Wat is Veiligheidscontrole in iOS 16 en hoe gebruik je het op iPhone?

Een van de vele nieuwe functies in iOS 16 is de nieuwe Safety Check-functie voor je iPhone. Dit is een belangrijke functie die is ontworpen om iedereen te helpen die zich in een precaire situatie bevindt met zijn partner of een andere persoon met wie hij nauw contact heeft. Hoewel we hopen dat je nooit in een situatie komt waarin je deze functie moet gebruiken, als je er nieuwsgierig naar bent, en je wilt gewoon weten wat het is en hoe je het kunt gebruiken, hier is wat Safety Check is en hoe je gebruik het op de iPhone.

Wat is veiligheidscontrole en hoe te gebruiken op iPhone (2022)

Wat is veiligheidscontrole in iOS 16 en waarom is het belangrijk?

Dus wat is Safety Check in de eerste plaats? Ten eerste is het belangrijk om te weten dat Apple gebruikers altijd de mogelijkheid heeft gegeven om het delen van hun locatie met apps en mensen in te trekken, samen met een heleboel andere dingen, zoals toegang tot hun iPhone met Face ID en toegangscodes. Veiligheidscontrole maakt het echter gemakkelijker voor mensen die het risico lopen op huiselijk geweld om deze machtigingen snel vanaf één plek aan te passen of volledig in te trekken, in plaats van de verschillende instellingen op de iPhone te moeten opsporen.

Safety Check werkt op twee manieren:

  • Noodreset
  • Delen en toegang beheren

Hieronder gaan we beide Safety Check-functies in detail bespreken.

Tip: Wanneer u Veiligheidscontrole gebruikt, kunt u op de knop ‘Snel afsluiten’ tikken om het scherm Veiligheidscontrole onmiddellijk te sluiten en de app Instellingen te sluiten. Dit kan handig zijn als iemand vraagt ​​om te zien wat u op uw iPhone doet en u niet wilt dat ze weten dat u het delen van gegevens en andere machtigingen intrekt.

Veiligheidscontrole op uw iPhone gebruiken

Noodreset

Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt Emergency Reset ongeveer op de kill-switch om te stoppen met het delen van alle toegang die je mogelijk hebt verleend aan apps en mensen in één klap. Dit is bedoeld om te worden gebruikt in situaties waarin u dringend moet stoppen met het delen van gegevens zoals uw locatie met wie dan ook (inclusief apps die kunnen worden gebruikt om uw verblijfplaats te volgen). Hier leest u hoe u deze functie kunt gebruiken.

  • Ga naar Instellingen -> Privacy en beveiliging -> Veiligheidscontrole
  Download de officiële iOS 11-achtergronden voor iPhone en iPad

  • Tik hier op ‘Noodreset’. Nadat je je identiteit hebt geverifieerd met Face ID/Touch ID/Passcode, tik je op de knop met het label ‘Start Emergency Reset’. Zodra u dit doet, zijn er drie stappen in het proces.

  • Stap 1: Deze stap zorgt ervoor dat uw iPhone geen locatiegegevens, fotobibliotheken, enz. meer deelt met mensen of apps. Tik hiervoor eenvoudig op ‘Reset People & Apps’. Bevestig door op ‘Reset’ te tikken.

  • Stap 1.1: Vervolgens zorgt Veiligheidscontrole ervoor dat alleen uw persoonlijke apparaten zijn aangemeld bij uw Apple ID. U kunt eenvoudig alle apparaten selecteren waarop u zich op afstand wilt afmelden en uw Apple ID daarvan verwijderen. Nadat je de apparaten hebt geselecteerd, tik je op ‘Geselecteerde apparaten verwijderen’. Als er geen dergelijke apparaten zijn, tikt u gewoon op ‘Overslaan’.

  • Stap 2: Met deze volgende stap kunt u vertrouwde telefoonnummers voor uw account instellen (of verwijderen). Deze telefoonnummers moeten van u zijn. Als er nog andere telefoonnummers in deze lijst staan, kunt u deze eenvoudig verwijderen en vervolgens op ‘Doorgaan’ tikken.

  • Stap 2.1: Vervolgens, als je je Apple ID-wachtwoord hebt gedeeld met de persoon van wie je jezelf probeert te verwijderen, is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat ze geen toegang hebben tot je Apple-account. In deze stap kunt u met Veiligheidscontrole uw Apple ID-wachtwoord indien nodig opnieuw instellen. U kunt uw wachtwoord bijwerken met de knop ‘Wachtwoord bijwerken’ of ervoor kiezen om hetzelfde wachtwoord te behouden met de optie ‘Later bijwerken in Instellingen’.

  • Stap 3: Ten slotte is het belangrijk om je noodcontacten in te stellen. Dit moeten betrouwbare mensen zijn, zoals familieleden of vrienden waarop u kunt rekenen. Deze contacten zullen op de hoogte worden gesteld als, god verhoede, je ooit in een situatie bent waarin je de Emergency SOS-functie van je iPhone moet gebruiken. U kunt hier contacten toevoegen en vervolgens op ‘Doorgaan’ tikken.
  Waarom ontbreekt het zoeken naar afbeeldingen in de Berichten-app in iOS 10

Zodra al deze stappen zijn voltooid, zal Safety Check andere acties aanbevelen die u mogelijk wilt ondernemen om uw persoonlijke veiligheid en gemoedsrust verder te versterken. Als je deze lijst hebt doorlopen, tik je op ‘Gereed’.

Delen en toegang beheren

Als u daarentegen machtigingen en instellingen voor delen voor bepaalde personen wilt verwijderen, kunt u de tweede optie gebruiken met de titel ‘Delen en toegang beheren’. Hier leest u hoe u deze functie kunt gebruiken.

  • Ga naar Instellingen -> Privacy en beveiliging -> Veiligheidscontrole.

  • Tik hier op ‘Delen en toegang beheren’ en vervolgens op ‘Doorgaan’.

  • Nu zijn er drie stappen te volgen.
  • Stap 1: Hier kun je zien met welke mensen je informatie hebt gedeeld en welke informatie je deelt. U kunt deze pagina gebruiken om mensen te verwijderen met wie u geen informatie meer wilt delen, zoals uw locatie, iPhone-toegang, enz.

  • Stap 2: In de volgende stap zie je welke apps toegang hebben tot je gegevens. Apps die je niet zelf hebt geïnstalleerd of die je niet meer wilt gebruiken, kun je verwijderen. Als je klaar bent, tik je op ‘Doorgaan’.

  • Stap 3: Ten slotte krijg je een lijst met apparaten te zien waarop je bent ingelogd met je Apple ID. Als u hier onherkenbare apparaten opmerkt, moet u deze verwijderen. Verder kunt u alle apparaten van de misbruiker verwijderen, zodat deze geen toegang meer hebben tot uw Apple ID. Als er geen dergelijke apparaten zijn, kunt u op ‘Overslaan’ tikken.

  • Stap 3.1: U kunt ook uw vertrouwde contacten verifiëren, alle contacten die u niet meer vertrouwt verwijderen en indien nodig andere toevoegen. Als je klaar bent, tik je gewoon op ‘Doorgaan’.

  • Stap 3.2: Vervolgens vraagt ​​de iPhone u om uw Apple ID-wachtwoord bij te werken. Dit is handig als de dader van de misbruikrelatie uw wachtwoord heeft opgeschreven of opgeslagen in een wachtwoordbeheerder. U kunt uw wachtwoord snel bijwerken en ervoor zorgen dat niemand anders toegang krijgt tot uw Apple ID.

  • Stap 3.3: Het is belangrijk om je contacten voor noodgevallen in te stellen. Dit moeten betrouwbare mensen zijn, zoals familieleden of vrienden waarop u kunt rekenen. Deze contacten zullen op de hoogte worden gesteld als, god verhoede, je ooit in een situatie bent waarin je de Emergency SOS-functie van je iPhone moet gebruiken. U kunt hier contacten toevoegen en vervolgens op ‘Doorgaan’ tikken.
  Hoe de nieuwe chronologische feed van Instagram te gebruiken (Android en iOS)

  • Stap 3.4: Ten slotte wordt u gevraagd om de toegangscode van uw apparaat te wijzigen om de veiligheid van uw gegevens te garanderen. U kunt uw toegangscode wijzigen of deze stap overslaan als u dat wilt.

Zodra al deze stappen zijn voltooid, zal Safety Check andere acties aanbevelen die u mogelijk wilt ondernemen om uw persoonlijke veiligheid en gemoedsrust verder te versterken. Als je deze lijst hebt doorlopen, tik je op ‘Gereed’.

Zal Apple iemand informeren over de beveiligingswijzigingen?

Om de veiligheid en privacy van zijn gebruikers te garanderen, zal Apple niemand informeren als je stopt met het delen van informatie, accounttoegang, locatiegegevens, enz. met hen. Dit is om ervoor te zorgen dat slachtoffers (of degenen die het risico lopen) van huiselijk geweld de daders veilig de toegang tot hun apparaten en informatie kunnen beperken zonder zich zorgen te hoeven maken dat ze op de hoogte worden gesteld van de wijziging.

Houd er echter rekening mee dat het voor andere mensen mogelijk is om zelf te merken dat uw informatie niet langer toegankelijk is. Daarom wordt aanbevolen om uw veiligheid te waarborgen en een actieplan te hebben voordat u Safety Check gebruikt.

Gebruik de veiligheidscontrole om snel te stoppen met het delen van informatie met mensen en apps

Welnu, zo kunt u Safety Check op uw iPhone gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand toegang heeft tot uw informatie en locatiegegevens. De functie lijkt redelijk goed doordacht te zijn en kan van pas komen voor iedereen die zich in een gevaarlijke situatie bevindt met zijn partner. Bovendien is de optie ‘Quick Exit’ ook een leuke toevoeging. Dus, wat vind je van Safety Check? Denk je dat het nuttig is voor mensen die het risico lopen op huiselijk geweld en geweld? Laat ons je mening weten in de reacties hieronder.

gerelateerde berichten