WhatsApp-links voor audio- en videogesprekken maken en delen

Met een gebruikersbestand van meer dan 2 miljard gebruikers is WhatsApp nu al de go-to-service voor audio- en videogesprekken voor veel gebruikers over de hele wereld. En nu bereidt het berichtenbedrijf van Meta meer samenwerkingsfuncties voor voorafgaand aan de release van de langverwachte communities. De nieuwste toevoeging heet WhatsApp Call Links en is bedoeld om videoconferentie-apps zoals Google Meet of Zoom aan te nemen. Je kunt nu binnen WhatsApp video- en audio-oproeplinks maken en deze met anderen delen. Iedereen met een WhatsApp-account kan dan op elk gewenst moment deelnemen aan het gesprek via de link, waardoor het gemakkelijker wordt om telefonische vergaderingen te starten en eraan deel te nemen. Als je geïntrigeerd bent door de optie “Create Call Link” in WhatsApp, kun je deze functie als volgt optimaal benutten.

Zoals WhatsApp uitlegt op zijn ondersteuningspagina, Oproeplinks zijn unieke URL’s met identificatiecodes van 22 tekens waarmee u eenvoudig verbinding kunt maken met anderen in de berichten-app. Deze links zijn eenvoudig te genereren, hebben een lange geldigheid en kunnen opnieuw worden gebruikt, zoals u in deze handleiding zult leren. Verspil dus geen tijd meer en leer hoe u deze nieuwe WhatsApp-functie kunt gebruiken.

Voordat je doorgaat met het maken van WhatsApp-oproeplinks om te delen met vrienden en familie, moet je een aantal dingen weten over deze nieuwe functie. Dit zijn de vereisten voor het gebruik van deze functie:

  • Oproeplinks worden momenteel alleen ondersteund op Android en iOS. U kunt lezen over het gebruik van oproeplinks op desktop of internet in het speciale gedeelte hieronder.
  • WhatsApp-oproeplinks hebben een geldigheidsduur van 90 dagen en vervallen als ze gedurende deze periode niet worden gebruikt. Dit betekent twee dingen: ten eerste kun je links hergebruiken om op een later tijdstip contact te maken met vrienden, en ten tweede kun je de links niet handmatig verwijderen.
  • Hoewel gebruikers deze links niet kunnen verwijderen, kan WhatsApp ze om veiligheids- en privacyredenen intrekken. Houd er echter rekening mee dat deze video- en audiogesprekken end-to-end gecodeerd blijven.
  • Iedereen met de link kan deelnemen aan het gesprek, dus deel dit alleen met vertrouwde personen. Geblokkeerde gebruikers kunnen niet deelnemen aan het gesprek. Als u echter niet oppast, kan dit een privacynachtmerrie voor u worden.
  Hoe privéchats op WhatsApp en Gmail te coderen en geheime Facebook-berichten te verzenden

1. Open eerst WhatsApp en ga naar het tabblad “Oproepen” op uw iPhone of Android-telefoon. Hier vindt u bovenaan de nieuwe optie “Create Call Link”.

2. Wanneer u op de optie “Create Call Link” tikt, genereert de app standaard automatisch een nieuwe video-oproeplink. U kunt echter het “Oproeptype” (Video of Spraak) selecteren via de optie onder de link.

3. Nadat je een WhatsApp-oproeplink hebt gemaakt, heb je drie opties om deze met vrienden of familie te delen. Je kunt de link eenvoudig delen met een contactpersoon binnen WhatsApp, de link kopiëren of op de optie “Link delen” tikken om deze te verzenden via e-mail, Instagram, Discord of andere platforms.

Nadat u een link voor een video- of audio-oproep hebt gedeeld, kunnen gebruikers er eenvoudig op tikken om deel te nemen aan het gesprek op WhatsApp. Als je de link via WhatsApp hebt gedeeld, zien gebruikers zelfs een knop “Deelnemen aan de oproep” onder de link in het gesprek. Als u op de knop tikt, gaat u naar het belscherm, waar u op “Deelnemen” kunt tikken om deel te nemen aan het gesprek. Ja, zo makkelijk is het.

  WhatsApp overzetten van Android naar iPhone met MobileTrans

Aangezien Call Links een geldigheidsduur van 90 dagen hebben, kunt u de links hergebruiken om op een later tijdstip contact te leggen met vrienden of familie. Hier leest u hoe u bestaande oproeplinks opnieuw kunt gebruiken.

Open WhatsApp en ga naar het tabblad Oproepen. Zoek vervolgens in het oproeplogboek naar de contacten met een koppelingspictogram onder hun naam. Tik nu op de naam van het contact om toegang te krijgen tot de bestaande oproeplink. Via de knop “Deelnemen” kun je dan direct gebruik maken van de link en nieuwe deelnemers uitnodigen.

Met populaire apps voor videoconferenties zoals Zoom en Google Meet kunnen gebruikers deelnemen aan gesprekken vanaf elk platform, of het nu mobiel, desktop, internet of zelfs smart-tv’s zijn. WhatsApp Call Links hebben op dit moment echter een enorme beperking.

Wanneer u klikt om deel te nemen aan een video- of audiogesprek op uw Windows- of Mac-bureaublad met behulp van een oproeplink, ziet u dat de link een foutvenster in uw browser opent. “WhatsApp-oproeplinks worden momenteel niet ondersteund op desktop”, luidt de fout. Het gaat vergezeld van de oproeplink QR-code, die u kunt scannen met een QR-codescanner-app op uw telefoon, om deel te nemen aan de vergadering.

  Hoe ongecomprimeerde foto's via WhatsApp te verzenden

Dus ja, u kunt momenteel niet deelnemen aan audio- en videogesprekken met Call Links op uw desktop of webbrowser. We verwachten dat de berichten-app van Meta de komende weken desktopondersteuning zal toevoegen.

Dat is zo ongeveer alles wat u moet weten over de nieuw toegevoegde Call Link-functionaliteit in WhatsApp. Hoewel deze functie Meta het arsenaal geeft om Zoom en andere videoconferentie-apps aan te pakken, geloof ik dat het een meer persoonlijk gebruik in ons leven zal hebben. U kunt nu vriendelijke en familiale gesprekken van tevoren plannen in plaats van te proberen iedereen op het laatste moment uit te nodigen. WhatsApp Call Links komen als een nuttige toevoeging, maar de functie is momenteel halfbakken. Twee dingen die ik zou willen zien dat het bedrijf toevoegt, zijn: de mogelijkheid om de tijd van de vergadering in te stellen en herinneringen voor de vergadering te verzenden binnen WhatsApp.

Bovendien heeft WhatsApp onlangs ook een aantal nieuwe functies geïntroduceerd. Je kunt nu je online status op WhatsApp verbergen en de berichten op meerdere apparaten gebruiken, zelfs als je primaire apparaat geen internet heeft. Voor meer van dergelijke tips en trucs, volg Beebom en laat ons uw feedback weten in de opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten