Windows 11-sneltoetsen die het leven gemakkelijker maken

Ben je het zat om elke keer een toetsenbord te gebruiken als je iets gedaan wilt hebben? Welnu, met de sneltoetsen of Windows 11-sneltoetsen is het een beetje gemakkelijker om het werk gedaan te krijgen.

Maar waarom specifiek Windows 11?

Microsoft Windows 11 is de nieuwe speler in de stad die gebruikers aantrekt en al een game-changer wordt. De nieuwe Windows is ontworpen om creativiteit en productiviteit te verbeteren met gebruiksvriendelijke ontwerpen.

Windows 11 verbindt mensen en gelooft in de pc-game-ervaring. Het nieuwste besturingssysteem zit boordevol topfuncties en unieke sneltoetsen, waardoor het gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot de elementen. Daarom zijn gebruikers enthousiast om Windows 11 te installeren.

Sneltoetsen voor trefwoorden hebben het gemakkelijk gemaakt om toegang te krijgen tot de functies van het systeem. Het onthouden van de snelkoppelingen is echter ontmoedigend en kan enige tijd duren om ze goed te krijgen.

We hebben het niet over Ctrl + A, Ctrl + C, Ctrl + X en Ctrl + V die respectievelijk de inhoud kunnen selecteren, kopiëren, knippen of plakken, en zijn de standaard sneltoetsen. Maar we hebben het over de sneltoetsen die uniek zijn en het werk gemakkelijker kunnen maken.

Maar voordat we beginnen met het vangen van de grote vissen in de zee, laten we u enkele veelvoorkomende sneltoetsen doornemen om u op te warmen.

  • Opnieuw en ongedaan maken – Ctrl + Y en Ctrl + Z
  • Sluit het venster of de huidige applicatie – Alt + F4
  • Open nieuwe bestandsverkenner – Windows-toets + E
  • Het geselecteerde item permanent verwijderen – Ctrl + Delete
  • Open Knipprogramma – Windows-toets + Shift + S
  • Maak een screenshot en sla het op in de map – Windows Key + PrtScn
  • Schakel tussen de vensters en apps – Alt + Tab
  Hoe op te lossen Het spijt ons, maar Word is een fout tegengekomen in Windows 10

Dit zijn enkele van de sneltoetsen voor opdrachten waarvan u op de hoogte moet zijn. Met dit gezegd, hier is de nieuwe toevoeging aan de sneltoetsfamilie met Windows 11.

Windows-toets + A

Met de Windows-toets + A kunnen gebruikers het actiecentrum openen. Beschouw Action Center als het toestaan ​​van gebruikers om acties uit te voeren of meldingen te bekijken. De gebruikers hebben hierdoor toegang tot hun wifi, Bluetooth, helderheid en andere functies. Met de optie kunnen ze de instelling ook openen met de knop die aanwezig is in het Action Center.

Windows-toets + C

In Windows 10 kan Windows Key + C Cortana openen, maar in Windows 11 opent het Microsoft Teams Chat. Er wordt een snel paneel geopend om hun contacten en recente berichten te controleren. Het snelle venster stelt gebruikers ook in staat om gesprekken of vergaderingen te starten zonder de daadwerkelijke toepassing te openen.

Windows-toets + H

Als je een fan bent van spraakgestuurd typen, is Windows Key + H je favoriete snelkoppeling. Hiermee kunnen gebruikers spraakgestuurd typen starten om tekst te dicteren, en de woorden worden automatisch ingetypt. Er wordt een klein vakje geopend met de microfoonknop en door op de knop te klikken, kunnen gebruikers beginnen te spreken. Beschouw het als dicteren of spraakherkenning, waardoor het gemakkelijker wordt om aantekeningen te maken zonder te typen.

  Fix Fallout 4 Stotteren op Windows 10

Windows-toets + K

Verbind uw systeem eenvoudig met het draadloze beeldscherm met behulp van Windows Key + K. Het opent het Cast-paneel in de rechterbenedenhoek van het scherm met de schermen die beschikbaar zijn voor gebruikers om verbinding mee te maken.

Windows-toets + N

Deze sneltoets opent de agenda en het meldingscentrum op het scherm. Gebruikers hebben echter toegang tot de kalender door op de datum en tijd in de rechterbenedenhoek te klikken. Als u in de stemming bent om uw toetsenbord te gebruiken, kan Windows Key + N uw go-to-optie zijn.

Windows-toets + W

Krijg rechtstreeks toegang tot het Widgets-paneel door op Windows Key + W te tikken. Het bevat widgets voor de kalender, OneDrive-foto’s, Weer, Games, Verkeer en wat dan ook. Daarnaast kunnen de gebruikers met de sneltoets op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Windows-toets + Z

Snap-lay-outs zijn uitgebreide nieuwe functies voor Windows waarmee gebruikers aan meerdere apps kunnen werken. Windows Key + Z-functie kan het vak openen op de minimaliseer- of maximaliseerknop van het venster of de app. De gebruikers kunnen uit de lay-outs kiezen om de apps vast te leggen zonder de vensters naar hun behoeften te wijzigen.

Windows-toets + Alt + pijl-omhoog

Een andere manier om de app of het venster naar de bovenste helft van uw scherm te klikken, is door op Windows-toets + Alt + pijl-omhoog te klikken. Het minimaliseert de app of het venster en geeft het in de bovenste helft van het scherm weer in plaats van het hele scherm. Het zal gebruikers ook vragen om een ​​andere applicatie of pagina in de onderste helft te openen.

  Hoe C:windowssystem32configsystemprofiledesktop te repareren is niet beschikbaar op Windows 10 1803 Inloggen

Windows-toets + pijl-omlaag

Met deze sneltoets wordt de actieve app of het actieve venster kleiner als het het hele of halve scherm in beslag neemt.

Windows-toets + Alt + pijl-omlaag

Het werkt op de tegenovergestelde manier van Windows-toets + Alt + pijl-omhoog. Het plaatst de app in de onderste helft van het scherm en vraagt ​​om een ​​andere pagina in de bovenste helft te openen.

Conclusie

De sneltoetsen op het toetsenbord kunnen u helpen om intuïtief en gemakkelijk door bepaalde onderdelen te navigeren. U moet echter de stroom van het toetsenbord kennen om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent en begrijpt wat u doet. Dit zijn de belangrijkste Windows 11-functies waarvan u op de hoogte moet zijn.

Met plezier het artikel gelezen? Wat dacht je van delen met de wereld?

gerelateerde berichten