WhatsApp-back-up vast op iPhone: 10 manieren om te repareren!

Een back-up maken van uw berichten en chats op WhatsApp is vrij eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is de gewenste frequentie van back-ups te kiezen (dagelijks/wekelijks) en dat is alles. WhatsApp maakt automatisch een back-up van je chats naar iCloud vanaf je iPhone, zodat ze altijd beschikbaar zijn voor het geval je je iPhone moet resetten of als je later dit jaar de nieuwe iPhone 14 koopt. Een aantal iPhone-gebruikers hebben echter gemeld dat hun WhatsApp-back-up vastzit op de iPhone. Als u met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, hoeft u zich geen zorgen te maken, het is een vrij eenvoudig probleem om op te lossen. Dus, hier zijn 10 manieren om een ​​vastgelopen WhatsApp-back-up op de iPhone te repareren.

10 oplossingen om WhatsApp-back-up te repareren die vastzit op iPhone (2022)

Er kunnen meerdere redenen zijn voor een vastgelopen WhatsApp-back-up. In deze gids zullen we een stapsgewijze benadering volgen, beginnend bij de meest voorkomende problemen tot meer zeldzame problemen die ertoe kunnen leiden dat er geen back-up van uw WhatsApp-chats op uw iPhone wordt gemaakt.

Hoewel we u aanraden deze handleiding te volgen in de volgorde die we hebben genoemd, kunt u doorgaan naar elke methode die u eerst wilt proberen met behulp van de onderstaande inhoudsopgave.

1. Vink Beschikbare iCloud-opslag aan

Een van de meest voorkomende redenen waarom WhatsApp-back-ups vastlopen op de iPhone, is onvoldoende iCloud-opslag. Apple biedt een magere 5 GB gratis cloudopslag, en zelfs als je een iCloud+ abonnement hebt, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is voor je WhatsApp-back-ups.

 • Ga naar de Instellingen-app op je iPhone en tik op de Apple ID-banner.
  Chatvergrendeling voorkomt toegang tot Facebook, Messenger en WhatsApp [Android]

 • Tik vervolgens op iCloud. Boven aan het scherm zou u moeten zien hoeveel iCloud-opslag er nog is voor uw account.

Als je niet voldoende opslagruimte beschikbaar hebt in iCloud, kun je wat dingen verwijderen om ruimte vrij te maken voor je WhatsApp-back-up, of je kunt meer iCloud-opslag kopen door je abonnement te upgraden.

2. Forceer WhatsApp en probeer het opnieuw

Als er voldoende opslagruimte beschikbaar is in iCloud en WhatsApp nog steeds geen back-up van uw gegevens maakt, is het volgende dat u moet proberen een gedwongen stop. In veel gevallen kan het geforceerd stoppen van een app helpen bij het oplossen van willekeurige storingen die de normale werking van de app kunnen verstoren.

 • Op iPhone met Face ID: veeg omhoog vanaf de startbalk en houd vervolgens het midden van het scherm vast. Veeg daarna omhoog op de app-kaart om de app te beëindigen.

 • Op iPhone met Touch ID: Dubbelklik op de startknop om de app-switcher te openen. Veeg daarna omhoog op de app-kaart om WhatsApp geforceerd te doden.

Schakel nu de vliegtuigmodus in (breng het controlecentrum naar voren en druk op het vliegtuigmoduspictogram) en wacht een paar seconden. Schakel daarna de vliegtuigmodus uit, open WhatsApp en probeer opnieuw een back-up te maken. Hopelijk had dit de WhatsApp-back-up moeten repareren die eerder vastzat.

3. Schakel mobiele data/WiFi uit en weer in

Aangezien WhatsApp-back-up een stabiele internetverbinding vereist, moet u ervoor zorgen dat een trage mobiele of Wi-Fi-verbinding de back-up niet verhindert. Als u merkt dat uw internetverbinding zwak is, schakelt u uw mobiele/Wi-Fi-verbinding in.

 • Navigeer naar de Instellingen-app op je iPhone -> Mobiele data/Wi-Fi en schakel vervolgens de schakelaar uit.

 • Start nu je iPhone opnieuw op. Nadat uw apparaat opnieuw is opgestart, gaat u naar de app Instellingen en schakelt u mobiel/Wi-Fi in.

4. Wifi-assistentie inschakelen

iOS wordt geleverd met een functie genaamd “WiFi Assist” die automatisch mobiele gegevens gaat gebruiken wanneer uw iPhone niet is verbonden met wifi of het wifi-netwerk slecht is. Dit zorgt ervoor dat zaken als videostreaming en back-up niet gehinderd worden door een slordig wifi-netwerk. Het inschakelen van WiFi-assistentie kan er daarom ook voor zorgen dat uw WhatsApp-back-ups niet worden gepauzeerd als de WiFi-verbinding zwak is.

 • Open de app Instellingen -> Mobiele/mobiele data.
 • Blader nu naar beneden en zorg ervoor dat de schakelaar naast Wi-Fi Assist is ingeschakeld.
  Hoe u uw WhatsApp-telefoonnummer kunt wijzigen

5. Schakel iCloud-back-up voor WhatsApp uit en schakel het opnieuw in

Vaak kun je de vastgelopen WhatsApp-back-up op je iPhone repareren door WhatsApp’s iCloud-back-up uit te schakelen en opnieuw in te schakelen.

 • Ga naar Instellingen -> Je naam op je iPhone

 • Tik nu op iCloud. Scroll vervolgens naar beneden om WhatsApp te vinden en schakel vervolgens de schakelaar ernaast uit.

 • Start vervolgens je iPhone opnieuw op. Zodra uw apparaat opnieuw is opgestart, gaat u naar de iCloud-instellingen en schakelt u vervolgens de schakelaar naast WhatsApp in.

Controleer of WhatsApp nu een back-up van uw chats kan maken. Als de WhatsApp-back-up nog steeds vastzit op je iPhone, lees dan verder om mogelijke oplossingen te vinden.

6. Update WhatsApp

Als het een tijdje geleden is dat je WhatsApp op je iPhone hebt bijgewerkt, is de kans groot dat het probleem te wijten is aan de verouderde versie van de app. Zorg er daarom voor dat u de berichten-app bijwerkt.

 • Start de App Store op je iPhone en tik vervolgens op je profiel in de rechterbovenhoek van het scherm.

 • Blader nu naar beneden om WhatsApp te vinden en klik vervolgens op Update ernaast. Als de app-lijst ‘Open’ toont in plaats van ‘Update’, betekent dit dat je al de nieuwste versie van WhatsApp op je iPhone gebruikt.

7. Zorg ervoor dat iCloud geen storing ondervindt

Zorg ervoor dat iCloud momenteel niet wordt geconfronteerd met een storing. Open een webbrowser op uw iPhone en ga naar de systeemstatuspagina van Apple en zorg ervoor dat de cirkel links van iCloud Backup groen is. Als de cirkel oranje wordt, betekent dit dat iCloud Backup een technisch probleem heeft. In deze situatie moet u wachten tot Apple het probleem heeft opgelost.

  WhatsApp Bellen VAE en Dubai

8. Oude iCloud-back-ups verwijderen

Als je niet genoeg ruimte op iCloud kunt vrijmaken voor een succesvolle WhatsApp-back-up op je iPhone, kun je oude iCloud-back-ups verwijderen.

 • Ga naar de Instellingen-app op je iPhone -> Apple ID-banner -> iCloud.

 • Tik vervolgens op Opslag beheren en kies Back-ups.

 • Selecteer vervolgens de oude back-up die u niet langer nodig hebt en klik vervolgens op Back-up verwijderen onderaan het scherm. Zorg ervoor dat u op Uitschakelen en verwijderen in de pop-up tikt om te bevestigen.

9. Reset netwerkinstellingen

Als de WhatsApp-back-up nog steeds vastzit, is het tijd om te proberen je netwerkinstellingen te resetten.

 • Ga naar de Instellingen-app op je iPhone en kies Algemeen. Scroll daarna naar beneden en tik op Transfer of Reset iPhone.

 • Tik vervolgens onderaan op Reset en kies Reset Network Settings. Zorg ervoor dat u uw Screen Time-toegangscode invoert als daarom wordt gevraagd. Tik ten slotte nogmaals op Netwerkinstellingen resetten in de pop-up om te bevestigen.

10. Werk je iPhone bij

Zit de WhatsApp-back-up nog steeds vast op je iPhone? Het probleem kan ook liggen bij iOS zelf, dat met de dag erger wordt. Het is een goed idee om te controleren of er iOS-updates in behandeling zijn op uw iPhone, en als die er zijn, moet u deze meteen installeren en hopen dat ze het probleem oplossen.

 • Start de app Instellingen op uw iPhone en kies Algemeen.

 • Tik daarna op Software-update en download en installeer vervolgens de nieuwste versie van iOS.

Repareer eenvoudig vastgelopen WhatsApp-back-up op uw iPhone

Welnu, dat zijn alle manieren waarop u kunt proberen een vastgelopen WhatsApp-back-up op uw iPhone te repareren. Hopelijk kon je je WhatsApp-back-up gemakkelijk repareren. Dat gezegd hebbende, als je andere methoden kent die kunnen helpen bij het repareren van WhatsApp-back-ups op je iPhone, deel ze dan met ons in de reacties hieronder en we zullen ze bekijken.

gerelateerde berichten