WhatsApp-avatars maken en verzenden

WhatsApp-chats, of gesprekken in het algemeen, worden leuker als je emoji’s en stickers toevoegt. WhatsApp biedt al de mogelijkheid om stickers te versturen in chats op zijn berichtenplatform. Maar nu kun je avatars maken en verzenden in WhatsApp-chats. WhatsApp heeft pas onlangs de optie toegevoegd om digitale avatars van jezelf te maken en deze als stickers te delen, een functie die al beschikbaar is op Facebook en Instagram. Dus als je het concept van Bitmoji’s en Memoji’s leuk vindt, laten we dan leren hoe je een vergelijkbare Avatar op WhatsApp kunt maken.

WhatsApp-avatar maken (2022)

In deze gids leggen we uit hoe je eenvoudig je eigen WhatsApp-avatars kunt maken, ze als stickers naar mensen kunt sturen en ze zelfs kunt ophangen als je profielfoto. Laten we eerst eens kijken wat de Avatars-functie in WhatsApp is.

Wat is een Whatsapp-avatar?

WhatsApp-avatars zijn digitale geanimeerde versies van jezelf, net zoals Apple’s Memoji en Snapchat Bitmoji. De berichtengigant geeft je de mogelijkheid om een ​​gepersonaliseerde avatar te maken, die zo veel mogelijk op jou lijkt. Je kunt je eigen avatar maken door verschillende elementen toe te voegen, zoals haarstijl, kleding, gezichtsuitdrukkingen, accessoires en nog veel meer. Verder in een officiële blogpoststelt WhatsApp dat het binnenkort nieuwe stijlverbeteringen zal toevoegen, waaronder verlichting, schaduwen, kapseltexturen en meer.

Dit is vergelijkbaar met hoe je avatars kunt maken op Instagram en Facebook, dat onlangs is geïntroduceerd door Meta. Deze kunnen echter niet door elkaar worden gebruikt op de drie sociale mediaplatforms onder de paraplu van Meta. Je moet ook elke avatar afzonderlijk ontwerpen, wat een moeizame taak is, zodat je avatars er allemaal anders uit kunnen zien op Facebook, Instagram en WhatsApp. Misschien voegt Meta in de toekomst interoperabiliteitsondersteuning toe!

  Berichten uitschakelen voor groepsleden op WhatsApp

Een WhatsApp-avatar maken (stapsgewijze handleiding)

Avatars op WhatsApp zijn nu beschikbaar voor zowel Android- als iPhone-gebruikers. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat uw WhatsApp-app is bijgewerkt om de stappen uit te voeren om een ​​avatar in de app te maken.

Opmerking: we hebben deze functie getest op WhatsApp versie #2.22.24.78 op Android en versie #2.22.24.77 op iOS. We hebben een iPhone gebruikt om de stappen voor het maken van een Avatar in deze zelfstudie te laten zien, maar ze zijn vrijwel hetzelfde op Android.

 • Open WhatsApp en ga naar “Instellingen” in de onderste navigatiebalk. Tik vervolgens op de optie “Avatar” onder uw naam.

 • Op de volgende pagina vindt u nu de optie ‘Uw avatar maken’. Tik erop en er verschijnt een pagina met details over WhatsApp-avatars op je scherm. Klik hier op de optie “Aan de slag” om het proces voor het maken van Avatars te starten.

 • Eerst komt de huidskleuroptie. Selecteer degene die overeenkomt met die van u en tik onderaan op de knop “Volgende”.

 • Vervolgens ziet u tal van opties om uw avatar te personaliseren. U kunt verschillende opties voor stijlverbetering kiezen, zoals outfits, lichaamstype, oogvorm/kleur/make-up, wenkbrauwvorm/kleur en meer. U kunt zelfs de neusvorm, mond- en lippenkleur, gezichtsvorm/markeringen/lijnen, gezichtshaar en -kleur, oorbellen en meer wijzigen.
 • U kunt de opties selecteren die het beste bij uw persoonlijkheid passen. Als je niet zeker weet welke aanpassingsoptie je moet kiezen, kun je op het spiegelpictogram tikken (geplaatst aan de rechterkant van je avatar) om jezelf te zien terwijl je je avatar maakt.

 • Als u tevreden bent, tikt u op de optie “Gereed” in de rechterbovenhoek om de wijzigingen op te slaan.

 • Je WhatsApp-avatar wordt bijgewerkt en je bent klaar. Tik vervolgens op “Volgende” om opnieuw naar het Avatar-gedeelte in de app te gaan.

Opmerking: je kunt op elk moment teruggaan naar Instellingen -> Avatar om je avatar te bewerken als je iets moet veranderen. Tik gewoon op de optie Avatar bewerken om de wijzigingen aan te brengen.

  Fix WhatsApp-videogesprek werkt niet op iPhone en Android

Hoe u uw avatar kunt delen in WhatsApp-chats

Nadat je je WhatsApp-avatar hebt gemaakt, kun je deze eenvoudig als stickers naar mensen sturen. Er zijn twee manieren om dat aan te pakken, en ze zijn als onder.

 • Open eerst een WhatsApp-chat en tik op het pictogram “sticker” in de tekstbalk op je iPhone. Wat Android-gebruikers betreft, moet u op het emoji-pictogram in de tekstbalk tikken.

 • Je ziet nu een WhatsApp Avatar-pictogram onderaan, naast de GIF- en stickeropties. Tik op het Avatar-pictogram.

 • Nu zie je verschillende WhatsApp Avatar-stickers op basis van emoties zoals liefde, verdriet, woede en meer. Kies je emotie en stuur de sticker die je leuk vindt. WhatsApp zegt dat het meer dan 36 stickers maakt op basis van je avatar.

 • Een andere manier om WhatsApp-avatars te verzenden, is door naar het gedeelte “Instellingen -> Avatars” te gaan. Selecteer vervolgens de optie “Bladeren door stickers” en kies degene die je wilt verzenden.

 • Selecteer daarna het pictogram “Doorsturen” in de rechterbovenhoek om de avatar-sticker naar de gewenste chat te sturen.

Hoe u een WhatsApp-avatar uw profielfoto maakt

Naast het versturen van avatarstickers naar mensen voor een leuke babbel, kun je ook je WhatsApp-avatar instellen als je profielfoto. Volg deze stappen om te leren hoe het werkt:

 • Ga naar WhatsApp-instellingen en selecteer nogmaals de optie “Avatar”.

 • Hier hoeft u alleen maar op de optie “Profielfoto maken” te tikken.

 • Nu kun je de gewenste Avatar-pose selecteren, de achtergrondkleur wijzigen en op “Gereed” tikken wanneer je klaar bent om je profielfoto op WhatsApp bij te werken. En tot slot, je WhatsApp-avatar is nu je profielfoto!

Hoe u uw WhatsApp-avatar kunt verwijderen

Als je klaar bent met het maken en delen van je avatar op WhatsApp, kun je er ook voor kiezen om deze te verwijderen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 • Ga eerst naar “Instellingen -> Avatar” in WhatsApp.
  Hoe privéchats op WhatsApp en Gmail te coderen en geheime Facebook-berichten te verzenden

 • Tik vervolgens op de optie “Avatar verwijderen”. U ziet dan een prompt op het scherm die om bevestiging vraagt. Tik nogmaals op de knop “Verwijderen” om je WhatsApp-avatar permanent te verwijderen.

Veelgestelde vragen over WhatsApp-avatars

Zijn WhatsApp-, Instagram- en Facebook-avatars uitwisselbaar?

Nee, dat kan niet. Hoewel Meta Avatars heeft toegevoegd aan alle drie de sociale mediaplatforms, waaronder Facebook, Instagram en WhatsApp, zal je Avatar op alle platforms anders zijn. Je moet je Avatar op elk platform afzonderlijk maken en aanpassen. Je kunt dus je Instagram-avatar niet gebruiken op WhatsApp, WhatsApp-avatars op Facebook, enzovoort.

Kun je WhatsApp-avatars op internet verzenden en maken?

Nee, WhatsApp-avatars zijn momenteel alleen beschikbaar op Android- en iOS-apparaten. Je kunt je Avatar niet maken met de WhatsApp Web-app.

Waar kun je WhatsApp Avatars gebruiken?

WhatsApp-avatars kunnen worden gebruikt in individuele chats en groepen en kunnen zelfs worden gebruikt als weergaveafbeeldingen.

Avatar-stickers maken in WhatsApp-chats

Dit is een complete gids die je kunt volgen om WhatsApp-avatars te maken en te verzenden om gesprekken persoonlijker en leuker te maken. WhatsApp is tenslotte een berichtenplatform dat door meer dan 2 miljard mensen wordt gebruikt om de meeste van hun gesprekken te voeren! Als je besluit je Avatar te maken, laat ons dan weten wat je ervaring is en of het beter is dan Snapchat Bitmoji’s of Apple Memoji’s. Bekijk ondertussen ook onze gids over hoe je berichten naar jezelf kunt sturen op WhatsApp, een nieuw gelanceerde en handige functie.

gerelateerde berichten