Welke andere sites zijn zoals Omegle?

Verbinding maken met anderen heeft een lange weg afgelegd sinds de dagen van het bellen naar vaste lijnen. Er zijn nu talloze services die u in contact brengen met vrienden en collega’s, waardoor u geen gedoe en reiskosten hoeft te maken. Vooral in een tijd als deze beginnen we te leren hoe belangrijk die menselijke verbinding is. Maar sommige diensten gaan verder dan u alleen te verbinden met uw bestaande contacten. Omegle is bijvoorbeeld een enorm populair platform dat je in contact brengt met vreemden. Dus hoe andere sites zijn zoals Omegle? We zullen die vraag in het onderstaande artikel onderzoeken.

Wat is Omegle?

Omegle stelt je in staat om face-to-face interacties te hebben met niet mensen die je kent, maar totale vreemden. Omegle, gemaakt door een tiener in zijn slaapkamer, was een van de eerste online chatdiensten in zijn soort. Ja, we hadden AOL-chatrooms in de jaren ’90, maar Omegle heeft een paar sprongen verder gemaakt.

Er is geen registratie voor starters, wat uitstekend is voor het anoniem blijven van uw identiteit en persoonlijke gegevens, maar het levert ook problemen op. Iedereen kan het gebruiken – letterlijk iedereen. Als je eenmaal hebt gekozen of je wilt deelnemen via tekst of video, verbindt Omegle je met een andere persoon. Dit gebeurt willekeurig, dus het is volledig potluck wie op de andere regel verschijnt.

  Notities toevoegen aan Photoshop-bestanden

Natuurlijk is Omegle vooral populair onder tieners. Het is een beetje spannend om met iemand te praten die je niet kent, de anonimiteit geeft je de mogelijkheid om open en zonder oordeel te chatten, maar vaak is het slechts een manier voor tieners om hun verveling tegen te gaan. Maar met alles wat zo open is, kan het gemakkelijk worden misbruikt. Omegle zegt zelfs op de voorpagina van hun website: “Het is bekend dat roofdieren Omegle gebruiken, dus wees alsjeblieft voorzichtig.”

Natuurlijk houdt Omegle geen gegevens van de gebruikers bij, maar iedereen kan screenshots van hun chats maken. Gebruikers kunnen zelfs de “spionmodus” kiezen, waarmee ze in de gesprekken van andere mensen kunnen kruipen. Zelfs als je voorzichtig bent, is het gemakkelijk om details over jezelf te laten glippen als je begint op je hoede te zijn met iemand die je leuk vindt. Dit is de reden waarom veel ouders sites zoals Omegle zijn gaan blokkeren, zodat hun kinderen ze helemaal niet kunnen gebruiken.

  Automatische back-up instellen met Deja Dup

Maar als u eenmaal websites begint te blokkeren, hoe ver gaat u dan? Is dit de enige chatsite die onveilig is? Welke andere sites lijken op Omegle? Om te beginnen maakt de uitgestrektheid van het internet en al zijn diepe donkere hoeken het bijna onmogelijk om de enige in zijn soort te zijn.

Alternatieven voor Omegle

Er zijn veel meer alternatieven voor Omegle, waaronder TinyChat, Whisper, CoolMeet, ChatHub, Emerald Chat, ChatRoulette, Shagle, Chatrandom, Dirtyroulette, Camsurg en Bazoocam – de opties zijn bijna eindeloos. Ze hebben allemaal een paar verschillen, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel.

TinyChat is bijvoorbeeld in wezen hetzelfde als Omegle, maar de meeste gebruikers maken verbinding via een chatroom, die tot 12 videofeeds per kamer kan bevatten. Dit voelt meteen een beetje comfortabeler omdat de chats niet één op één zijn, dus de gesprekken zullen waarschijnlijk niet al te persoonlijk worden.

ChatRoulette daarentegen werkt een-op-een, net als Omegle. Het koppelt je aan een vreemde, en als je je ongemakkelijk voelt of niet meer met die persoon wilt praten, “beëindig” je het gesprek en ga je verder.

Moet u uw kinderen ervan weerhouden deze sites te gebruiken?

Als ouder kun je links, rechts en midden blokkeren als je begint te ontdekken hoe andere sites op Omegle lijken, maar misschien vecht je een verloren strijd. Waar een wil is is een weg. De enorme capaciteit van internet heeft ertoe geleid dat er bijna altijd meer manieren zijn dan één. Vanaf het begin van het internet hebben tieners voortdurend nieuwe manieren gevonden om online met vreemden te chatten. Het beste wat we kunnen doen is onze kinderen informeren over het lezen van rode vlaggen en wat voor soort gesprekken alarmbellen veroorzaken. Houd altijd een open dialoog tussen jullie, zodat ze weten dat ze naar je toe kunnen komen als iets hen een ongemakkelijk gevoel geeft, dan kun je bespreken hoe je samen verder kunt gaan.

  Hoe u uw iPhone-camera handmatig kunt bedienen (en waarom u dat zou willen)