wat is een ISO-bestand? Hoe ISO-afbeeldingsbestanden te openen

#7. Overstroming ping

De vlag -f verzendt ping-verzoeken zo snel als uw computer en netwerk kunnen. Aangezien het minimale toegestane ping-interval voor de gebruiker 200 ms is, moet u het uitvoeren als een superuser met het commando sudo.

ping -f google.com
PING google.com (142.250.78.142) 56(84) bytes of data.
ping: cannot flood; minimal interval allowed for user is 200ms

sudo ping -f -c 1000 google.com
# Stop after 1000 pings
--- google.com ping statistics ---
1000 packets transmitted, 1000 received, 0% packet loss, time 11158ms

Zoals je kunt zien, heb ik de telvlag gebruikt om te stoppen met het verzenden van verzoeken zodra het 1000 keer was bereikt (merk op dat het slechts 11 seconden duurde).

Opmerking: wees uiterst voorzichtig met het gebruik van “flood ping”, aangezien u een DoS (denial of service) zou kunnen veroorzaken op de server die u pingt. De enige situatie waarin u dit zou moeten gebruiken, is om uw server te testen in omgevingen met hoge intensiteit.

IP- of domein-ping-API

epcdream.nl Ping API is een handig hulpmiddel waarmee u de prestaties van elk IP-adres of domein vanaf meerdere locaties kunt volgen.

Dit kan van vitaal belang zijn voor het bijhouden van een reeks servers om een ​​optimale eindgebruikerservaring te garanderen.

En wat meer is, u kunt dat eenvoudig doen met de gratis API-laag van epcdream.nl die 3000 API-aanroepen per maand schenkt.

Voor de pro’s voegen de premium-abonnementen residentiële proxy’s, een hoger verzoekpercentage en een hoger aantal API-aanroepen toe, te beginnen met slechts $ 5 per maand.

Conclusie

Een ping is een tool die praktisch zo oud is als het internet zelf. Hiermee kun je bepalen of je een actieve internetverbinding hebt of niet en testen of je webservers of andere netwerkapparaten kunt bereiken.

Vergeet niet om onze PING-testtool te gebruiken, samen met onze volledige toolbox, om uw site te testen.

gerelateerde berichten