Wilt u betere Smarthome-spraakbediening? Groepen gebruiken

Als je Google Home of Amazon Echo problemen heeft met het bedienen van meerdere lampen of apparaten in een kamer, heb je waarschijnlijk de groepen niet correct ingesteld. Door elk item een ​​unieke naam te geven en deze items vervolgens te groeperen, werkt uw spraakassistent beter.

Apparaten een naam geven wordt al snel ingewikkeld

Een slimme lamp is een van de meest natuurlijke dingen om toe te voegen aan een groeiend smarthome. U hebt gloeilampen nodig, en deze zijn ongelooflijk eenvoudig te installeren en vereisen geen bedrading van uw kant. Maar met stemassistenten als Google Home en Alexa loop je al snel tegen een probleem aan: alles heeft een naam nodig. Naarmate je andere soorten apparaten toevoegt, zoals slimme schakelaars of slimme stopcontacten, vermenigvuldigen die namen zich en wordt het moeilijker om te onthouden wat je wanneer moet zeggen.

Spraakassistenten begrijpen je helaas niet echt; ze luisteren alleen naar verwachte opdrachten. Dus als je struikelt over “zet de studeerkamer aan … ik bedoel kantoorraamlicht” is er een meer dan behoorlijke kans dat het je verkeerd zal horen en helemaal niets zal doen, of het verkeerde zal doen. Als uw apparaatnamen niet te onthouden zijn, zult u dit probleem vaak tegenkomen. Maar het is moeilijk om veel verschillende gemakkelijk te onthouden namen te bedenken, dus u kunt uw apparaten beter groeperen.

  Abonnementen beheren in iTunes op uw iPhone

Het benoemen van groepen vermindert complicaties bij apparaatnamen

Spraakassistenten zijn nog steeds niet zo slim als ze zouden moeten zijn. Hoe minder ‘nadenken’ u uw stemassistent laat doen, hoe beter. Groepen bieden een handige snelkoppeling voor zowel u als de spraakassistent.

Wanneer u uw apparaten groepeert, zijn de namen van de afzonderlijke apparaten minder belangrijk. Je kunt ze Study1, Study2 en Study3 noemen, of je kunt ze Raamlicht, Wandlamp en Plafondlamp noemen als je dat liever hebt, maar je zult deze namen zelden gebruiken. In plaats daarvan gebruik je de groepsnaam wanneer je met Alexa en Google Home praat door iets te zeggen als “Alexa, doe de studielampen uit.” Als je drie lichten allemaal in een groep met de naam studie zitten, worden alle lichten in die groep uitgeschakeld. Dit helpt ook om verwarring te voorkomen als je een onderzoek naar slim licht en een onderzoek met een slim stopcontact hebt genoemd (maar dat moet je vermijden).

  Gebruik een iTunes-alternatief om selectief media met uw iPhone te synchroniseren en DRM te verwijderen

Beter nog, als je een spraakassistent in de kamer aan die groep koppelt, dan kun je zeggen “doe lichten uit”, en het zal weten welke lichten moeten worden uitgeschakeld op basis van die associatie. Dat is als je een groep een naam geeft. Misschien wilt u nog steeds unieke namen voor de apparaten kiezen op basis van hun locatie in de kamer, dus als u ooit slechts één apparaat wilt bedienen, zal het gemakkelijker zijn om de naam te onthouden.

We raden je aan groepen te maken, zelfs als je maar één apparaat hebt dat je in die groep wilt plaatsen. De reden hiervoor is dat u in de toekomst mogelijk meer apparaten aan de groep kunt toevoegen en dat het moeilijk kan zijn om uw eigen gewoonte van wat u zegt te veranderen.

Groepen instellen voor Amazon Alexa

We hebben het al eerder gehad over het opzetten van groepen in Alexa, maar het is een vrij eenvoudig proces. Tik gewoon op de knop Apparaten onder aan de Alexa-app en tik vervolgens op uw bestaande groep of tik op het plusteken in de rechterbovenhoek gevolgd door “Groep toevoegen” om een ​​nieuwe groep te maken. Tik vervolgens op de apparaten die u aan de groep wilt toevoegen.

  40 jaar later verovert 'Pac-Man' nog steeds onze harten

Groepen instellen met Google Assistant

Als je je slimme apparaten nog niet eerder hebt aangesloten, begin daar dan. Google zal u vragen om te associëren met een kamer nadat u het apparaat heeft toegevoegd, en u kunt dat het beste doen. Dat geldt ook voor uw Google Homes. Maar als je al slimme lampen hebt toegevoegd en er geen verbinding mee hebt gemaakt met een kamer, scrol je naar beneden en tik je op een apparaat om het aan een kamer te koppelen.

Als je de verlichting in een kamer gemakkelijker wilt bedienen, voeg dan ook een Google Home-apparaat toe aan de kamer.

Dat is het, zolang je groepen met een duidelijke naam hebt (en onthoud, Google noemt ze in plaats daarvan ‘kamers’, maar ze werken hetzelfde), je zult het veel gemakkelijker hebben om de juiste opdracht te gebruiken. Ook verklein je de variabelen waar je spraakassistent rekening mee moet houden. Het nemen van deze extra stappen kan meer werk zijn, maar ze zullen uw smart home-ervaring op de lange termijn aangenamer maken.