Wat is redactie? 8 Beste redactiesoftware om gevoelige gegevens te verbergen

Redactiesoftware is een hulpmiddel waarmee tekst, afbeeldingen, audio en andere inhoud die persoonlijke, gevoelige of vertrouwelijke informatie bevat, kan worden doorzocht en verwijderd.

De tools helpen bij het op betrouwbare wijze maskeren of verwijderen van gevoelige informatie van een document, website, videobeelden of een andere informatiebron voordat deze wordt gedeeld met andere mensen die niet het hele document mogen zien.

Naast het uitsluiten van gevoelige gegevens, stellen de redactiesoftware en -hulpmiddelen bedrijven in staat om te voldoen aan verschillende voorschriften voor gegevensbescherming die het delen van privé-informatie zonder toestemming van de klant verbieden. Bijgevolg verbetert dit de vertrouwelijkheid en veiligheid van de gegevens en klanten, terwijl de commerciële en koninklijke risico’s voor het vrijgeven van persoonlijke informatie worden geminimaliseerd.

Gewoonlijk verhoogt het weergeven van creditcardnummers, bankrekeningen en andere gevoelige informatie op documenten, e-mailberichten, applicatiedashboards en andere gebieden het risico op ongeautoriseerde toegang en diefstal van vertrouwelijke gegevens. Criminelen kunnen de gegevens stelen en gebruiken om aanvallen uit te voeren, de gebruikers te bedreigen en de informatie te verkopen, naast vele andere misdaden.

Om risico’s te verminderen en te voldoen aan normen voor gegevensprivacy zoals AVG, PCI en DSS, is het essentieel om alle gevoelige informatie te verwijderen voordat de inhoud met een breder publiek wordt gedeeld. Tijdens een rechtszaak in de wettelijke bepaling verwijdert of verduistert het redactieproces bijvoorbeeld de gevoelige of bevoorrechte informatie uit de documenten voordat ze worden uitgewisseld.

Redactiesoftware

In tegenstelling tot de fysieke documenten die een zwarte stift gebruiken om de gevoelige gegevens te maskeren, zijn de redactieprocessen in de elektronische documenten effectiever omdat ze de gevoelige informatie permanent verwijderen. Dit vereist echter effectieve en betrouwbare redactiesoftware.

Wanneer u op zoek bent naar redactiesoftware of -tool, zijn de geautomatiseerde oplossingen sneller, gebruiksvriendelijker en effectiever dan diegene die afhankelijk zijn van handmatige acties. Andere wenselijke functies zijn onder meer de mogelijkheid om automatisch de redactieactiviteiten te volgen en te rapporteren. Dit vereenvoudigt niet alleen de controlewerkzaamheden, maar stelt de organisaties ook in staat om eenvoudig te controleren en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de nodige wettelijke vereisten.

Hoewel er veel oplossingen op de markt zijn, zijn hier de beste oplossingen voor redactietools om u te helpen gevoelige en vertrouwelijke gegevens te beschermen bij het delen of uitwisselen van digitale inhoud.

Adobe Acrobat Professional

Adobe Acrobat Pro’s redactie is een krachtige functie voor het verwijderen van gevoelige informatie uit pdf-bestanden. Naast het maken van pdf-bestanden heeft de Adobe-software de functie Verborgen informatie verwijderen waarmee u vertrouwelijke tekst, afbeeldingen en andere gevoelige informatie kunt redigeren.

  30 geweldige afbeeldingen voor uw bureaublad

Met de functie Verborgen informatie verwijderen, een onderdeel van Adobe Acrobat Pro, kunt u tekst, afbeeldingen en zelfs verborgen gevoelige of privégegevens verwijderen.

Functies

 • Reinig documenten om alle zichtbare en verborgen gevoelige informatie te verwijderen voordat u een pdf-bestand publiceert.
 • Zoek en bewerk specifieke patronen, zinnen, enkele of meerdere woorden om te redigeren.
 • Bewerk de naam van de auteur van het document, de aanmaakdatum, watermerken, bijlagen en andere verborgen tekst en metadata.
 • Voeg na redactie redactiecodes, gekleurde vakken, kleurrijke figuren of aangepaste tekst toe over de verwijderde items.

Met deze software kunt u ook formuliervelden, acties, JavaScript en andere inhoud of code verwijderen waarmee u het uiterlijk van het document kunt wijzigen of wijzigen.

Uitgang Reageren

De Uitgang Reageren is een betrouwbare en krachtige software die automatische redactie van e-mails biedt voordat ze bij de ontvangers worden afgeleverd. De oplossing, die voornamelijk werkt als een cloudmailerserver, is beschikbaar voor toepassingen zoals MS Outlook en de Windows-, iOS- en Android-platforms.

Functies

 • Een robuuste en betrouwbare tool voor het redigeren van e-mail, ideaal voor sterk gereguleerde industrieën die strenge regels voor gegevensbescherming en privacy moeten handhaven.
 • Een intelligent e-mailbeveiligingssysteem biedt end-to-end bescherming voor gevoelige informatie, waardoor het veilig verzenden en ontvangen van e-mails met vertrouwelijke gegevens wordt gegarandeerd.
 • Geautomatiseerde bescherming van gevoelige gegevens met zeer effectieve versleuteling op berichtniveau.
 • Er zijn mobiele apps beschikbaar om gebruikers van Windows-, iOS- of Android-telefoons toegang te geven tot het Egress-platform.
 • Stelt u in staat om te voldoen aan de best practices voor gegevensprivacy en aan de regelgeving

In tegenstelling tot de normale praktijk downloadt de e-mailclient de e-mails niet. In plaats daarvan kun je met de tools e-mails rechtstreeks vanaf de Egress-server lezen en verzenden.

CaseGuard

CaseGuard is een krachtige en betrouwbare redactietool die gevoelige informatie verwijdert uit complexe pdf-, afbeeldingen-, audio- en videobestanden.

Functies

 • Redacteert elk document, ongeacht de branche. Typische toepassingen zijn het verwijderen van gevoelige informatie zoals namen, creditcardnummers, e-mailadressen en andere privégegevens uit medische, politie-, personeels- en bankgegevens, belastingformulieren en meer.
 • Hiermee kunt u automatisch gevoelige informatie detecteren en snel redigeren, zoals gezichten, kentekenplaten, mensen, schermen, papieren, voertuigen en meer uit een breed scala aan beeldmateriaal.
 • Hiermee kunt u gemakkelijk, snel en automatisch bestanden redigeren, transcriberen en vertalen die gevoelige informatie bevatten
 • Hiermee kunt u bulkredactie uitvoeren, zodat u automatisch en snel gevoelige informatie kunt verwijderen van duizenden pagina’s en afbeeldingen en uren aan video- of audio-opnames.
  9 Bitcoin-mijnbouwhardwaremachines die u kunt kopen

De uitgebreide oplossing is geschikt voor verschillende bestandstypen in bijna elke branche. De gebruiksvriendelijke en intuïtieve workflows maken het geschikt voor iedereen, ook voor mensen met weinig redactie-ervaring.

Doel Redigeren

Doel Redigeren is een krachtige, snelle en kosteneffectieve redactietool die geselecteerde gevoelige, vertrouwelijke informatie permanent uit elektronische documenten blokkeert.

Functies

 • Verwijdert alle gevoelige, persoonlijke of vertrouwelijke informatie uit bijna elk type elektronisch document (e-mails, Excel, Word, afbeeldingen, grafische afbeeldingen, PDF en complexe documenten).
 • Verwijdert onomkeerbaar alle geselecteerde informatie en bijbehorende sporen zoals metadata, verborgen code, auteur, aanmaakdatum en andere attributen.
 • Een eenvoudig, aanpasbaar en intelligent hulpmiddel waarmee u naar gestructureerde gegevens of specifieke woordgroepen kunt zoeken, aangepaste regels kunt maken, kunt samenwerken en meer.
 • Schaalbaar en geautomatiseerd met tijdbesparende mogelijkheden zoals bulkredactie van grote documenten, meerdere pagina’s of een groep documenten.
 • Bekijk een document met relevante personen voordat u het redactieproces voltooit.

Tijdens het redigeren maakt de tool een werkkopie, waarbij het originele document ongewijzigd blijft. Bovendien maakt het de definitieve geredigeerde versie en een optionele controlekopie.

Oracle-gegevensredactie

Oracle Data Redaction is een effectieve tool die in realtime geavanceerde obstructie van gevoelige gegevens biedt. Over het algemeen, Oracle’s geavanceerde beveiligingssuite component kunt u de gegevens maskeren die overeenkomen met specifieke applicatiequery’s, waardoor u kunt voldoen aan voorschriften zoals SOA, PCI DSS en meer.

Functies

 • Maskeer de gevoelige gegevens die databasetoepassingen weergeven en zorg ervoor dat onbevoegde gebruikers de vertrouwelijke informatie niet kunnen zien
 • Biedt on-the-fly selectieve maskering van gevoelige informatie op de databasequeryresultaten voordat deze door de toepassingen worden weergegeven.
 • Flexibiliteit om volledige, willekeurige of gedeeltelijke redactie uit te voeren, zoals het maskeren van een hele databasekolom of slechts een gedeelte.
 • Hiermee kunt u gegevenspatronen zoeken en bewerken op basis van reguliere expressies zoals e-mailadressen.
 • Geschikt voor toepassingen waar gegevens vaak veranderen.

Over het algemeen verandert het hulpprogramma de oorspronkelijke gegevens, het type en het formaat niet. Het bewaart de gegevens in de opslag, buffers en caches.

De ID-schild van het extract is een geautomatiseerde, snelle, zeer nauwkeurige en intelligente redactiesoftware waarmee u kunt voldoen aan een breed scala aan voorschriften.

Functies

 • Gebruikt geavanceerde machine learning en algoritmen om vooraf gedefinieerde gevoelige gegevens te redigeren, suggereert mogelijke privégegevens die moeten worden verwijderd. Vervolgens gebruikt het de ML om van de output te leren en automatisch de nauwkeurigheid te verbeteren.
 • Met een aanpasbare, intuïtieve gebruikersinterface kunt u direct redacties toevoegen of wijzigen.
 • Geautomatiseerde, snelle en efficiënte tool voor indexering en redactie met een nauwkeurigheid van 99%
 • Intelligente software voor het redigeren en classificeren van documenten met geavanceerde tools voor gegevensextractie en krachtige algoritmen.
 • Aanpasbaar en gebruiksvriendelijk analysedashboard.
  Hoe de Google Fidget Spinner te gebruiken

Het kan vertrouwelijke informatie verwijderen uit land- en rechtbankdossiers, creditcardafschriften, medische dossiers, verzekeringsformulieren, UCC-dossiers en andere. Het stelt organisaties in staat om toegang te geven tot openbare documenten zonder gevoelige en vertrouwelijke informatie bloot te geven.

Tekst IQ redactiesoftware

Tekst IQ is een krachtige, effectieve op AI gebaseerde redactietool waarmee organisaties alle gevoelige informatie uit digitale documenten kunnen verwijderen, in overeenstemming met PCI DSS, AVG, HIPAA en andere privacyregelgeving.

Functies

 • Een efficiënte en snelle AI-gestuurde oplossing voor het ontdekken van gevoelige gegevens.
 • Identificeer en verwijder automatisch persoonlijke en vertrouwelijke informatie uit documenten.
 • Efficiënt, tijd- en kostenbesparend en tegelijkertijd het risico op het blootstellen van persoonlijke en gevoelige informatie aan onbevoegde personen.
 • Geautomatiseerde, snelle evaluatie, filtering en redactie van grote hoeveelheden ongestructureerde gegevens.
 • Veilige AI-aangedreven engine die vertrouwelijke en andere gevoelige gegevens identificeert en verwijdert, is diep verborgen in bedrijfsgegevens.

De tool wordt geleverd met een validatiefunctie om te controleren of gevoelige informatie voldoende is geredigeerd volgens de vereisten.

e-redactie

e-redactie is geavanceerde software voor het redigeren van documenten waarmee gevoelige en vertrouwelijke informatie uit elektronische documenten onomkeerbaar kan worden verwijderd of gewist.

Functies

 • Automatisch zoeken en redigeren van specifieke zinnen, onderwerpnamen, reguliere uitdrukkingen zoals e-mailadres, burgerservicenummer, enz.
 • Betrouwbare, onomkeerbare en onmiddellijke verwijdering of verduistering van gevoelige informatie uit verschillende elektronische documenten en gegevensbronnen.
 • Helpt organisaties om te voldoen aan de AVG, Act, AIO, EIR, DPA en andere regels voor gegevensprivacy
 • Veilige, snelle en zeer efficiënte redactietool
 • Automatisch en snel unieke uitdrukkingen zoeken en bewerken, evenals specifieke woorden of woordgroepen.

Het werkt met verschillende bestanden, waaronder gewone digitale documenten, gescande uitvoer, databaserapporten en andere informatiebronnen.

Conclusie

Tegenwoordig is redactiesoftware een cruciaal hulpmiddel om de vertrouwelijke informatie van een organisatie of individu te beschermen. Een effectieve tool zorgt ervoor dat onbevoegden of een breder publiek de gevoelige informatie voor het bedrijf, klanten en gebruikers niet kunnen zien.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in tips om gevoelige gegevens te beschermen.

gerelateerde berichten