Wat te doen als Windows 10 zichzelf blijft vergrendelen?

Als u een Windows-pc of -laptop gebruikt, bent u wellicht bekend met een aantal functies waarmee uw systeem wordt geleverd. Vooral in Windows 10 is er een aantal functies toegevoegd die grote troeven blijken te zijn. Een van deze troeven is de schermvergrendeling. Het maakt niet uit op de werkplek of thuis, een schermvergrendeling op een pc of laptop is van het grootste belang, omdat het noodzakelijk is om er een in een telefoon te bewaren. Zonder schermvergrendeling heeft iedereen eenvoudig toegang tot uw privébestanden en gegevens op uw systeem. Daarom is het uiterst cruciaal om een ​​schermvergrendeling op uw Windows-apparaat te plaatsen. Hoewel deze geweldige zegen soms een kwestie van frustratie kan worden wanneer zich een probleem met de vergrendeling van Windows 10 voordoet. Als je bent tegengekomen dat je laptop zichzelf vergrendelt tijdens het spelen van games, dan ben je op de juiste pagina beland. In onze gids van vandaag zullen we u grondig met dit probleem vertrouwd maken, terwijl we ingaan op meerdere methoden die u kunnen helpen voorkomen dat Windows 10 wordt vergrendeld. Niet alleen dat, maar we zullen ook willekeurig een aantal dingen over pc-vergrendeling bespreken. Dus laten we beginnen met onze gids en weten wat er kan worden gedaan om automatische vergrendeling op een pc op te lossen.

Hoe Windows 10 zichzelf te vergrendelen op te lossen

Hier hebben we in detail de manieren getoond om de laptopvergrendeling zelf op te lossen tijdens het spelen van games.

Redenen waarom de laptop zichzelf vergrendelt tijdens het spelen van games

Uw systeem kan zichzelf automatisch vergrendelen terwijl u een game speelt, een video bekijkt, aan het werk bent of gewoon op internet surft. Er zijn een aantal redenen waarom uw systeem dit zou kunnen doen:

  • Power & sleep-instellingen kunnen uw systeem in de slaapstand zetten, wat ertoe leidt dat de pc zelf wordt vergrendeld.

  • Aangezien de slaapstand wordt bestuurd door het beeldschermstuurprogramma, kan het, als het stuurprogramma verouderd is en een update nodig heeft, gaan werken, wat kan leiden tot een automatische schermvergrendeling.
  • Soms kan willekeurige pc-vergrendeling ook optreden als gevolg van recente systeemupdates.
  • Een andere reden die willekeurige vergrendeling kan activeren, zijn de instellingen van de schermbeveiliging.

Hoe te voorkomen dat Windows 10 wordt vergrendeld

Uw systeem kan zichzelf automatisch vergrendelen en vereist dat u uw toegangscode invoert. Dit probleem is onmiskenbaar vervelend, vooral als u bezig bent met iets belangrijks. Maar maak je geen zorgen, we hebben een aantal beproefde oplossingen voor je waarmee je het probleem binnen enkele minuten kunt oplossen. Laten we ze hieronder bekijken:

Methode 1: voer schoon opstarten uit

Ten slotte kunt u, om de automatische vergrendeling van Windows 10 te herstellen, proberen uw apparaat schoon op te starten om te controleren of een geïnstalleerd programma uw apparaat dwingt om in de slaapstand te gaan. U kunt eenvoudig een schone start uitvoeren in Windows 10 met behulp van onze gids.

Methode 2: voer de probleemoplosser voor energie uit

De eenvoudigste oplossing die u kunt proberen als het gaat om automatische vergrendeling, is door de ingebouwde probleemoplosser voor stroomvoorziening op uw systeem uit te voeren om de mogelijkheid van problemen met uw stroomsysteem zelf uit te sluiten. Volg de onderstaande stappen om de probleemoplosser uit te voeren:

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Instellingen te starten.

2. Klik op de tegel Bijwerken en beveiliging, zoals weergegeven.

3. Ga naar het menu Problemen oplossen in het linkerdeelvenster.

4. Selecteer Kracht probleemoplosser en klik op Voer de onderstaande probleemoplosserknop uit.

5. Wacht tot de probleemoplosser het probleem heeft gedetecteerd en opgelost. Zodra het proces is voltooid, klikt u op Deze oplossing toepassen en start u uw pc opnieuw op.

Methode 3: Inlogvereiste na slaap verwijderen

Willekeurige pc-vergrendeling kan ook eenvoudig worden opgelost door de aanmeldingsvereiste na slaapstand te verwijderen. Deze methode is van toepassing op gebruikers die een wachtwoord hebben ingesteld dat vereist is bij het inschakelen van het systeem of het wakker maken na het slapengaan. Windows vergrendelt uw systeem automatisch wanneer het in de slaapstand gaat. Daarom zal het verwijderen van deze vereiste u helpen om te gaan met willekeurige vergrendeling:

1. Start de app Instellingen door tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen te drukken.

2. Selecteer nu de Accountinstellingen.

3. Klik vervolgens op de aanmeldingsopties.

4. Wijzig nu onder Aanmelden vereisen de optie in Nooit.

Methode 4: Schakel Auto-Lock uit onder Power & Sleep Settings

Zoals u al weet, vereist een Windows-pc een aanmelding nadat deze in de slaapstand is gegaan. U kunt deze automatische vergrendeling wijzigen onder de stroom- en slaapinstellingen om te voorkomen dat Windows 10 zichzelf vergrendelt. Dit zal er ook voor zorgen dat uw systeem zichzelf na een bepaalde tijd nooit meer vergrendelt. U kunt de onderstaande stappen bekijken om automatische vergrendeling uit te schakelen:

1. Open Windows-instellingen op uw pc.

2. Klik nu op Personalisatie.

3. Ga naar het vergrendelschermmenu.

4. Klik vervolgens op Time-out scherm.

5. Open nu het tabblad Scherm en slaapstand en stel de tijd in op maximum in alle opties, of kies gewoon Nooit.

Methode 5: Apparaatstuurprogramma bijwerken

Beeldschermstuurprogramma’s van uw systeem regelen de slaapstand. Daarom moet u ervoor zorgen dat deze stuurprogramma’s up-to-date zijn, anders kunnen ze uw systeem verstoren en ertoe leiden dat uw laptop zichzelf vergrendelt tijdens het spelen van games. U moet dus uw grafische stuurprogramma bijwerken. Als u niet weet hoe, lees dan onze handleiding over 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10, die gedetailleerde stappen bevat om u te helpen bij het uitvoeren van de methode.

Methode 6: verwijder recente Windows-updates

Om andere mogelijke redenen kan een recente systeemupdate er ook voor zorgen dat uw systeem automatisch wordt uitgeschakeld. Als dit het geval is, moet u de onlangs geïnstalleerde update controleren en indien nodig verwijderen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows Setting te openen.

2. Selecteer de Update- en beveiligingsinstellingen.

3. Klik nu op Bekijk updategeschiedenis.

4. Selecteer Updates verwijderen.

5. Klik nu met de rechtermuisknop op de nieuwste update en klik op Verwijderen.

Methode 7: verander systeem onbeheerde slaap time-out

Een andere methode om te voorkomen dat Windows 10 wordt vergrendeld, is het wijzigen van de onbeheerde slaaptime-out van het systeem. Door deze instellingen aan te passen, kunt u in ieder geval de tijd verlengen voordat uw systeem vastloopt. Om toegang te krijgen tot deze instellingen, moet u het Configuratiescherm starten:

1. Open het hulpprogramma Configuratiescherm vanuit de zoekbalk van uw pc.

2. Stel Weergeven op > Categorie in en selecteer vervolgens Hardware en geluid.

3. Klik vervolgens onder Energiebeheer op Wijzigen wanneer de computer slaapt.

4. Klik nu op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen.

5. Vouw nu de optie + Slaap daarin uit.

6. Vouw vervolgens de opties + Slaap na en + Wektimers toestaan ​​uit.

7. Stel nu de tijd in volgens uw voorkeur of selecteer 0 voor Nooit.

Methode 8: Dynamic Lock uitschakelen

De volgende methode omvat het uitschakelen van de dynamisch slot als uw telefoon is gesynchroniseerd met uw computer. Dit komt omdat, als uw telefoon buiten het bereik van uw systeem komt, uw pc automatisch wordt vergrendeld. Daarom zal het uitschakelen van deze functie u helpen om pc-vergrendeling willekeurig op te lossen.

1. Start Window Settings en open Accounts erin.

2. Klik nu op het tabblad Aanmeldingsopties.

3. Navigeer naar de optie Dynamisch slot en open deze.

4. Schakel daarin het selectievakje voor Toestaan ​​dat Windows uw apparaat automatisch vergrendelt wanneer u weg bent uit.

Methode 9: Vergrendelscherm uitschakelen

Deze methode helpt u alle problemen met het vergrendelen van uw apparaat op te lossen. Het uitschakelen van het vergrendelingsscherm kan op twee manieren worden gedaan: de ene betreft de NoLockScreen-sleutel in de register-editor en de andere omvat het wijzigen van instellingen in de lokale groepsbeleid-editor. U kunt deze methoden uitvoeren en eenvoudig de vergrendeling van Windows 10 zelf oplossen met behulp van onze gids over het uitschakelen van het vergrendelscherm in Windows 10.

Methode 10: Wijzig de schermbeveiligingsinstellingen

Het wijzigen van de schermbeveiligingsinstellingen van uw systeem is een andere methode die u kunt proberen om automatische vergrendeling op uw pc te herstellen.

1. Start in Instellingen Account en kies Aanmeldingsopties.

2. Ga nu naar het vergrendelschermmenu.

3. Klik vervolgens op de optie Schermbeveiligingsinstellingen.

4. Schakel nu het selectievakje voor Bij hervatten, aanmeldingsscherm weergeven uit.

Daarom kunt u de bovenstaande methoden volgen om het probleem met het vergrendelen van de laptop zelf op te lossen tijdens het spelen van games.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom wordt mijn computer automatisch vergrendeld?

Ans. Automatisch ontbreken op de computer wordt veroorzaakt door een aantal redenen, waaronder problemen met het besturingssysteem, onjuiste installatie van stuurprogramma’s of zelfs een recente OS-update.

Q2. Is er een automatische vergrendelingsfunctie in Windows 11?

Ans. Ja, er is een automatische vergrendelingsfunctie in Windows 11 vergelijkbaar met Windows 10. Ook is het proces voor het inschakelen van deze functie in Windows 11 hetzelfde als dat voor Windows 10.

Q3. Waarom wordt mijn systeem vaak vergrendeld en afgesloten?

Ans. Als uw systeem regelmatig wordt vergrendeld en afgesloten, moet u de batterij controleren, aangezien dit een problematische factor kan zijn.

Q4. Wat wordt bedoeld met een dynamische vergrendeling op een pc?

Ans. Een dynamische vergrendeling op een Windows-pc helpt uw ​​computer automatisch te vergrendelen wanneer een verbonden Bluetooth-apparaat (meestal een telefoon of een smartwatch) buiten bereik is. Als u buiten het bereik van de pc komt, gaat de dynamische vergrendeling ook buiten bereik en vergrendelt de pc meestal automatisch na 30 seconden.

Q5. Hoe kan ik voorkomen dat Windows 10 wordt afgesloten wanneer het inactief is?

Ans. De best mogelijke manier om te voorkomen dat Windows 10 wordt afgesloten wanneer het inactief is, is door de slaapstand uit te schakelen. U kunt het uitschakelen door toegang te krijgen tot de stroom- en slaapinstellingen van uw systeem.

***

Windows 10-vergrendeling zelf is inderdaad een furieus probleem, maar we hopen dat onze gids over het op verschillende manieren repareren u heeft geholpen om te slagen. Laat ons weten wat u van het document vindt en als u nog andere vragen of suggesties voor ons heeft, kunt u deze achterlaten in het opmerkingengedeelte.

  Elke Slack-sneltoets voor Windows, Mac en internet

gerelateerde berichten