Webfragmenten opslaan, annoteren en delen op Android met Nimbus Clipper

Ik heb Evernote Web Clipper altijd gebruikt voor het opslaan van fragmenten van inhoud die ik tegenkom tijdens het surfen op internet. Als u op zoek bent naar vergelijkbare oplossingen, is er Nimbus Web Clipper voor Chrome, die ongeveer op dezelfde manier werkt. Sinds we het voor het laatst behandelden, is Nimbus Clipper behoorlijk geëvolueerd en biedt nu een Android-app met dezelfde naam. Met de app kunnen gebruikers snel webpaginafragmenten vastleggen, screenshots maken, ze annoteren met een krachtige ingebouwde editor en alles onderweg synchroniseren met je Nimbus-account.

Nimbus Clipper heeft een degelijke en gebruiksvriendelijke interface. Wanneer je voor de eerste keer instapt, wordt je gevraagd om in te loggen op je Nimbus-account. Als u zich aanmeldt, kunt u uw fragmenten synchroniseren met de cloud, maar als u de inhoud alleen offline wilt opslaan, kunt u deze overslaan. Het startscherm heeft drie knoppen: Foto maken, Uit galerij en Web Clipper.

  Synchroniseer Windows 10-herinneringen naar uw iPhone en Android-telefoon met Cortana

Om te beginnen met het opslaan van inhoud van een webpagina, moet u naar het gedeelte ‘Web Clipper’ gaan, waar u door websites kunt bladeren via de geïntegreerde browser van Nimbus. Als u iets nuttigs vindt, kunt u het op verschillende manieren opslaan. Met de drie knoppen onderaan kunt u de hele webpagina opslaan, alleen het artikel erin of een screenshot van het zichtbare gebied. Anders dan dat, kunt u ook slechts een deel van de pagina knippen – bijvoorbeeld een afbeelding of alinea met tekst – door erop te tikken en ingedrukt te houden.

Naast het knippen van inhoud, biedt Nimbus een degelijk hulpprogramma voor het annoteren van afbeeldingen met vormen, tekst en tekenen uit de vrije hand. Afgezien van inhoud die is opgeslagen met de Web Clipper, kunt u met de annotatietool nieuwe foto’s maken of bestaande afbeeldingen uit uw galerij laden. Alle annotaties kunnen direct worden verplaatst en vergroot of verkleind. Als u klaar bent, kunt u het resultaat naar behoefte bijsnijden en vervolgens synchroniseren met de Nimbus-cloud of offline opslaan.

  Hoe de Android-achtergrond te veranderen op basis van de tijd van de dag

Zodra het is geüpload, kunt u met de app de URL naar het klembord kopiëren en delen via andere apps.

Nimbus Clipper is misschien nieuw in de Play Store, maar volgens mij is het al een van de beste manieren om snel webfragmenten op Android vast te leggen en te annoteren. Je kunt het gratis downloaden naar je apparaat via de onderstaande link.

Nimbus Clipper installeren vanuit de Play Store