Wifi-wachtwoord delen tussen Chromebooks en Android-telefoons

Google doet veel moeite om de kloof tussen Chromebooks en Android-smartphones te overbruggen om een ​​eigen ecosysteem te creëren. Je kunt nu bijvoorbeeld met één klik foto’s van je Android-telefoon op je Chromebook bekijken, en dat is geweldig. U kunt ook Android-meldingen op uw Chromebook bekijken en de berichten direct beantwoorden. En als je snel verbinding wilt maken met internet op een nieuwe Chromebook, kun je het wifi-wachtwoord eenvoudig delen tussen je Chrome OS-apparaat en Android-telefoon. Daarom geven we u in dit artikel een handleiding over het delen van het wifi-wachtwoord tussen Chromebooks en Android-telefoons.

Wi-Fi-wachtwoord delen tussen Chromebooks en Android-telefoons (2022)

In dit artikel hebben we drie manieren opgenomen om wifi-wachtwoorden te delen tussen Chromebooks en Android-smartphones. Een daarvan is een aankomende functie, maar het zal heel handig zijn wanneer het voor alle gebruikers wordt gelanceerd. Vouw de onderstaande tabel uit en ga naar de gewenste methode.

Wi-Fi-wachtwoord delen tussen Chromebooks en Android-telefoons met Phone Hub

Als je wifi-wachtwoorden wilt delen tussen je Chromebook en Android-telefoon, kun je dat eenvoudig doen vanuit de Phone Hub. U hoeft alleen “Wi-Fi-synchronisatie” in te schakelen en het zal al uw opgeslagen wifi-netwerken synchroniseren, inclusief inloggegevens van uw Android-telefoon naar uw Chromebook. Hier is hoe het werkt:

  Een Google Play Store- en Android-app-abonnement annuleren

1. Om wifi-wachtwoorden te synchroniseren tussen uw Chrome OS-laptop en Android-telefoon, moet u eerst Phone Hub op uw Chromebook inschakelen. Klik op het pictogram ’telefoon’ in de Chrome OS-plank en klik op ‘Aan de slag’.

2. Selecteer vervolgens uw Android-telefoon in het vervolgkeuzemenu en klik op “Accepteren en doorgaan”. Op de volgende pagina moet u mogelijk het wachtwoord van uw Google-account invoeren om de inloggegevens te verifiëren.

3. Daarna worden enkele functies van de Phone Hub ontgrendeld. Klik nu op het pictogram “Telefoon” in de plank en selecteer vervolgens het tandwielpictogram “Instellingen”.

4. Ga vervolgens door en schakel de schakelaar “Wi-Fi Sync” onderaan in. Hiermee worden alle wifi-netwerken, inclusief hun wachtwoorden, gesynchroniseerd van je Android-telefoon naar de Chromebook.

5. Nu kunt u op een van de opgeslagen Wi-Fi-netwerken op uw Chromebook klikken en er verbinding mee maken zonder dat u een wachtwoord nodig heeft.

Wi-Fi-referenties synchroniseren tussen Chromebooks vanuit uw Google-account

Afgezien van de Phone Hub, synchroniseert Google ook andere dingen op de achtergrond, waaronder wifi-netwerken, app-gegevens, instellingen, achtergronden en meer van andere Chrome OS-apparaten. Als u een wifi-wachtwoord heeft opgeslagen op een andere Chromebook, wordt dit gesynchroniseerd met uw huidige apparaat en hoeft u het wachtwoord niet in te voeren. Zo deel je eenvoudig de wifi-wachtwoorden tussen verschillende Chromebooks. Hier is hoe het te doen.

  De 8 beste weer-app voor Android

1. Open eerst het paneel Snelle instellingen in de rechterbenedenhoek en klik op het pictogram “Instellingen”. Hierdoor wordt de pagina Instellingen in Chrome OS geopend.

2. Ga vervolgens naar “Accounts” in de linkerzijbalk en klik vervolgens op “Synchronisatie en Google-services” in het rechterdeelvenster.

3. Klik vervolgens op “Beheren wat u synchroniseert”.

4. Zorg ervoor dat op de volgende pagina de schakelaar “Wi-Fi-netwerken” is ingeschakeld. Hierdoor blijven het wachtwoord en het wifi-netwerk op al je Chromebooks gesynchroniseerd.

[Upcoming Feature] Wi-Fi-wachtwoord delen tussen Chromebook en Android-telefoon met Near Share

Google werkt aan een Near Share-functie waarmee je wifi-wachtwoorden kunt delen tussen je Chromebooks en Android-telefoons. Deze nieuwe functie is nog niet vrijgegeven, zelfs niet in het Dev- of Canary-kanaal, dus de stabiele release is nog een paar maanden verwijderd. De mensen van 9to5Google hebben gemeld dat de functie “Nearby Sharing Receive WiFi Credentials” zal worden verborgen onder de onderstaande Chrome-vlag.

chrome://flags/#nearby-sharing-receive-wifi-credentials

We houden u op de hoogte van deze nieuwe functie wanneer deze beschikbaar komt. Maar volgens de officiële toezegging kun je met deze functie wifi-informatie delen, inclusief de SSID (netwerknaam), beveiligingstype en wifi-wachtwoord van je Android-smartphone naar Chromebook. Dit alles gebeurt lokaal via Bluetooth, zodat je snel verbinding kunt maken met een wifi-netwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe wifi-wachtwoord delen tussen Chromebooks en Android-telefoons?

U kunt wifi-wachtwoorden synchroniseren tussen Chromebooks en Android-telefoons met Phone Hub en Google-accountsynchronisatie. Anders dan dat, is er een aanstaande functie voor delen in de buurt waarmee je snel wifi-inloggegevens kunt delen met je Android-telefoon. Volg onze gids voor gedetailleerde informatie.

  Terrain Home is een app-opstartprogramma met Smart Universal Search [Android]

Hoe synchroniseer ik het wifi-wachtwoord tussen mijn Chromebook en Android-smartphone?

Open de pagina Instellingen van Chrome OS en ga naar Verbonden apparaten -> Uw Android-telefoon -> Schakel “Wi-Fi-synchronisatie” in.

Hoe synchroniseer ik al mijn wifi-netwerken op Chromebook?

Om alle opgeslagen wifi-netwerken in uw Google-account te synchroniseren, opent u de pagina Instellingen van Chrome OS. Open daarna Accounts in het linkerdeelvenster -> Synchronisatie en Google-services -> Beheer wat u synchroniseert -> Schakel “Wi-Fi-netwerken” in. Dat is het.

Snel wifi-wachtwoord synchroniseren tussen Chromebooks en Android-telefoons

Dit zijn dus de drie manieren om het wifi-wachtwoord te delen tussen Chromebooks en Android-telefoons. Van deze drie werken er momenteel twee aan Chrome OS, en de aanstaande functie voor delen in de buurt zal de zaken nog beter maken wanneer deze voor alle gebruikers in het stabiele kanaal wordt uitgebracht. Dat is in ieder geval allemaal van ons. Als u het nieuwe Chrome OS-opstartprogramma wilt inschakelen, gaat u naar onze gedetailleerde gids die hier is gelinkt. En om automatische klikken in Chromebook in te schakelen, wat een geweldige toegankelijkheidsfunctie is, gaat u door onze tutorial. Tot slot, als je nog vragen hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten