Wat is Slack Channel Analytics?

Het eerste dat u moet weten, is wat Slack precies is. Welnu, Slack is een berichten-app die wordt gebruikt voor bedrijven en over het algemeen wordt gebruikt door organisaties. Het verbindt mensen op een werkplek om de informatie te krijgen die ze nodig hebben, en Slack transformeert de manier waarop organisaties communiceren. Slack heeft speciale ruimtes die kanalen worden genoemd, en wanneer het werk in deze kanalen is georganiseerd, is het gemakkelijker om toegang te krijgen tot informatie van deze kanalen en het helpt ook om informatie binnen de organisatie op een gedisciplineerde manier te delen. Dus als je nieuw bent bij Slack en meer wilt weten over de functies ervan, zoals Slack-kanaalanalyse of wat het Slack Analytics-dashboard is en het gebruik ervan, dan ben je hier aan het juiste adres. Deze gids helpt je Slack beter te begrijpen.

Wat is Slack Channel Analytics?

U weet nu dat Slack een berichtentoepassing is, maar u vraagt ​​zich misschien af ​​wat Slack-kanaalanalyse is. Laten we dus geen tijd meer verspillen en direct naar Slack en zijn kanaalanalyses gaan en hoe het nuttig is. De Slack-app is beschikbaar op platforms zoals Windows, MacOS, Android en iOS.

Analytics is een systematische analyse die verschillende informatie gebruikt om het patroon en de betekenis ervan in de gegevens te bepalen. En Slack heeft een analysetool die je helpt de inzichten van een organisatie te begrijpen. Er zijn drie analytische secties die zijn:

  • Het gedeelte Overzicht bevat analyses van de tijd die gebruikers op de Slack-server doorbrengen, het aantal verzonden berichten op basis van het geselecteerde gegevensbereik, het aantal geïnstalleerde apps en ook de hoeveelheid gebruikte bestandsopslag. Het actieve ledengedeelte zal u vertellen wanneer gebruikers hun account hebben geactiveerd. Dit venster helpt u bij het bekijken van al uw basisanalyses en u kunt controleren of uw bestandsopslagcapaciteit bijna vol is, zodat u uw abonnement indien nodig kunt upgraden.
  • In het gedeelte Kanalen worden analyses weergegeven van elk kanaal dat u op uw server hebt gemaakt. In dit gedeelte kunt u ongebruikte kanalen identificeren en verwijderen. Je kunt het totale lidmaatschap van het kanaal bekijken, de laatste actieve datum en wanneer het kanaal is gemaakt. Met deze informatie weet je welk kanaal actief is en een groot aantal lidmaatschappen heeft. Op basis van alle gegevens kunt u de kanalen verwijderen of wijzigen.
  • Het gedeelte Leden biedt een lijst met gebruikers die aan Slack zijn toegevoegd. Hier kunt u in deze sectie geen gebruikersaccounts bewerken, verwijderen of toevoegen. Deze analysetool is uitsluitend bedoeld om het aantal gebruikers met toegang tot uw server te bekijken.
  Is PacSun legitiem?

Dit zijn dus de functies en opties die u krijgt op de Slack-tool voor kanaalanalyse, wat erg handig is om de juiste inzichten in uw organisatie te krijgen.

Wat is het Slack Analytics-dashboard?

Het Slack-analysedashboard biedt informatie en inzichten in hoe uw organisatie Slack gebruikt. Vanuit het Slack-analysedashboard vindt u drie soorten analyses: een werkruimteoverzicht, kanaalanalyses en ledenanalyses. Al deze secties met analysetools en hun basisgebruik worden al besproken in de bovenstaande sectie. Het Slack-analysedashboard helpt bij het bewaken en analyseren van de gegevens in belangrijke gebieden van uw organisatie.

De eigenaren van de werkruimte kunnen de toegang van een gebruiker tot het analysedashboard beperken tot alleen eigenaren en beheerders. Welke analyses en inzichten voor u beschikbaar zijn, is afhankelijk van uw abonnement. Omdat er drie abonnementen voor u beschikbaar zijn, namelijk het gratis abonnement, het Pro- en Business+-abonnement en het Enterprise Grid-abonnement. U krijgt alle informatie over elk openbaar kanaal in uw werkruimte, basisstatistieken, inzichten over het aantal leden en meer, afhankelijk van uw abonnement, met behulp van het Slack-analysedashboard.

  De mini-werkbalk verbergen in Office 2013

Wat is Slack Private Channel Analytics?

Zoals er abonnementen zijn die verschillende functies en inzichten bieden. Er is een tool genaamd Channel Management-tool die helpt bij het beheren van machtigingen voor kanalen, maar deze functie is alleen toegankelijk voor betaalde gebruikers die een abonnement hebben op abonnementen zoals Pro en Business + en Enterprise Grid.

Slack private channel analytics is waar de organisatie-eigenaar met behulp van de Channel Management-tool de toegankelijkheid van elk kanaal als openbaar of privé kan beheren. Dus als het kanaal privé is, kan elke normale gebruiker geen toegang krijgen tot de inzichten en analyses van een kanaal. Om de machtigingen voor kanaalbeheer in te stellen, kunt u de onderstaande stappen volgen:

1. Open de Slack-app.

2. Klik op de naam van uw organisatie linksboven in het scherm.

3. Selecteer Instellingen & Organisatie in het menu en klik vervolgens op Organisatie-instellingen.

4. Klik op Instellingen in de linkerzijbalk.

5. Selecteer Kanaalbeheer.

6. Klik op Bewerken naast het kanaal om de toestemming te beheren.

7. Selecteer uw voorkeur en selecteer Instellingen opslaan.

Hoe Channel Analytics Slack bekijken?

Slack Channel Analytics Dashboard biedt drie sets analyses, een organisatieoverzicht, kanaalanalyses en ledenanalyses. De kanaalanalyses bieden inzicht in elk openbaar en privékanaal op uw server, terwijl de toegankelijkheid van sommige kanalen door de eigenaren van de werkruimte kan worden beperkt tot bepaalde gebruikers. Alle kanalen bevatten enkele basisanalyses. Om kanaalanalyses Slack te bekijken, zijn de volgende stappen:

1. Klik linksboven op de naam van uw organisatie.

2. Klik op Tools en selecteer Analytics.

3. De Analytics-pagina wordt geopend met de drie analyses.

Schakel naar het kanaaltabblad om de kanaalanalyses te bekijken. Je kunt zien wanneer een kanaal is gemaakt, de datum van de laatste activiteit op een kanaal, het totale aantal geposte berichten en het totale aantal leden in een kanaal.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Kun je zien wie een Slack-kanaal heeft bekeken?

  Geïntegreerde graphics staan ​​op het punt veel beter te worden

Ans. Door de berichtactiviteit te bekijken, kunnen de eigenaren van de organisatie, beheerders en ook leden met toestemming zien hoeveel mensen een bericht in Slack hebben verzonden.

Q2. Hoe zie ik gebruikersactiviteit in Slack?

Ans. Om alle gebruikersactiviteiten te zien en hun inlogsessies te beheren

1. Klik op de naam van de werkruimte.

2. Selecteer Instellingen en beheer.

3. Selecteer Workspace-instellingen.

4. Klik rechts op Toegang tot logboeken.

3. Wat is een kanaal?

Ans. Slack organiseert berichten en gesprekken in speciale ruimtes die kanalen worden genoemd. Er zijn twee soorten kanalen, openbaar en privé, afhankelijk van hun toegankelijkheid. Kanalen kunnen nuttig zijn om orde en duidelijkheid op het werk te brengen, waar teams of mensen ideeën en informatie kunnen delen.

4. Hoe stel je je Slack-status en beschikbaarheid in?

Ans. Om uw Slack-status in te stellen:

1. Klik vanaf je bureaublad rechtsboven op je profielfoto.

2. Klik op het veld Uw status bijwerken.

3. Voer een status in en selecteer een emoji of kies een voorgestelde statusoptie.

4. Klik op Wissen na om te kiezen wanneer uw status wordt gewist. Als je wilt, vink je het vakje aan naast Meldingen onderbreken voor schakel meldingen uit totdat je status gewist is.

5. Klik op Opslaan.

***

We hopen dat dit document u kan helpen bij Wat is Slack Channel Analytics. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze in de opmerkingen hieronder plaatsen.