Wat te doen als wifi werkt, maar Ethernet niet op Windows 10?

Maakt uw computer geen verbinding met een Ethernet-verbinding, ook al is deze verbonden met wifi? Dit is bij veel gelegenheden een veelvoorkomend probleem voor Windows 10-gebruikers, gebruikers kunnen merken dat hun wifi werkt, maar niet Ethernet Windows 10, en ze kunnen niet achterhalen waarom en hoe ze dit probleem kunnen oplossen. Wanneer uw computer een Ethernet niet gedetecteerd probleem heeft, kan dit verschillende problemen veroorzaken, zoals geen internet en andere verbindingsproblemen. Er zijn verschillende methoden om te verhelpen dat Ethernet niet werkt Windows 10-probleem, zoals het uitvoeren van de Windows Network-probleemoplosser of het wijzigen van MAC-instellingen. In deze handleiding bespreken we de redenen voor en methoden voor het oplossen van Ethernet-connectiviteitsproblemen op uw Windows 10-computer.

WiFi repareren werkt maar niet Ethernet op Windows 10

Lees verder om meer te weten te komen over de oplossingen om Ethernet te repareren dat niet werkt op Windows 10 in detail.

Redenen waarom Ethernet niet werkt op Windows 10

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom Ethernet niet werkt op uw computer; enkele van de meest voorkomende redenen voor dit probleem worden hier genoemd.

  • Onjuiste routerverbinding met uw computer is een veelvoorkomende reden voor deze fout.

  • Verouderde of corrupte stuurprogramma’s voor netwerkadapters zijn ook veelvoorkomende redenen voor deze fout.

  • Stroomproblemen met het moederbord van de computer kunnen ook een probleem met de Ethernet-verbinding veroorzaken.

  • Onjuiste MAC-adresinstellingen op uw computer worden ook in verband gebracht met dit probleem.

  • Onjuiste DNS- en TCP/IP-instellingen zijn ook verantwoordelijk voor dit probleem.

  • Verschillende systeemproblemen kunnen dit probleem ook veroorzaken.
  • Onderliggende problemen met netwerkinstellingen kunnen er ook voor zorgen dat Ethernet geen verbinding maakt.

In deze gids gaan we in op hoe u kunt repareren dat wifi werkt, maar niet Ethernet bij Windows 10 probleem.

Methode 1: herstart de router

Een van de eerste dingen die u kunt doen om de Ethernet-verbinding te herstellen, maar geen internet Windows 10-probleem, is controleren of uw wifi-router correct is aangesloten. Over het algemeen werkt Ethernet niet Windows 10-fout wordt veroorzaakt door een onjuiste routerverbinding. Zorg er daarom voor dat u uw router correct hebt aangesloten om te voorkomen dat Ethernet niet wordt gedetecteerd. Volg de gegeven stappen om uw router opnieuw op te starten.

1. Druk op de aan/uit-knop aan de achterkant van uw router om het apparaat uit te schakelen.

2. Koppel nu de voedingskabel van de router/modem los en wacht tot de stroom volledig is afgevoerd.

3. Sluit vervolgens het netsnoer weer aan en schakel het na een minuut in.

Afbeelding van Lorenzo Cafaro via Pixabay

4. Wacht tot de netwerkverbinding is hersteld en probeer opnieuw in te loggen.

Controleer op defecte of onjuist aangesloten kabels, waardoor het Ethernet niet werkt in Windows 10. Als u defecte kabels aantreft, vervangt u deze door nieuwe kabels.

Methode 2: Voer netwerkprobleemoplosser uit

Windows-computers zijn uitgerust met verschillende hulpprogramma’s voor het oplossen van problemen, zoals de Network Troubleshooter. Als uw systeem problemen heeft met de netwerkverbinding en geen verbinding maakt met Ethernet, kunt u de Netwerkprobleemoplosser uitvoeren om het probleem op te lossen. De probleemoplosser zoekt de oorzaak van het probleem en lost het op. Volg ons artikel voor het oplossen van netwerkverbindingsproblemen op Windows 10.

Methode 3: netwerkstuurprogramma’s bijwerken

Het is gebruikelijk dat Ethernet niet goed werkt en niet goed werkt in Windows 10 vanwege een defect stuurprogramma voor de netwerkadapter. Dit probleem kan ook optreden als gevolg van een verouderd stuurprogramma op uw computer. Als de computerstuurprogramma’s op Windows 10 verouderd of beschadigd zijn, hebt u mogelijk verschillende problemen met Windows en kan de computer defect raken. Over het algemeen werkt Windows stuurprogramma’s automatisch bij; Als het probleem zich echter blijft voordoen, kunt u de stuurprogramma’s op uw computer handmatig bijwerken. U kunt de gids Netwerkadapterstuurprogramma’s bijwerken op Windows 10 raadplegen om methoden te vinden om het netwerkadapterstuurprogramma op uw Windows 10-computer bij te werken.

Methode 4: Installeer netwerkstuurprogramma’s opnieuw

Als het updaten van de stuurprogramma’s voor de netwerkadapter het probleem met WiFi werkt niet oplost, maar het probleem met Ethernet Windows 10 niet oplost, kunt u proberen het stuurprogramma voor de netwerkadapter te verwijderen en opnieuw te installeren om het probleem Ethernet niet gedetecteerd op te lossen. Door het stuurprogramma opnieuw te installeren, worden eventuele bugs of corrupte stuurprogrammaproblemen met het stuurprogramma gewist en wordt een nieuw stuurprogramma geïnstalleerd waarmee u de Ethernet-verbinding maar geen internet-Windows 10-probleem kunt oplossen. Voor meer informatie over de methoden voor het opnieuw installeren van een stuurprogramma op uw computer, kunt u de gids Hoe u stuurprogramma’s op Windows 10 kunt verwijderen en opnieuw installeren, raadplegen.

Methode 5: Reststroom ontlasten

Als uw computer niet goed functioneert en de USB-poorten niet goed werken, kunt u proberen een proces uit te voeren om de resterende stroom van het moederbord van de computer te ontladen om het probleem met Ethernet dat niet werkt op te lossen. Het is een oude truc voor het oplossen van computerproblemen die ook kan worden gebruikt om problemen met Ethernet-verbinding op uw Windows 10-computer op te lossen. Het proces verwijdert alle statische lading van de computercondensatoren, waardoor alle stroom van de computer wordt afgevoerd. U kunt deze eenvoudige stappen volgen om het ontladen van reststroom op uw computer veilig uit te voeren.

1. Sluit uw computer af.

2. Verwijder alle apparaten die op de poorten van uw computer zijn aangesloten.

3. Zorg er nu voor dat u de voedingskabel verwijdert.

Foto door Clint Patterson op Unsplash

4. Verwijder ook de batterij uit uw computer.

5. Houd nu de aan/uit-knop van de computer ongeveer 30 seconden ingedrukt en laat hem los om de statische lading van de computer af te voeren.

6. Schakel ten slotte uw computer in.

Methode 6: MAC-adres wijzigen

Als uw Ethernet het onjuiste fysieke adres voor uw computer krijgt, kan het zijn dat Ethernet niet wordt gedetecteerd. Om WiFi werkt op te lossen, maar geen Ethernet Windows 10-probleem, kunt u proberen het MAC-adres op uw computer te wijzigen om Ethernet-verbinding op te lossen maar geen internet Windows 10-probleem. Lees onze gids over het wijzigen van het MAC-adres.

Als deze methode het probleem met Ethernet dat niet werkt in Windows 10 niet verhelpt, probeer dan de volgende methode.

Methode 7: DNS- en TCP/IP-instellingen wijzigen

DNS en TCP/IP zijn belangrijke instellingen om een ​​bekabelde of draadloze verbinding op uw computer tot stand te brengen. Als er echter wijzigingen zijn aangebracht in een van beide instellingen, kunt u verschillende verbindingsproblemen ondervinden. Als u problemen ondervindt bij het verbinden met Ethernet, kunt u proberen dit op te lossen door de DNS- en TCP/IP-instellingen te wijzigen. U moet uw DNS-instellingen wissen om deze methode uit te voeren; u kunt de DNS-instellingen in de Windows 10-handleiding wijzigen om de DNS-instellingen op uw computer veilig te wissen.

Nadat u de DNS-instellingen hebt gewijzigd, volgt u de gegeven stappen om de TCP/IP-instellingen te wijzigen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Opdrachtprompt en klik vervolgens op Openen.

2. Voer hier de volgende commando’s een voor een uit en druk na elk commando op Enter.

ipconfig /Flushdns 
nbtstat –R 
netsh Int Ip Reset 
netsh Winsock Reset 
netsh Winsock Reset Catalog 
netsh Int Ipv4 Reset Reset.Log

3. Sluit de opdrachtprompt af en start de pc opnieuw op.

Methode 8: Netwerkinstellingen resetten

Als niets werkt, kunt u overwegen de netwerkreset te gebruiken om het probleem op te lossen. Een netwerkreset is echter een extreme stap en zal alle netwerkinstellingen resetten. Gebruik daarom alleen netwerkreset wanneer dit absoluut noodzakelijk is om WiFi-werken op te lossen, maar geen Ethernet Windows 10-probleem. Lees onze gids over het resetten van netwerkinstellingen op Windows 10.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom kan ik geen verbinding maken met Ethernet?

Ans. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verbindingsprobleem met de router of defecte kabels.

Q2. Wat is Ethernet?

Ans. Met een Ethernet-verbinding kunt u meerdere computers op één lokaal netwerk aansluiten. Met Ethernet kunnen gebruikers informatie delen in een lokaal netwerk zonder dat twee computers tegelijkertijd gegevens moeten verzenden.

Q3. Hoe los ik Ethernet-problemen op die geen verbinding maken in Windows 10?

Ans. Er zijn verschillende methoden om verbindingsproblemen met Ethernet op te lossen, zoals het uitvoeren van de netwerkprobleemoplosser, het bijwerken van netwerkadapterstuurprogramma’s of het wijzigen van de DNS- en TCP/IP-instellingen.

Q4. Wat zorgt ervoor dat Ethernet geen verbinding maakt met Windows 10-problemen?

Ans. Er kunnen verschillende redenen zijn voor dit probleem, zoals een slechte verbinding, verouderde stuurprogramma’s en problemen met netwerkinstellingen.

Q5. Moet ik Network Reset gebruiken om de problemen met de Ethernet-verbinding op te lossen?

Ans. Het resetten van het netwerk verandert alle netwerkinstellingen; deze methode kan effectief zijn. Het wordt echter aanbevolen om deze methode alleen te gebruiken als een andere methode niet werkt.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig voor je was en dat je het probleem met wifi werkt, maar niet met Ethernet op Windows 10 op je computer hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke methode voor u heeft gewerkt. Als u suggesties of vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het opmerkingengedeelte.

  Fix Windows Update Download 0x800f0984 2H1 Fout

gerelateerde berichten