Welke te kiezen in 2023

Technologie heeft het voor niet-ontwikkelaars en ontwerpers gemakkelijk gemaakt om websites te maken en te lanceren zonder een enkele regel code te schrijven.

Wix en GoDaddy zijn enkele van de grootste namen in het bouwen van websites zonder code. De twee platforms hebben AI-ontwerpwizards en sjablonen die u kunt aanpassen om professionele websites te lanceren.

Hoewel zowel Wix als GoDaddy bijna vergelijkbare oplossingen bieden, hebben ze ook enkele verschillen. Deze Wix vs. GoDaddy-vergelijking onderzoekt de overeenkomsten en verschillen tussen deze webbouwers om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Een inleiding tot Wix

Wix is ​​een platform waarmee niet-codeerders websites kunnen maken. Deze alles-in-één software heeft functies voor slepen en neerzetten die u kunt gebruiken om verschillende functies voor uw website te starten en aan te passen.

Als gebruiker kunt u de kant-en-klare sjablonen op het platform gebruiken of aangepaste sjablonen maken. Wix heeft ook ingebouwde functies zoals contactformulieren, een blog en een online winkel die u kunt gebruiken op basis van uw behoeften.

U kunt deze stappen volgen om uw eerste Wix-site op te zetten;

 • Selecteer of u de website voor uzelf of voor anderen maakt

 • Selecteer het type website dat u wilt maken (ik heb “Blog” gekozen voor demonstratiedoeleinden)

 • Kies een naam voor uw bedrijf

 • Noem de doelen van uw website

 • Selecteer add-ons voor uw website

U bent nu klaar om uw website aan te passen. Wix heeft gratis en betaalde abonnementen. Het gratis abonnement geeft je een domein met een Wix-extensie. U kunt upgraden naar betaalde abonnementen om de domeinnaam volledig te bezitten en een professionele website te maken.

Wix beweert dat het wereldwijd meer dan 200 miljoen gebruikers bedient. Dit zijn enkele van de redenen waarom dit platform bij velen geliefd is;

 • U kunt eenvoudig door dit platform navigeren via de bewerkingsfunctie voor slepen en neerzetten.
 • Meer dan 900 sjablonen om uit te kiezen.
 • U kunt de sjablonen op dit platform eenvoudig aanpassen aan uw behoeften.
 • Een verscheidenheid aan inhoudsblokken en variaties die u kunt kiezen en aanpassen.
 • Aanwezigheid van een SEO-toolkit die u kunt gebruiken om uw site te optimaliseren voor zoekmachines.
 • Aanwezigheid van een app-marktplaats van derden om de functionaliteit van uw website te verbeteren.

GoDaddy Websitebouwer: een inleiding

GoDaddy is vooral bekend op het gebied van domeinregistratie en webhosting. Het platform beschikt echter ook over de GoDaddy Website Builder, waarmee u gratis mobielvriendelijke websites kunt bouwen en lanceren.

  Een back-up maken van uw iPhone of iPad en deze herstellen zonder iTunes

Idealiter werkt GoDaddy Website Builder als volgt;

Kies uw niche: dit kan een e-commerceplatform, een salon, een persoonlijke blog of iets anders zijn dat aan uw behoeften voldoet.

Kies de naam van uw merk:Nadat u uw merknaam heeft ingevoerd, wordt u door verschillende andere stappen geleid voordat u een sjabloon kunt kiezen.

Geef meer informatie over uw bedrijf: de websitebouwer moet weten of u net begint of al gevestigd bent.

Maak uw website: De wizard geeft u twee opties: start een ‘verpakking’-pagina of maak een volledig functionele website.

Publiceer de website: Dit is de laatste stap. U kunt echter altijd terugkomen en de website aanpassen.

Dit zijn de voordelen van het gebruik van GoDaddy Website Builder;

 • Verscheidenheid aan sjablonen om uit te kiezen.
 • Je bent verzekerd van veiligheid omdat GoDaddy veilige hosting gebruikt om je te beschermen tegen hackers.
 • Het is gemakkelijk om deze websitebouwer te gebruiken, of je nu een ontwikkelaar of een beginner bent.
 • Deze website maakt websites die mobielvriendelijk zijn.
 • GoDaddy wordt vertrouwd vanwege zijn betrouwbaarheid en u bent verzekerd van 99% uptime.

Wix versus GoDaddy: snelle vergelijking

KenmerkWixGoDaddyCoderingskennis vereistNeeNeeType websitebouwerSlepen en neerzettenSlepen en neerzettenAanpassingZeer aanpasbaarAanpasbaarGratis proefversie 14 dagen7 dageneCommerce-ondersteuningJaJaOpslagruimteVarieert met het abonnementVarieert met het abonnementSEO-toolsJaJaIntegratie van apps van derdenJa NeeOntwerpsjablonen Meer dan 800Meer dan 100

GoDaddy versus Wix: vergelijking van functies

Wix en GoDaddy verschillen op verschillende fronten. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste gebieden die elke tool uniek maken.

#1. De kunst van het ontwerpen van websites

Zowel GoDaddy als Wix gebruiken tools voor kunstmatige ontwerpintelligentie (ADI) om de aard van de website die u wilt maken te bepalen. De interface stelt u verschillende vragen over uw site, het bedrijf dat u wilt starten en uw beoogde klanten om uw behoeften te bepalen.

U hoeft echter niet volledig afhankelijk te zijn van kunstmatige intelligentie om een ​​website te ontwerpen. Met zowel Wix als GoDaddy Website Builder kunt u een sjabloon kiezen en aanpassen.

GoDaddy

GoDaddy heeft verschillende ontwerpsjablonen voor bijna alle soorten bedrijven en niches.

U kunt spelen met de editor voor slepen en neerzetten om uw elementen te plaatsen en uw webpagina’s te maken.

Wix

Wix heeft meer dan 800 sjablonen. Nadat u een sjabloon hebt gekozen, kunt u deze aanpassen met behulp van de editor voor slepen en neerzetten.

U kunt beginnen met een lege sjabloon of er een selecteren uit de beschikbare en deze aanpassen.

De winnaar

Wix wint op de ontwerpsjablonen omdat het meer sjablonen heeft. De editor voor gestructureerde rasters op GoDaddy beperkt aanpassingsniveaus. Het is echter een perfecte optie voor degenen die geen bekwame ontwerpers zijn. GoDaddy’s editor voor slepen en neerzetten beperkt waar u verschillende elementen op uw webpagina kunt plaatsen.

  Hoe maak je een peiling in Zoom

#2. prijzen

Zowel Wix als GoDaddy bieden een gratis proefperiode aan, waar je kunt genieten van premiumfuncties zonder iets te betalen. Hun kosten zijn echter niet hetzelfde.

Wix

Met Wix kun je een gratis website lanceren met een .wix-extensie op het gratis abonnement voor altijd. U kunt zich ook aanmelden voor verschillende betaalde abonnementen, onderverdeeld in ‘Website-abonnementen’, ‘Business- en e-commerce-abonnementen’ en ‘Enterprise-abonnementen’. Betaalde zakelijke abonnementen die online betalingen accepteren, beginnen vanaf $ 17 / maand.

GoDaddy

GoDaddy biedt verschillende betaalde abonnementen aan, onderverdeeld in ‘Basic’, ‘Standard’, ‘Premium’ en ‘eCommerce’. U kunt genieten van een gratis proefperiode van 7 dagen voor elk van deze abonnementen. Betaalde abonnementen op GoDaddy Website Builder beginnen vanaf $ 11,99/maand.

GoDaddy wint op de prijsfunctie omdat de prijzen concurrerender zijn dan Wix premium-abonnementen.

#3. Documentatie

Zoals gezegd was GoDaddy oorspronkelijk een webhostingbedrijf dat een websitebouwer aan zijn diensten toevoegde. Het platform heeft handleidingen die u helpen bij het maken, beheren en op de markt brengen van een site.

Wix is ​​gemaakt als websitebouwer. Het platform beschikt over uitgebreide en duidelijke documentatie. Deze sectie bevat uitgebreide voorbeelden en video’s om ervoor te zorgen dat niets wordt ontdekt.

Hoewel GoDaddy Website Builder alles heeft wat je nodig hebt om een ​​website op te zetten, is de documentatie minder uitgebreid dan die van Wix.

#4. Klantenservice

Zowel Wix als GoDaddy hebben geweldige kanalen voor klantenondersteuning.

Wix

Op Wix, voordat je er zelfs maar aan denkt om contact op te nemen met ondersteuning, heeft het platform handleidingen die je door de basis leiden. Je kunt telefonische of e-mailondersteuning proberen als je persoonlijke aandacht nodig hebt op Wix.

GoDaddy

GoDaddy heeft tutorials opgezet om je te helpen je site binnen enkele minuten te ontwerpen. Er is een altijd aanwezige chathelper die u kan helpen los te komen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de ondersteuning.

Beide platforms bieden 24/7 ondersteuning. Zo weet u zeker dat er altijd iemand voor u klaar staat als u hulp nodig heeft.

#5. Apps en plug-ins

Wix en GoDaddy hebben verschillende apps die u aan uw applicatie kunt toevoegen.

Wix

De marktplaats heeft meer dan 300 apps. Het Wix-team maakt sommige van deze apps, terwijl andere van derden zijn. Sommige van deze apps zijn gratis, andere zijn betaald.

De keuze van de apps is afhankelijk van de aard van de website waarvan u de eigenaar bent. Wix Blog is een voorbeeld van een ingebouwde app. Aan de andere kant is Google Adsense een app van derden.

GoDaddy

Je kunt verschillende apps aan je website koppelen via de GoDaddy Website Builder-integraties.

Sommige van deze apps zijn gratis, andere zijn betaald.

Winnaar

Wix heeft een grotere marktplaats met meer integraties.

#6. Functies voor e-commerce

 • Betalingsopties: U kunt voor goederen betalen met PayPal, Apple Pay en creditcards op GoDaddy. Aan de andere kant accepteert Wix momenteel PayPal, Stripe en Square als betalingsopties.
 • Verzending: GoDaddy maakt het gemakkelijk om over de hele wereld te verzenden. Aan de andere kant heeft Wix extra apps nodig voor verzending.
  De beeldverhouding van video's op iPhone of iPad bijsnijden en wijzigen

#7. zoek machine optimalisatie

U wilt een groot publiek bereiken wanneer u een website online publiceert. SEO is een van de manieren om ervoor te zorgen dat u organisch verkeer krijgt. Wix en GoDaddy hebben SEO-functies waarmee u beter kunt scoren in zoekmachines.

Met Wix kunt u uw website optimaliseren voor zoekmachines in zijn betaalde abonnementen. U kunt headercode, URL-slugs, beschrijvingen en metatitels optimaliseren. Je kunt je Wix-site ook integreren met tools zoals Semrush.

Met de SEO-tools van GoDaddy kunt u zoeken naar trefwoorden, uw startpagina, afbeeldingen en sitepagina’s optimaliseren en lokaal gevonden worden. Het platform heeft een uitgebreide gids en video’s om te voorkomen dat je vast komt te zitten.

Veelgestelde vragen: Wix versus GoDaddy

Kun je zowel Wix als GoDaddy op dezelfde website gebruiken?

Ja. GoDaddy is vooral bekend om domeinregistratie en webhosting. Zo kunt u GoDaddy gebruiken om uw domein te registreren en Wix gebruiken als uw websitebouwer.

Wix versus GoDaddy; Welk platform is goedkoper?

De websitebouwer van GoDaddy is goedkoper omdat deze begint vanaf $ 9 per maand.

Welke Wix-alternatieven zijn beschikbaar?

Het zijn er veel. Pagecloud, Web.com, Bubble, Universe, Weebly, Site123, Squarespace, Divi (voor WordPress) en Strinkingly.

Opmerking van de auteur

Wix en GoDaddy zijn geweldige platforms voor het maken en lanceren van websites zonder code te schrijven. Uit mijn analyse zijn er echter enkele scenario’s waarin u Wix via GoDaddy kunt gebruiken en vice versa;

Wanneer Wix gebruiken

 • U wilt uw website aanpassen: Wix biedt een hoge mate van maatwerk. U kunt ook aangepaste code toevoegen via codefragmenten en aangepaste codeblokken.
 • U wilt apps van derden integreren: Het platform heeft een winkel met apps van derden, zoals e-mailen, boeken en beveiliging.
 • Een website met veel inhoud: u kunt tot 100 statische pagina’s op Wix hebben. Hetzelfde platform beperkt het aantal blogposts dat u kunt publiceren niet.

Wanneer GoDaddy Website Builder gebruiken

 • Je moet snel een website bouwen: GoDaddy’s AI-tool helpt je om je website binnen enkele minuten te lanceren.
 • U bent op zoek naar een goedkope optie: GoDaddy is goedkoop en u kunt het gespaarde geld besteden aan andere zaken, zoals marketing en SEO.
 • Een website waarop gebruikers afspraken kunnen boeken: Als u een internationale markt bedient, zorgt het boeken van afspraken ervoor dat u alle leads krijgt.

Afgezien van de hoge prijs wint Wix GoDaddy op de meeste functies.

Conclusie

Wix en GoDaddy zijn slechts enkele van de vele websitebouwers die momenteel op de markt zijn, en we hopen dat u nu weet welke u op uw volgende website kunt gebruiken. De twee zijn perfecte opties voor beginners die functionele websites willen lanceren.

Als je meer controle over je website wilt, verken dan een contentmanagementsysteem zoals WordPress. Je kunt ook Wix Vs. WordPress.