Windows 11 gehackt en de meeslepende weergave van Google Maps is online

Hoi! 🙋We hebben vandaag de volgende updates voor je! 📣

OpenAI verbindt ChatGPT met internet

Het lijkt erop dat Open AI nog een tijdje in het nieuws zal blijven door een reeks nieuwe ontwikkelingen aan te kondigen.

In de nieuwste ontwikkeling kondigde OpenAI de integratie aan van plug-ins voor ChatGPT die de mogelijkheden van de bot vergroten door hem onder bepaalde omstandigheden toegang te geven tot externe kennisbanken en databases, inclusief internet.

De service bevindt zich momenteel in de alfastatus en is toegankelijk voor ChatGPT-gebruikers en ontwikkelaars op de wachtlijst. OpenAI stelt dat het in eerste instantie toegang zal bieden aan een klein aantal ontwikkelaars en abonnees tot zijn premium ChatGPT Plus-abonnement voordat grootschalige en API-toegang wordt uitgerold.

Met de web-browsing-plug-in van OpenAI kan ChatGPT informatie van overal op internet verzamelen om op verschillende vragen te reageren. De plug-in gebruikt de Bing-zoek-API om inhoud van internet te verzamelen en te verwijzen naar de bezochte URL’s bij het maken van een antwoord.

  Hoe latentie in Audacity in Windows 10 op te lossen

Tegelijkertijd citeerde de blog ook dat een chatbot met webtoegang een risicovol vooruitzicht is. Riskant in die zin dat ChatGPT allerlei ongunstige acties kan ondernemen, zoals het versturen van spam- en phishing-e-mails en andere misleidende informatie. Om dit tegen te gaan, verklaarde het dat Open AI verschillende voorzorgsmaatregelen heeft genomen om dergelijke activiteiten te stoppen.

Naast de webplug-in is ook een code-interpreter voor ChatGPT beschikbaar gesteld door OpenAI, en deze kan worden gebruikt om wiskundige problemen op te lossen, gegevens te analyseren en te visualiseren en bestanden tussen verschillende formaten te converteren.

OpenAI heeft enkele van de opmerkelijke bedrijven uitgenodigd om hun plug-ins te maken, waarop ze zullen staan: Expedia, FiscalNote, Instacart, KAYAK, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram en Zapier.

Als u geĂŻnteresseerd bent, kunt u zich aanmelden voor de Open AI-wachtlijst.

Windows 11, Tesla, Ubuntu en macOS gehackt op Pwn2Own 2023

U zult versteld staan ​​te lezen dat topproducten, waaronder Apple macOS, Microsoft Windows 11, Microsoft SharePoint, Ubuntu Desktop, Tesla Gateway, Adobe Reader en Oracle VirtualBox, zijn gehackt in de Pwn2Own Vancouver 2023-hackwedstrijd.

  Emoji gebruiken in Windows 10

Topelite-hackers hebben hun uitstekende vaardigheden getoond en ’s werelds toonaangevende producten gehackt. De totale prijs die op de eerste dag werd toegekend, was $ 375.000.

Het Trend Micro Zero-Day Initiative (ZDI), actief sinds 2005, organiseert de jaarlijkse Pwn2Own-hackwedstrijd. Het biedt competities tussen enkele van de beste hackteams die gebruik maken van recent onontdekte “zero-day” exploits tegen elkaar en vooraf bepaalde technische doelen.

Deze zero-day hackers melden snel elke kwetsbaarheid die ze hebben gevonden aan de leverancier, die vervolgens patches vrijgeeft om het probleem aan te pakken.

De onderstaande afbeelding laat zien wie en wat werd gehackt op de eerste dag van Pwn2Own Vancouver 2023.

De meeslepende weergave van Google Maps is live voor sommige gebruikers

Ten slotte rolt Google Google’s Maps Immersive-weergave uit in geselecteerde steden zoals Londen, Los Angeles, New York, San Francisco en Tokio en voor geselecteerde gebruikers.

  Hoe te voorkomen dat Microsoft Teams automatisch start op Windows 10

De langverwachte ‘meeslepende weergave’ van Google Maps. feature is de combinatie van 2D-beelden en 3D-renderingtechnologie gecombineerd met AI om een ​​navigeerbare stadservaring te creĂ«ren.

Google kondigde vorig jaar de meeslepende weergavefunctie aan en nu is deze beschikbaar in geselecteerde plaatsen zoals Londen, Los Angeles, New York, San Francisco en Tokio.

Het is een geheel nieuwe methode om een ​​locatie te verkennen die je de indruk geeft dat je er al bent. Er wordt een rijk, digitaal model van de wereld geproduceerd met behulp van AI en computervisie-ontwikkelingen om miljarden Street View- en luchtfoto’s te combineren.

Bovendien voegt het nuttige details toe, zoals het weer, verkeer, de dichtheid van een locatie, enz. Google gebruikt neurale stralingsvelden (NeRF), een geavanceerde AI-methode die 2D-beelden omzet in 3D-representaties om deze realistische scenario’s te produceren.

Google heeft zelfs plannen om de komende maanden indoor Live View aan te bieden op meer dan 1.000 extra luchthavens, treinstations en winkelcentra in Barcelona, ​​Berlijn, Frankfurt, Londen, Madrid, Melbourne, Parijs, Praag, So Paulo, Singapore, Sydney, en Taipei.

Bekijk voor meer updates onze categorie Nieuwste technologie.