Wegwerp-e-mailadressen (DEA) uitgelegd in 5 minuten of minder

Vermijd spam-e-mails, houd persoonlijke/professionele e-mail privé en heb nog steeds toegang tot premium-inhoud met behulp van wegwerp-e-mailadressen!

E-mailmarketing is de goedkoopste vorm van online marketing. Daarom vragen e-commercewebsites, blogsites, technische tijdschriften, uitgevers van onderzoeksdocumenten en zelfs gratis stockfotosites om registratie via e-mail.

Hoewel verantwoordelijke website-uitgevers en e-commercebedrijven persoonlijke privacy en keuzevrijheid voor promotionele e-mails respecteren, gedragen niet alle eigenaren van websites/apps zich op dezelfde manier.

Deze websites, cloud-apps en e-commercesites zijn de populaire mediums voor hackdoelen. Daarom kan een hackaanval op dergelijke webeigenschappen uw e-mails lekken naar kwaadwillenden op internet.

Om aan dergelijke online privacyrisico’s te ontsnappen, moet u weten wat wegwerp-e-mailadressen zijn, hoe ze werken, enkele speciale tools, enz. Lees verder voor meer informatie!

Wat is een wegwerp-e-mailadres (DEA)?

U kunt een DEA-account direct gebruiken en loslaten zonder u zorgen te hoeven maken over diefstal van persoonlijke gegevens. In tegenstelling tot e-mail van Gmail of Outlook hoeft u niet veel gegevens in te dienen om u aan te melden voor een wegwerp-e-mail.

Dus zonder een hectisch proces te doorlopen, zoals het maken van gebruikersnamen, het instellen van een wachtwoord en het valideren van een profiel met behulp van een mobiel nummer of een alternatief e-mailadres, krijgt u een volledig functionele e-mail voor een paar minuten tot uren.

U bent niet de eigenaar van de e-mail. U gebruikt het slechts een paar minuten om een ​​e-mailadres te verifiëren, verificatie-OTP te krijgen en meer om premium-inhoud te gebruiken. Inhoud waarvoor e-mailaanmeldingen nodig zijn, is supergemakkelijk toegankelijk met behulp van een DEA.

Soorten DEA’s

DEA’s hebben vele namen, en enkele van de populaire zijn zoals hieronder:

  • Tijdelijke e-mails
  • Prullenbak e-mails
  • Wegwerp e-mails
  • Anonieme e-mails

E-maildoorstuurservices zijn een andere stroom van wegwerp-e-mailing. Hier kunt u een gratis of betaald e-mail doorstuuradres krijgen. U moet de e-mail gebruiken op verschillende websites, apps, forums, openbare wifi-zones, enz. waarvoor een e-mail vereist is om u aan te melden.

De doorstuurservice stuurt belangrijke e-mails naar uw e-mailadres. Wanneer u marketing-e-mails of te veel spam-e-mails begint te ontvangen, kunt u het doorstuur-e-mailaccount verwijderen om de persoonlijke e-mail overzichtelijk te houden.

Voorzorgsmaatregelen nodig voor tijdelijke e-mails

  • Gebruik geen gratis DEA in een app of website die meerdere validaties via e-mail vereist. De meeste gratis wegwerp-e-mails verlopen binnen een paar minuten, dus het is mogelijk dat u tegen die tijd niet het hele proces hebt voltooid.
  • Gebruik geen tijdelijke e-mails voor belangrijke taken, zoals aanmelden voor onderwijssites, vacaturesites, werkgeversdomeinen, enz.
  • Hoewel dit anonieme e-mails zijn, kunnen cyberbeveiligingsexperts en wetshandhavers nog steeds activiteiten, IP-adressen en meer volgen.
  Fix PS4-fout CE-34788-0

Hoe werken wegwerp-e-mailvalidaties?

Aanmeldings-e-mails zijn potentiële leads voor e-mailmarketeers. Daarom gebruiken bedrijven e-mailvalidatieservices om wegwerp-e-mails te detecteren. De validatieservice omvat automatisering en handmatige beoordelingsprocessen zoals hieronder vermeld:

#1. Geautomatiseerd proces

Ten eerste detecteren API’s voor e-mailvalidatie en validatie-apps aan de serverzijde automatisch DEA-serviceproviders. Enkele populaire domeinnamen zijn @areosur.com, @tmmwj.net, @guerrillamail.de, @guerrillamail.info en meer. Server-apps voor e-mailontvangers blokkeren dergelijke e-mails onmiddellijk en geven een e-mailfout weer aan de gebruiker.

Ten tweede kunt u uw e-mailserver programmeren met een gratis e-mail die na 15 tot 20 minuten na de eerste aanmeldingse-mail wordt verzonden. Als de e-mailpostbox van het ontvangende domein de e-mail niet kan bezorgen en een fout weergeeft zoals het adres niet bestaat, is de kans groot dat de gebruiker een DEA heeft gebruikt.

#2. Handmatig proces

U kunt de geabonneerde e-maillijst regelmatig valideren door vervolg-e-mails naar de gebruikers te sturen. Krijg je een bezorgsignaal of klik, dan zijn de e-mails geldig. Als dergelijke signalen ontbreken, is de kans groot dat de e-mails tijdelijke adressen waren op een DEA-domein.

Voordelen van wegwerp/tijdelijke e-mailadressen

#1. Blijf uit de buurt van ongewenste e-mail

We zijn het allemaal beu om gebombardeerd te worden door spam en ongewenste e-mails. Hoeveel voorzorgsmaatregelen u ook neemt, ongewenste e-mail en promotionele e-mail zullen ongetwijfeld in uw inbox terechtkomen.

Maar u kunt een wegwerp-e-mailadres gebruiken terwijl u zich registreert op onbelangrijke websites. U hoeft dus niet om te gaan met de promotionele e-mail die ze mogelijk hebben verzonden.

#2. Zorg voor gegevensprivacy

Omdat cyberspace een hoog risico loopt op aanvallen, hebben zelfs enkele van de grootste namen ontdekt dat hun database is gehackt. Bij dergelijke hackincidenten vallen e-mailadressen en daaraan gekoppelde gegevens in verkeerde handen.

In het geval van minder veilige websites kan de situatie erger worden. Het gebruik van tijdelijke e-mailadressen in alle mogelijke situaties beschermt u tegen online misdaden zoals identiteitsdiefstal en fraude.

#3. Ontvang beloningen zonder echte e-mail bekend te maken

Soms moeten we onze e-mailadressen delen om gebruik te kunnen maken van aanbiedingen en beloningen. Als u van die aanbiedingen wilt genieten zonder met promotionele e-mails te maken te hebben, zijn DEA’s hier. Dit adres is tijdelijk beschikbaar zodat u het kunt gebruiken om uw beloning of geschenk te ontvangen.

#4. Landgebonden beperking overslaan

Bepaalde websites vereisen dat u een e-mailadres uit een bepaald land invoert. In dergelijke gevallen zullen tijdelijke e-mails zeer nuttig blijken te zijn.

#5. Nooit meer wachtwoord vergeten

Het onthouden van wachtwoorden voor verschillende e-mailadressen kan voor sommigen van ons lastig zijn. Zelfs als u het wachtwoord voor uw oorspronkelijke e-mail-ID onthoudt, is het niet eenvoudig om wachtwoorden voor alle andere e-mails te onthouden. Aangezien wegwerp-e-mails geen wachtwoorden hebben, zullen er geen wachtwoorden worden vergeten.

#6. Vermijd IP-beperkingen

Marketeers moeten mogelijk een groot aantal e-mailadressen aanmaken. Als ze dat vanaf hetzelfde IP-adres proberen te doen, kunnen populaire e-mailclients hen hiervan weerhouden. Met tijdelijke e-mailadresservice is er geen limiet. Daarom kan men zoveel e-mails maken als men wil.

#7. Geen risico om gehackt te worden

Reguliere e-mailadressen kunnen ten prooi vallen aan phishing en hacking. Aangezien een tijdelijk e-mailadres voor een korte tijd bestaat, is er geen enkel risico om gehackt te worden.

  Hoe schrijf je ondersteboven letters?

Wegwerp e-mailadres versus. Alias

E-mailaliassen worden tegenwoordig ook trendy. Er zijn echter enkele fundamentele verschillen tussen DEA’s en Alias-e-mails. Zoek de verschillen in de onderstaande tabel:

Kenmerken/FunctiesWegwerp-e-mailsE-mailaliassenDomeinDomein van derdenHetzelfde domein als het bestaande e-maildomein, zoals Gmail, Yahoo Mail, enz.Geslaagd voor DEA-validatiesNiet geslaagdAltijd geslaagdLevensduurEen paar minutenGeldig zolang u de alias-e-mail niet verwijdertKostenMeestal gratisSommige worden betaald, zoals Google WorkspaceLangdurig gebruikNiet mogelijkMogelijkWachtwoord Doeleinden resettenHet kan niet worden gebruikt om wachtwoorden opnieuw in te stellenU kunt alias-e-mails gebruiken om wachtwoorden opnieuw in te stellen

Wat is een anoniem e-mailadres?

Anonieme e-mail is een ander hulpmiddel om uw persoonlijke en professionele gegevens weg te houden van internet. Wanneer u een anonieme e-mail aanmaakt bij een serviceprovider, verbergen ze persoonlijk identificeerbare informatie via codering.

Daarom kan de e-mailserver van de ontvanger geen identificeerbare gegevens vastleggen, zoals echte naam, geboortedatum, adres, mobiel nummer, IP-adres, verzendend domein, enz.

Anonieme e-maildiensten maken gebruik van meerlaagse versleuteling. Als iemand de e-mail tijdens de verzending onderschept, kan hij deze dus niet lezen.

Hoe u de beste tijdelijke e-mailservice kiest

Met verschillende tijdelijke e-mailserviceproviders op de markt, kan het een uitdaging zijn om de juiste te kiezen. Ze zijn ook niet allemaal betrouwbaar en kunnen u chanteren door uw privégegevens te misbruiken.

Hier zijn enkele tips die u kunt volgen om u te behoeden voor deze problemen terwijl u kiest voor een wegwerp-e-mailadres.

#1. Geen ingewikkeld registratieproces

De reden dat u een tijdelijk e-mailadres gebruikt, is om te voorkomen dat u een normaal e-mailadres maakt. Het heeft dus geen zin om een ​​DEA-service te kiezen waarvoor u een langdurig registratieproces moet doorlopen.

#2. Gratis dienst

Natuurlijk hoeft u niet te betalen voor een dienst als wegwerp-e-mail. Zorg er bij het kiezen voor dat de serviceprovider nooit met verborgen kosten of terugkerende kosten komt. Bepaalde bedrijven kunnen u in de toekomst kosten in rekening brengen, dus daar moet u ook rekening mee houden.

#3. Makkelijk te gebruiken

Niemand wil een tijdelijke e-mailservice gebruiken die een leercurve met zich meebrengt! Je moet gaan voor een tijdelijk e-mailbedrijf waar je in een handomdraai een tijdelijke e-mail kunt maken.

#4. Ondersteunt privacy

Privacy is voor ons allemaal een grote zorg geworden. Wanneer u een wegwerp-id zonder registratie kiest, kunt u ervoor zorgen dat uw gegevens en persoonlijke informatie veilig blijven.

Bovendien bestaat de kans dat sommige bedrijven u chanteren als u persoonlijke gegevens met hen deelt. Ga dus alleen voor betrouwbare DEA dienstverleners.

#5. Gelijktijdige DEA’s

Mogelijk hebt u meerdere wegwerp-e-mails nodig om toegang te krijgen tot verschillende websites. Het kiezen van services die slechts een beperkt aantal id’s aanbieden, werkt in dat geval niet.

#6. Cloud opslag

De DEA-service die u kiest, moet u voorzien van een tijdelijke cloudopslagservice. Zo kunt u de benodigde informatie naadloos opslaan.

#7. Betrouwbaar

Naast het controleren of de DEA-serviceprovider alle bovenstaande functies heeft, moet u ervoor zorgen dat het bedrijf betrouwbaar is.

U kunt softwarebeoordelingswebsites bezoeken om de beoordelingen van de tijdelijke e-mailbedrijven te achterhalen. Het bezoeken van de sociale media-accounts voor gebruikersrecensies is een andere manier om de betrouwbaarheid ervan te ontdekken.

Aanbieders van wegwerp-e-mailadressen (DEA).

U kunt een van de volgende gebruiken om aan uw behoefte aan tijdelijke e-mails te voldoen:

  Top 30 beste gratis serviceproviders voor massa-e-mail

Tijdelijke post

Temp Mail helpt uw ​​e-mail veilig en schoon te houden door on-demand tijdelijke e-mailadressen en directe e-mails van 10 minuten aan te bieden. Het platform is ideaal voor gratis wegwerp-e-mailadressen. U kunt echter de services en betrouwbaarheid verbeteren door een premium account te gebruiken.

Voor slechts $ 10 per maand krijg je 10 gelijktijdige e-mailadressen, uitgebreide cloudopslag van 100 MB, compatibiliteit met webbrowsers, extra gegevensbeveiliging, premiumdomeinen en meer. U kunt de mobiele app gebruiken in de App Store en Google Play.

10 minuten post

10 Minute Mail is een gratis wegwerp-e-mailserviceprovider. U hoeft geen persoonlijke informatie in te voeren om toegang te krijgen tot instant wegwerp-e-mails. De e-mails duren echter slechts 10 minuten.

Zorg er dus voor dat het platform waarvoor u een 10 Minute Mail gaat gebruiken alle verificaties binnen dit tijdsbestek van 10 minuten verwerkt. Anders moet u zich helemaal opnieuw aanmelden.

Guerrilla post

Guerrilla Mail biedt op maat gemaakte wegwerp-e-mails met de optie om de e-mailgebruikersnaam te kiezen. Nadat u een gepersonaliseerde gebruikersnaam voor e-mail hebt geselecteerd, kunt u kiezen uit 11 domeinen zoals .com, .info, .net, .org en meer.

De tool biedt ook een handige gebruikersinterface (UI) om e-mails op te stellen, adressen toe te voegen, onderwerpen toe te voegen en bijlagen in te voegen.

Wegwerp-e-mailadressen: opmerking van de auteur

Als online onderzoeker, marketeer, schrijver en liefhebber van gegevensprivacy gebruik ik wegwerp-e-mailadressen op sociale media, websites, forums en webapps. Deze praktijk houdt mij en mijn klanten weg van hackers.

Met tijdelijke e-mailadressen kunt u ook uw professionele en persoonlijke leven scheiden van internet. Het is geen rocket science waarvoor een uitgebreide leercurve nodig is. U kunt net zo eenvoudig aan de slag als met Gmail of Yahoo Mail. U moet een wegwerp-e-mailserviceprovider gebruiken.

Hoewel je veel gratis tijdelijke e-mailserviceproviders zult vinden, is het verstandig om een ​​premium-tool te gebruiken met een betaald abonnement.

Omdat dergelijke betaalde tools, zoals Temp Mail, automatisering, gelijktijdige e-mailadressen, uitgebreide cloudopslag en advertentievrij gebruik bieden. Om nog maar te zwijgen van extra beveiligingslagen die u graag zou willen zien.

Afsluiten

In de huidige onderling verbonden wereld van web-apps, websites en mobiele apps is het gemakkelijk om uw online persoonlijke gegevens te ontdekken met alleen een e-mailadres. Hackers en oplichters kunnen de gekoppelde e-mail gebruiken om uw internetgebruik te profileren om phishing-aanvallen of andere social engineering-trucs te plannen.

Websites en webapps zullen echter nooit stoppen met het vragen om uw persoonlijke of professionele e-mail voor marketingdoeleinden.

De beste optie is om te vertrouwen op een hierboven genoemde wegwerp-e-mailadresserviceprovider. Ook moet u deze tijdelijke of anonieme e-mailservice door en door kennen om ze moeiteloos te gebruiken tijdens het downloaden van inhoud, het lezen van artikelen of het reageren op een forum.

Vervolgens kunt u zakelijke e-mailhosting bekijken.

gerelateerde berichten