Windows 11 Releasedatum aangekondigd: 5 oktober 2021

De Windows 11-preview is een paar maanden geleden beschikbaar gemaakt voor gebruikers. Het nieuwe besturingssysteem werkt alleen op 64-bits machines, heeft een geheel nieuwe gebruikersinterface en heeft nu een officiële releasedatum.

Windows 11 releasedatum

Microsoft heeft de officiële releasedatum voor Windows 11 aangekondigd; 5 oktober 2021.

Volgens de Windows-releaseblog;

Vandaag zijn we verheugd om aan te kondigen dat Windows 11 beschikbaar zal komen op 5 oktober 2021. Op deze dag zal de gratis upgrade naar Windows 11 worden uitgerold naar in aanmerking komende Windows 10-pc’s en pc’s die vooraf zijn geladen met Windows 11 zullen beginnen beschikbaar te komen voor aankoop.

  Een app-venster vastzetten op alle virtuele desktops in Windows 10

De aankondiging maakt een paar dingen duidelijk voor gebruikers die willen upgraden naar Windows 11.

Gebruikers van Windows 10 kunnen gratis upgraden naar Windows 11.
Laptops en desktops waarop Windows 11 vooraf is geïnstalleerd, zullen beschikbaar zijn op de releasedatum.
Gebruikers met gloednieuwe pc’s en geen besturingssysteem erop geïnstalleerd, kunnen een gloednieuwe licentie voor Windows 11 kopen

Langzame uitrol

Net als bij functie-updates voor Windows 10, wordt Windows 11 langzaam uitgerold naar Windows 10-gebruikers die willen upgraden naar het besturingssysteem. Wat dit betekent is;

Windows 11 is vanaf 5 oktober 2021 beschikbaar voor een subsectie van alle Windows 10-gebruikers.
Binnen een maand of twee wordt de uitrol uitgebreid en wordt Windows 11 als gratis upgrade aangeboden aan meer Windows 10-gebruikers via Windows-update.
Windows 11 zal in juni/juli 2022 worden uitgerold.

Hoe te upgraden naar Windows 11 van Windows 10

Zodra Windows 11 algemeen beschikbaar is voor alle gebruikers, kunnen Windows 10-gebruikers upgraden naar Windows 11 via Windows Update.

  Wat was IBM's OS/2 en waarom verloor het van Windows?

Open de app Instellingen met de sneltoets Win+I.
Ga naar Update & Beveiliging.
Selecteer Windows-update.
Klik op Controleren op update.
Download de Windows 11-update en installeer deze.

Windows 11 Hulpprogramma voor het maken van media

Microsoft heeft niet bekendgemaakt of er al dan niet een tool voor het maken van media beschikbaar zal zijn voor Windows 11. Het zal waarschijnlijk een tool uitbrengen die vergelijkbaar is met Windows 10 Media Creation Tool iets nadat Windows 11 beschikbaar is gesteld, zodat gebruikers het besturingssysteem vers kunnen installeren als ze willen.

Geschiktheid pc controleren

Windows 11 wordt beschikbaar gemaakt voor in aanmerking komende apparaten. Als u TPM 2.0 of hoger en UEFI/Secure Boot hebt, komt uw laptop over het algemeen waarschijnlijk in aanmerking voor de upgrade. Om andere hardwarevereisten te bepalen, kunt u de vereisten bekijken die door Microsoft zijn vrijgegeven. U kunt ook proberen de Why not Windows 11-app te gebruiken om te zien waarom uw apparaat mogelijk niet in aanmerking komt.

  Paden langer dan 260 tekens inschakelen in Windows 10

Zorg ervoor dat u ten minste 20 GB vrije ruimte op uw Windows-schijf heeft voordat u de update downloadt en installeert.