Welke apps worden geleverd met Office 365?

Wanneer u een abonnement op Office 365 koopt, kunt u clienttoepassingen downloaden en uitvoeren op uw computer, samen met verschillende webtoepassingen die in uw browser worden uitgevoerd. Dus, welke applicaties krijg je standaard en hoe krijg je daar toegang toe?

Wanneer u zich abonneert op Office 365, kunt u de desktopversies downloaden van alle reguliere Office-apps die u kent en (misschien) leuk vindt: Word, Excel, enzovoort. U krijgt ook toegang tot de online versies van die apps en zolang u uw documenten opslaat in OneDrive, kunt u vrij naadloos schakelen tussen de desktop- en onlineversies. Daarnaast krijg je toegang tot verschillende apps die alleen online zijn. Het is echter minder verwarrend dan het klinkt, dus laten we het opsplitsen.

Let op: De hier beschreven apps zijn op het moment van schrijven voorzien van Office 365 (ook wel O365 genoemd). Microsoft kan – en zal dit vrijwel zeker – in de loop van de tijd veranderen, dus controleer dit voordat u zich abonneert.

Traditionele desktopclient-apps die u kunt downloaden

Office 365 geeft je toegang tot dezelfde desktop-apps waarmee je vertrouwd bent. Met een Office 365-abonnement (in tegenstelling tot de standalone eeuwigdurende licentie) mag je die desktop-apps zelfs op meerdere computers installeren, zelfs op zowel Windows als macOS.

Bij je Office 365 abonnement krijg je de volgende desktop apps als je de standaard office suite downloadt:

Outlook: de eerbiedwaardige e-mailclient van Microsoft
Word: krachtige tekstverwerking
Excel: voor spreadsheets en gegevensanalyse
PowerPoint: voor presentaties met diavoorstellingen
OneDrive: hoewel OneDrive zelf gratis is, bevat een Office 365-abonnement één TB extra cloudopslag
OneNote: een app voor het maken van aantekeningen waar we dol op zijn, die ook gratis wordt geleverd bij Windows 10
Skype: voor VOIP en videobellen
Uitgever: een eenvoudige desktoppublishing-app
Toegang: voor het eenvoudig aanmaken en beheren van databases

  Is de Mac Pro te duur in vergelijking met een pc?

Als u Office al eerder hebt gebruikt, bent u bekend met de meeste van deze toepassingen, zelfs als u er een aantal niet hebt gebruikt.

Nieuwe webapplicaties waartoe u toegang hebt

Voor iedereen die nieuw is bij Office 365, bent u misschien niet bekend met de webtoepassingen die bij uw abonnement worden geleverd. Sommige ervan zijn beschikbaar voor gratis gebruik zelfs zonder Office 365-abonnement, maar voor sommige heb je wel een abonnement nodig. We zullen opmerken welke in de onderstaande lijst zijn.

Het feit dat er gratis versies zijn, betekent echter niet dat ze op dezelfde manier werken als wanneer u ze gebruikt als onderdeel van een Office 365-abonnement. Hoewel de functionaliteit meestal hetzelfde is, zijn de O365-apps nauwer met elkaar verbonden, waardoor u betere inter-app-opties en synchronisatie krijgt.

Deze web-apps gebruiken ook OneDrive voor opslag, wat betekent dat alles wat u maakt of bewerkt, automatisch wordt opgeslagen in uw OneDrive. Dit betekent dat je Office 365 overal ter wereld kunt gebruiken vanaf elke computer met alleen een browser en toegang hebt tot al je OneDrive-bestanden. Wanneer u teruggaat naar uw computer, wordt elk bestand dat u hebt gemaakt of bewerkt, gesynchroniseerd in OneDrive.

Wanneer u Office 365 online opent, zijn alle apps beschikbaar via het app-opstartprogramma (de knop met negen stippen omhoog in de linkerbovenhoek van elke Office 365 online-app).

  USB Type A-connector: alles wat u moet weten

Afhankelijk van de app die je gebruikt, zie je een lijst met apps…

…of een plaat tegels.

Hoe dan ook, het is dezelfde lijst met apps en dit is wat ze doen:

Word, Excel, PowerPoint en OneNote: dit zijn online versies van de bekende desktop-apps. Ze zijn behoorlijk goed uitgerust, hoewel niet zo krachtig als hun desktop-tegenhangers. We hebben een overzicht van de verschillen als je geïnteresseerd bent.
Outlook: De online versie van Outlook is eigenlijk Outlook.com, en het is behoorlijk anders dan de desktopversie. Om te beginnen zijn de functionaliteiten Personen, Agenda en Taken in de desktopclient onderverdeeld in afzonderlijke online-apps (zie hieronder).
Personen: Contactbeheer dat deel uitmaakt van Outlook in de client-app, maar een afzonderlijke online-app is.
Agenda: Agenda-functionaliteit die deel uitmaakt van Outlook op de client-app, maar een afzonderlijke online app is.
Taken: Taken-functionaliteit die deel uitmaakt van Outlook op de client-app, maar een afzonderlijke online app is.
Sway: alleen-online presentaties die zijn ontworpen voor het vertellen van verhalen door middel van een rollend verhaal, in plaats van individuele dia’s.
Skype: telefoon- en videogesprekken die bij Windows 10 worden geleverd. Er is een “desktopversie” die u kunt downloaden, die meer functionaliteit bevat dan de ingebouwde versie, en als dat ingewikkeld klinkt, is dat ook zo. We hebben de verschillen voor je opgeschreven, zodat je er niet zelf achter hoeft te komen.
Flow: een op triggers gebaseerd workflowsysteem, alleen beschikbaar als je een Office 365-abonnement of een zelfstandig Flow-abonnement hebt gekocht.
Formulieren: maak eenvoudig en snel enquêtes, quizzen, peilingen en vragenlijsten. Alleen beschikbaar als je een Office 365-abonnement hebt gekocht.
Bing: een link die u in een nieuw tabblad naar de zoekmachine van Microsoft brengt.
MSN: Weet je nog toen portals een groot ding waren? Gebruik je ze nu wel eens? Nee, wij ook niet. Maar MSN is er nog steeds als je een knaller uit het verleden wilt.
Office: een koppeling naar de Office-startpagina waar u andere apps kunt openen en bestanden kunt bekijken of bewerken die u met een Office 365-app hebt geopend.

  Gebruiksmonitor voor pc-netwerk, muis en toetsenbord met heatmaps

Als je je Office 365-abonnement hebt gekoppeld aan een domein (dat wil zeggen, je hebt e-mailfunctionaliteit gekocht voor een domein waarvan je de eigenaar bent), dan krijg je ook een beheerderstegel waarmee je gebruikers, groepen, beveiliging en naleving kunt beheren , en diverse andere dingen. Maar als je net het abonnement hebt gekocht om de Office-tools te gebruiken, dan heb je de Admin-tools niet nodig en krijg je er ook geen toegang toe.