Wi-Fi-wachtwoorden zien in Windows 11 (5 methoden)

Eerder waren er berichten dat wifi niet werd weergegeven in Windows 11 en dat de wifi voor sommige gebruikers zelfs de verbinding verbrak, zelfs na het oplossen van problemen. Als u nog steeds verbindingsproblemen ondervindt op uw Windows 11-pc, kunt u het wifi-netwerk vergeten en opnieuw verbinding maken met hetzelfde draadloze netwerk. Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat u het wifi-wachtwoord weet wanneer u het nodig hebt terwijl u opnieuw verbinding maakt. Als je het niet meer weet, volg dan onze handleiding en leer hoe je wifi-wachtwoorden in Windows 11 kunt zien. Je kunt opgeslagen wifi-wachtwoorden in Windows 11 vinden met vijf eenvoudige methoden, dus laten we ze eens bekijken.

Zoek wifi-wachtwoorden in Windows 11 (2022)

In deze zelfstudie hebben we vijf manieren opgenomen om wifi-wachtwoorden te vinden in Windows 11, waaronder de app Instellingen, Opdrachtprompt, Configuratiescherm, PowerShell en een app van derden. Laten we wat dat betreft een duik nemen. Vouw de onderstaande tabel uit en ga naar het gewenste gedeelte.

Wi-Fi-wachtwoord bekijken in Windows 11 via het Configuratiescherm

U kunt Wi-Fi-wachtwoorden in Windows 11 vinden via het Netwerkcentrum van het Configuratiescherm. Volg onze instructies hieronder en u kunt de wachtwoorden van alle opgeslagen Wi-Fi-netwerken op uw Windows 11-pc bekijken. Hier is hoe het gaat:

1. Gebruik eerst de Windows 11-sneltoets “Windows + R” om de prompt Uitvoeren te openen. Typ hier ncpa.cpl en druk op Enter. Hiermee wordt het Netwerkcentrum rechtstreeks geopend in het Configuratiescherm in Windows 11.

2. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het wifi-netwerk waarmee u momenteel bent verbonden. Klik vervolgens op “Status” in het contextmenu.

  Download en speel Classic Chess Titans op Windows 10 (TUTORIAL)

3. Klik in het pop-upvenster “Wi-Fi Status” dat verschijnt op “Draadloze eigenschappen”.

4. Er wordt nu een ander venster geopend. Ga hier naar het tabblad “Beveiliging” en klik op het selectievakje naast “Tekens weergeven”. Het zal het wachtwoord van uw huidige wifi-netwerk onthullen. Dit is de gemakkelijkste manier om het wifi-wachtwoord in Windows 11 te zien.

Vind wifi-wachtwoord in Windows 11 met behulp van de app Instellingen

1. Je kunt het wifi-wachtwoord ook in Windows 11 vinden via de app Instellingen. Druk op “Windows + I” om de app Instellingen te openen en ga naar het gedeelte “Netwerk en internet” in de linkerzijbalk.

2. Klik vervolgens op “Geavanceerde netwerkinstellingen” onderaan in het rechterdeelvenster.

2. Scroll vervolgens naar beneden en klik op “Meer netwerkadapteropties“. Het opent het “Netwerkcentrum” in het Configuratiescherm.

3. Klik nu met de rechtermuisknop op uw “Wi-Fi” -adapter en kies “Status” in het contextmenu.

4. Open vervolgens “Draadloze eigenschappen” in het pop-upvenster dat op uw scherm verschijnt.

5. Schakel daarna in het volgende venster naar het tabblad “Beveiliging” en schakel het selectievakje “Tekens weergeven” in om het wifi-wachtwoord van uw huidige netwerk weer te geven. Zo kun je het wifi-wachtwoord bekijken via de Windows 11 Instellingen-app.

Vind wifi-wachtwoord in Windows 11 met CMD of PowerShell

Als u het wifi-wachtwoord in Windows 11 wilt vinden met behulp van de opdrachtprompt of PowerShell, kunt u dit doen door de onderstaande stappen te volgen. We hebben de stappen in de opdrachtprompt gedemonstreerd, maar dezelfde opdrachten werken ook in PowerShell.

1. Druk op de Windows-toets en typ “cmd” in de zoekbalk van het Startmenu. Klik nu op “Als administrator uitvoeren” in het rechterdeelvenster. Als je bovendien altijd als beheerder apps wilt openen in Windows 11, volg dan onze gekoppelde handleiding.

2. Voer in het CMD-venster de onderstaande opdracht uit om een ​​lijst met alle opgeslagen Wi-Fi-netwerken op uw Windows 11-pc weer te geven. Noteer hier de profielnaam (hoofdlettergevoelig) waarvan u het wachtwoord wilt weten.

netsh wlan show profiles

3. Voer vervolgens de onderstaande opdracht uit met de volgende syntaxis. Vervang de WiFi-profielnaam door de profielnaam die u in de bovenstaande stap hebt genoteerd.

netsh wlan show profile name="WiFi profile name" key=clear

4. Voer nu de opdracht uit en de opdrachtprompt geeft alle details voor dat specifieke wifi-netwerk weer. Blader vervolgens naar beneden en zoek naar “Belangrijke inhoud” onder “Beveiligingsinstellingen”. Dat is het wachtwoord van je wifi-netwerk.

  Oplossing: mijn microfoon werkt niet op Windows 10

Zie Wi-Fi-wachtwoord van alle opgeslagen netwerken met een PowerShell-script

Als u de wachtwoorden van alle opgeslagen Wi-Fi-netwerken op uw Windows 11-pc wilt bekijken, kunt u dit doen met een PowerShell-script. Een GitHub-gebruiker heeft een handig script gemaakt dat alle wifi-namen en hun wachtwoorden in een nette tabel vermeldt. Hier is hoe het te gebruiken.

1. Open eerst Kladblok op uw pc en plak de onderstaande code.

$listProfiles = netsh wlan show profiles | Select-String -Pattern "All User Profile" | %{ ($_ -split ":")[-1].Trim() };
$listProfiles | foreach {
	$profileInfo = netsh wlan show profiles name=$_ key="clear";
	$SSID = $profileInfo | Select-String -Pattern "SSID Name" | %{ ($_ -split ":")[-1].Trim() };
	$Key = $profileInfo | Select-String -Pattern "Key Content" | %{ ($_ -split ":")[-1].Trim() };
	[PSCustomObject]@{
		WifiProfileName = $SSID;
		Password = $Key
	}
}

2. Klik nu op “Bestand” in het bovenste menu en selecteer “Opslaan als”.

3. Klik daarna op het vervolgkeuzemenu naast “Opslaan als type” en kies “Alle bestanden”. Geef nu een naam aan uw scriptbestand. Maar zorg ervoor dat u aan het einde .ps1 (extensie) toevoegt. Sla ten slotte het PS1-bestand op. Zorg ervoor dat u het bestand op uw bureaublad opslaat. Het zal dingen gemakkelijker maken tijdens het uitvoeren van het script.

4. Druk vervolgens op de Windows-toets en typ “powershell”. Klik nu op “Uitvoeren als beheerder” in het rechterdeelvenster.

5. Voer in het PowerShell-venster de onderstaande opdracht uit om naar het bureaublad te gaan.

cd ~/Desktop

6. Voer daarna de onderstaande opdracht uit. Zorg ervoor dat u de bestandsnaam vervangt door de scriptnaam. En dat is het. PowerShell geeft nu alle wifi-wachtwoorden weer die op uw Windows 11-pc zijn opgeslagen. Hoe cool is dat?

powershell -ExecutionPolicy ByPass -File filename.ps1

Zie Wi-Fi-wachtwoorden van alle netwerken in Windows 11 met behulp van een hulpprogramma van derden

Als u op zoek bent naar een manier om de wachtwoorden voor alle opgeslagen Wi-Fi-netwerken te zien met een klik op uw Windows 11-pc, kunt u een hulpprogramma van derden gebruiken genaamd WirelessKeyView, ontwikkeld door NirSoft. Het is een gratis hulpprogramma dat de wifi-wachtwoorden in Windows 11 met een klik onthult. Dit is hoe het werkt:

  Hoe de vertrouwde platformmodule te repareren heeft een storing in Windows 10

1. Ga je gang en download WirelessKeyView via de link hier. Scroll naar beneden en klik op de 64-bits link om het bestand te downloaden. Noteer ook het wachtwoord van het zipbestand. Je hebt het nodig om het programma uit te voeren.

2. Na het downloaden van het programma, klik er met de rechtermuisknop op en pak de map uit.

3. Open de uitgepakte map en voer WirelessKeyView uit. Er wordt om een ​​wachtwoord gevraagd en u moet het wachtwoord invoeren dat u hierboven hebt genoteerd.

4. Ten slotte zal WirelessKeyView alle opgeslagen Wi-Fi-netwerken met hun wachtwoorden in de kolom Sleutel (Ascii) weergeven. Makkelijk, toch?

Snel opgeslagen wifi-wachtwoorden bekijken in Windows 11

Dit zijn dus de vijf manieren om wifi-wachtwoorden te vinden in Windows 11. Van individuele wifi-netwerken tot alle opgeslagen netwerken, we hebben de beste methoden verzameld om het wachtwoord van elk netwerk op je pc te zien. Als u nu het IP-adres op Windows 11-pc’s wilt vinden, gaat u naar onze gekoppelde handleiding. En om de opstartmap van Windows 11 te vinden, volgt u onze korte handleiding. Tot slot, als je nog vragen hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten