Wat is Windows Spotlight?

Windows Spotlight is een unieke functie op Windows 10-computers. De functie geeft afbeeldingen van hoge kwaliteit van Bing weer op uw Windows-vergrendelingsscherm. Deze functie is voor het eerst geïntroduceerd in het Windows 10-besturingssysteem en is een belangrijk onderdeel geweest van de Windows 10-ervaring. De afbeeldingen die op het vergrendelingsscherm worden weergegeven, worden opgeslagen in de systeembibliotheek. Een gebruiker kan naar wens wijzigingen aanbrengen en Spotlight in- of uitschakelen. In deze handleiding zullen we doornemen wat Windows Spotlight is en hoe het werkt op uw computer. We zullen u ook helpen erachter te komen hoe ik Spotlight inschakel bij problemen met het vergrendelingsscherm van Windows. Lees daarom verder om alles te weten te komen over Windows Spotlight.

Wat is Windows Spotlight?

Windows Spotlight is een belangrijk kenmerk van het Microsoft Windows-ervaring, laten we nu bespreken hoe Window Spotlight werkt. Het downloadt foto’s van Bing en geeft ze weer op het computervergrendelingsscherm; later zullen we ook bespreken waar Windows Spotlight-foto’s op uw computer zijn opgeslagen. Soms kan Spotlight ook advertenties samen met afbeeldingen downloaden om op uw vergrendelingsscherm weer te geven. Windows Spotlight blijft nieuwe afbeeldingen downloaden elke keer dat u Windows 10 opent. De functie werd voor het eerst gelanceerd in Windows 10 en wordt nu ook geleverd met Windows 11. Spotlight kan de gebruiker vaak vragen of ze meer of vergelijkbare afbeeldingen op hun computer willen blijven zien. vergrendel scherm. De Windows Spotlight bestaat uit de volgende onderdelen.

  • Achtergrondafbeelding: de achtergrondafbeelding is de afbeelding die u op uw vergrendelingsscherm ziet. De achtergrondafbeelding bevat altijd herkenbare, bekende culturele en beroemde plaatsen en geografische locaties. Deze foto’s tonen zelden mensen. De oorspronkelijke achtergrondafbeelding op uw computer wordt tijdens de installatie toegevoegd en andere afbeeldingen worden later toegevoegd.

  • Functiesuggesties, leuke weetjes en tips: Windows Spotlight maakt uw Windows 10-vergrendelingsscherm veel interactiever door suggesties te geven om het vergrendelingsscherm te verbeteren. U kunt ook verschillende leuke weetjes krijgen over de afbeelding op het vergrendelscherm en de locatie van de afbeelding.

Welke afbeeldingen worden weergegeven door Spotlight?

Nu we weten wat Windows Spotlight is, kunnen we bespreken welke afbeeldingen erdoor worden weergegeven. Over het algemeen toont Spotlight foto’s van beroemde bezienswaardigheden van over de hele wereld en zelden foto’s van mensen. U kunt ook verschillende beroemde natuurlijke bezienswaardigheden en foto’s van flora en fauna tegenkomen. De locatie van een herkenningspunt wordt vaak weergegeven op het vergrendelscherm, maar de aftiteling van de afbeelding wordt niet weergegeven. Lees verder om erachter te komen hoe ik Spotlight op het vergrendelingsscherm van Windows inschakel.

Hoe werkt Window Spotlight

De werking van Windows Spotlight is afhankelijk van Bing, want daar krijgt Spotlight opvallende afbeeldingen van hoge kwaliteit. De Spotlight downloadt deze afbeeldingen eerst van Bing, waarvan de afbeeldingsbestanden op uw computer worden opgeslagen. Lees verder om te weten waar Windows Spotlight-foto’s op uw computer zijn opgeslagen en hoe u ze kunt vinden. Vervolgens geeft Spotlight deze afbeeldingen weer op uw vergrendelingsscherm zodat u ze kunt zien wanneer u zich aanmeldt bij uw bureaublad of in de slaapstand gaat.

Kan ik een aangepast vergrendelingsscherm toevoegen aan Windows 10?

Als u de afbeeldingen die door Spotlight op uw vergrendelingsscherm worden weergegeven niet mooi vindt en niet begrijpt hoe Windows Spotlight werkt, kunt u de instellingen van het vergrendelingsscherm op uw computer wijzigen om een ​​aangepaste achtergrond voor het vergrendelingsscherm toe te voegen. Met Windows 10 kunnen gebruikers hun vergrendelingsscherm en startscherm op elke gewenste manier wijzigen en personaliseren. Wanneer u echter probeert het vergrendelingsscherm op uw Windows 10-pc te wijzigen, moet u ervoor zorgen dat u een afbeelding met de juiste resolutie hebt geselecteerd. Het vergrendelingsscherm van Windows 10 vereist een afbeelding met specifieke resoluties om correct te kunnen worden geladen. De resolutievereisten voor het vergrendelingsscherm van Windows 10 worden hieronder besproken. Lees verder voor meer informatie over het inschakelen van Spotlight op het Windows-vergrendelingsscherm.

  • De resolutie die u kiest voor uw aangepaste vergrendelschermafbeelding is afhankelijk van de schermverhouding van uw apparaat. Als u een apparaat gebruikt met een beeldverhouding van 16:9, zou een afbeelding met resoluties zoals 1280×720 of 1920×1080 perfect zijn voor het vergrendelingsscherm. Evenzo, als u een apparaat met een andere beeldverhouding gebruikt, is de resolutie voor de afbeelding alleen in overeenstemming met deze verhouding.
  • Het vergrendelscherm blijft gecentreerd op uw bureaublad.
  • Wanneer u de beeldverhoudingen voor een afbeelding wijzigt, kunnen de gemaakte vergrendelschermafbeeldingen onvoorspelbaar schalen en centreren op uw apparaat.
  • Als uw aangepaste vergrendelingsschermafbeelding belangrijke tekst bevat, is het raadzaam om een ​​beeldverhouding van 16:9 te gebruiken voor de afbeelding en een 4:3-gebied voor het weergeven van de tekst voor een juiste weergave van de afbeelding.

Blijf lezen om te weten waar Windows Spotlight-foto’s worden opgeslagen op uw Windows 10-computer.

Hoe Windows Spotlight op Windows 10 uit te schakelen

Nu u de vereisten kent voor een aangepaste Windows 10-vergrendelingsschermafbeelding, kunt u ons laten weten hoe u Windows Spotlight op Windows 10 kunt uitschakelen om de aangepaste afbeelding in te stellen. Het is standaard ingeschakeld op uw Windows 10-computer. Als u Windows Spotlight echter wilt uitschakelen, kunt u dit uitschakelen door de instellingen voor Groepsbeleid en Mobile Device Management (MDM) te wijzigen. U kunt deze beleidsregels vinden op de volgende locaties.

Opmerking: de Editor voor lokaal groepsbeleid is alleen beschikbaar in de edities Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education en Windows 10 Pro. Afgezien van deze besturingssystemen zou u dit niet op uw systeem hebben. Maar maak je geen zorgen, je kunt het eenvoudig installeren op Windows 10 Home-editie met behulp van onze gids voor het installeren van de lokale groepsbeleid-editor op Windows 10.

  • Zoek voor de Group Policy Management-console het beleid in het volgende locatiepad.
User Configuration PoliciesAdministrative TemplatesWindows ComponentsCloud Content
  • Voor Local Group Policy Editor zoekt u beleid in het volgende locatiepad.
User Configuration Administrative TemplatesWindows ComponentsCloud Content

Op Windows 10 Enterprise en Education kunt u de instellingen voor Groepsbeleid wijzigen en Windows Spotlight vervangen door een geselecteerde afbeelding. U kunt de volgende stappen nemen om deze wijzigingen aan te brengen om het uit te schakelen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ vervolgens gepedit en druk op Enter om de Local Open Group Policy Editor te starten.

2. Vouw de map Computerconfiguratie uit.

3. Ga vervolgens naar Beheersjablonen > Configuratiescherm > Persoonlijke instellingen > Forceer een specifieke standaardafbeelding op het vergrendelingsscherm.

4. Selecteer hier de optie Uitgeschakeld en klik op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

Als u nu wilt weten hoe ik Spotlight inschakel op het vergrendelingsscherm van Windows, volgt u eenvoudig de stappen die hier worden vermeld Instellingen> Personalisatie> Vergrendelscherm> Achtergrond en selecteert u Windows Spotlight.

Waar vind ik Windows Spotlight-afbeeldingen op Windows 10?

Als u wilt weten waar Windows Spotlight-foto’s op uw computer zijn opgeslagen, hoeft u nergens anders te zoeken dan in uw systeembibliotheek. Alle afbeeldingen die door Windows Spotlight op uw vergrendelingsscherm worden weergegeven, worden op uw computer opgeslagen. U kunt deze afbeeldingsbestanden op uw computer vinden door naar de bestandslocatie op uw computer te navigeren. Over het algemeen worden de afbeeldingen op het vergrendelscherm op de volgende manier opgeslagen.

1. U kunt de huidige afbeelding van het vergrendelscherm vinden door naar de volgende locatie op uw computer te gaan.

Opmerking: op sommige apparaten hebt u mogelijk speciale beheerdersmachtigingen nodig om toegang te krijgen tot de map Systeemgegevens.

C:ProgramDataMicrosoftWindowsSystemData<User's SID>ReadOnlyLockScreen_O

2. De vorige en andere vergrendelschermafbeeldingen worden ook op uw computer opgeslagen en kunnen worden gevonden door naar de volgende locatie op uw computer te navigeren.

%localappdata%PackagesMicrosoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewyLocalStateAssets

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Kan ik Spotlight-afbeeldingen vinden?

Ans. Ja, u kunt de huidige en vorige afbeeldingen vinden die op uw Windows 10-vergrendelingsscherm worden weergegeven vanuit de systeembibliotheek.

Q2. Kan ik Windows Spotlight uitschakelen?

Ans. Ja, u kunt Windows Spotlight uitschakelen door wijzigingen aan te brengen in de personalisatie-instellingen op uw computer.

Q3. Is Windows Spotlight standaard ingeschakeld?

Ans. Ja, Windows Spotlight is standaard ingeschakeld op Windows 10-computers. Je kunt het later uitschakelen in de instellingen.

Q4. Kan ik een aangepaste afbeelding gebruiken voor het vergrendelingsscherm op mijn Windows 10-computer?

Ans. Ja, met Windows 10 kunnen gebruikers een aangepaste afbeelding gebruiken als startscherm en vergrendelscherm.

Q5. Waar komen Spotlight-afbeeldingen vandaan?

Ans. Spotlight-afbeeldingen worden gedownload van Bing.

***

We hopen dat deze handleiding u heeft geholpen en dat u hebt kunnen begrijpen wat Windows Spotlight is en hoe het werkt. Laat ons weten hoe uw ervaring met Windows Spotlight was. Als u suggesties of vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het opmerkingengedeelte.

  Problemen met de harde schijf oplossen in Windows 10

gerelateerde berichten