Wat te doen als uw Chromebook het einde van zijn levensduur bereikt?

Chromebooks zijn geweldig voor iedereen die ze gebruikt: ze gaan in een oogwenk aan, hebben een lange batterijduur en het bijwerken ervan is een fluitje van een cent. Maar er komt een dag dat uw Chromebook geen updates meer van Google ontvangt. Wat doe je dan?

Google is openhartig met zijn updatebeleid: u kunt zien de exacte maand en het jaar een Chromebook of Chromebox ontvangt geen updates meer. De meeste Chromebooks hebben nog een lang leven voor de boeg, maar Google is al begonnen met het afsnijden van enkele van de oudste modellen. Als je een van de oudere Chromebooks hebt, moet je nadenken over wat je moet doen als de updates niet meer binnenkomen.

Optie één: een nieuwe Chromebook kopen

Deze is een beetje voor de hand liggend, maar het is de moeite waard om te vermelden: wanneer uw huidige Chromebook geen updates meer ontvangt, kunt u waarschijnlijk het beste een nieuwer apparaat kopen. Naast het krijgen van beveiligingsupdates voor de komende jaren, maakt u ook een grote sprong als het gaat om verwerkingskracht, geheugen en batterijduur, wat betekent dat uw nieuwe Chromebook prettiger in gebruik zal zijn.

  Gebruik een Google-script als een open source Unroll.me-alternatief

Chromebooks die in de afgelopen twee jaar zijn gemaakt, hebben ook toegang tot Android-applicaties via de Google Play Store, evenals Linux-applicaties. Natuurlijk kunt u de nieuwe Chromebook blijven gebruiken als een eenvoudige webbrowser, maar nieuwere modellen bieden u wat meer productiviteitsopties. Hier zijn onze favoriete Chromebooks.

Optie twee: andere Linux-distributies installeren

Chrome OS is bovenop de Linux-kernel gebouwd, daarom kunnen nieuwere modellen Linux-applicaties installeren. Het betekent ook dat gebruikers Ubuntu en andere Linux-distributies kunnen installeren. Er zijn een paar problemen die u kunt tegenkomen bij het installeren van andere versies van Linux, maar over het algemeen is het een geweldige manier om uw Chromebook een nieuw leven te geven.

  Hoe af te trekken in Google Spreadsheets

Optie drie: installeer CloudReady van Neverware

CloudReady is een besturingssysteem ontwikkeld door Neverware en wordt voornamelijk gebruikt om Chromium OS uit te voeren op oudere Windows-computers. Maar u kunt het ook op Chromebooks gebruiken. Sterker nog, het ziet eruit en voelt net als Chrome OS, terwijl het nog steeds beveiligingsupdates en enkele nieuwe functies krijgt.

Een belangrijk ding om te overwegen is dat u ten minste 8 GB vrije ruimte op uw Chromebook nodig heeft om het CloudReady-besturingssysteem uit te pakken voordat u het naar een USB-station schrijft. Als uw oudere Chromebook slechts 16 GB opslagruimte heeft, moet u een andere machine met meer ruimte lenen om de USB-installatieschijf te maken.

Optie vier: blijf het normaal gebruiken

Houd er rekening mee dat dit geen oplossing voor de lange termijn is. U wilt een apparaat gebruiken dat beveiligingsupdates ontvangt om uw informatie veilig te houden, en uw favoriete websites ondersteunen mogelijk uiteindelijk de oudere versie van de Chrome-browser die uw Chromebook gebruikt niet meer.

  Hoe u een QR-code voor uw LinkedIn-profiel kunt krijgen

Maar heb niet het gevoel dat u op dit moment een beslissing moet nemen om uw Chromebook te vervangen of de software te wijzigen. Het zal meestal nog steeds werken, dus je kunt jezelf een paar weken de tijd geven om nieuwe modellen te vergelijken, of om te beslissen naar welk Linux-besturingssysteem je wilt overstappen.