Windows eruit laten zien als een Mac (2 methoden)

Er zijn apps zoals TaskbarXI waarmee je de Windows 11-taakbalk kunt aanpassen zodat deze eruitziet als het macOS-dock. Als u Windows er echter volledig uit wilt laten zien als macOS met gelikte animaties, de bovenste menubalk, vervagingseffecten en meer, moet u de MyDockFinder-app gebruiken. Het is een geweldige app die een macOS-shell toevoegt bovenop Windows. Natuurlijk, het is een betaald programma, maar een programma dat de Mac-ervaring echt naar Windows brengt. Voor de goede orde hebben we in deze zelfstudie ook een gratis oplossing toegevoegd om Windows op een Mac te laten lijken. Dus als je geïnteresseerd bent, ga je gang en leer hoe je Windows kunt aanpassen zodat het eruitziet als een Mac.

Windows eruit laten zien als macOS Ventura (2022)

In dit artikel hebben we twee methoden opgenomen om Windows op een Mac te laten lijken. U kunt een betaalde app kiezen of kiezen voor de gratis oplossing uit de onderstaande tabel

Laat Windows eruitzien als een Mac met MyDockFinder (betaald)

MyDockFinder is een van de beste apps die de macOS-shell emuleren in Windows 11 of 10. Windows ziet er niet alleen uit als macOS, maar gedraagt ​​zich ook zo. Met gelikte macOS-achtige animaties worden apps geopend en geminimaliseerd op echte Mac-manier. Zelfs de vergrotende animatie van het dock werkt goed op Windows. Je hoort ook het bevredigende macOS-geluid van verfrommeld papier wanneer je bestanden uit de prullenbak leegt. Verder is er de Mac-menubalk, Launchpad, statusbalk, enz.

Dus als u op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke app om Windows op een Mac te laten lijken met minimale gebruikersaanpassing, download dan de MyDockFinder-app. Het is een betaalde app, maar elke cent waard als je echt een macOS-thema op Windows wilt. Hier is hoe het te gebruiken.

  6 geweldige functies in de nieuwe gamebalk van Windows 10

1. Log eerst in op je Steam-account en koop MyDockFinder ($ 3,99). Je kunt de aankoop in het browservenster zelf voltooien als je de Steam-app niet op je Windows-pc hebt gedownload.

2. Installeer daarna Steam (Vrij) op uw Windows-pc en ga naar uw bibliotheek. Hier vindt u de MyDockFinder-app die u zojuist hebt gekocht. Klik op “Installeren” en start het.

3. En dat is het. MyDockFinder past onmiddellijk de macOS-overlay toe bovenop de Windows-gebruikersinterface. U moet echter nog enkele wijzigingen aanbrengen om de zaken een beetje gepolijster te maken. Bekijk de onderstaande galerij voor een snelle blik op de nieuwe Mac-achtige gebruikersinterface op Windows:

4. Klik op “Finder” in de linkerbovenhoek van de menubalk en open “Voorkeuren”.

5. Blader op het tabblad “Algemeen” naar beneden en schakel het selectievakje in voor “Automatisch de taakbalk verbergen bij opstarten” en wijzig het vervolgkeuzemenu in “Taakbalk op alle schermen verbergen”. Hiermee wordt de Windows-taakbalk uitgeschakeld.

6. U kunt ook de “Start bij opstartmethode” wijzigen in een van de beschikbare opties. In mijn ervaring werkt “Start as a service” het beste, gevolgd door Schedule Task en Registry Value. Kies de optie waar u zich het prettigst bij voelt.

6. Hier is een demo van hoe MyDockFinder uw Windows-pc eruit laat zien als een Mac.

7. Er zijn veel aanpassingsopties onder de voorkeuren van MyDockFinder. Ga je gang en verken de geavanceerde opties om Windows meer op Mac te laten lijken.

8. Als u niet tevreden bent met MyDockFinder, opent u Voorkeuren en gaat u naar het tabblad “Over”. Klik hier op “Uninstaller” om de macOS-shell uit Windows te verwijderen en de Windows-taakbalk met alle voorgaande instellingen te herstellen.

Laat Windows eruitzien als macOS met Rainmeter (gratis)

Rainmeter is een gratis desktopaanpassingsprogramma dat beschikbaar is op Windows en dat uitgebreide aanpassingen biedt en waarmee u alles kunt maken wat u maar wilt. We hebben zelfs een gedetailleerd artikel over de beste Rainmeter-skins met verschillende thema’s. Het enige nadeel is dat je verschillende aanpassingen moet toepassen om Windows er echt uit te laten zien als een Mac. Hier is hoe het te doen.

  Hoe u uw laptop aan kunt houden met het deksel gesloten op Windows 10

Vereiste downloads

1. Download Rainmeter eerst gratis van de link hier bijgevoegd. Download vervolgens Winstep Nexus van hier. Hiermee wordt het macOS-dock naar Windows gebracht.

2. Daarna moet je het macOS-thema downloaden van de link hier. Met dank aan Tech Rifle voor het verstrekken van het thema.

3. Na het downloaden van de drie hierboven genoemde bestanden installeert u Rainmeter op uw Windows-pc.

4. Klik nu met de rechtermuisknop op elke Rainmeter-widget en laad ze uit.

5. Pak vervolgens het bestand “macOS Theme” uit en open het. Dubbelklik hier op het bestand dat eindigt op .rmskin om de Windows-taakbalk eruit te laten zien als het Mac-dock.

6. Nu moet je de skin “installeren”.

7. Open daarna Rainmeter, vouw de “NR_Yosemite_Menu_Bar” uit en selecteer “Menubar.ini“. Verander onderaan de “Positie” in “Normaal”. Klik ten slotte op “Laden”. Hiermee wordt de macOS-menubalk aan Windows toegevoegd.

Voeg macOS Dock toe

8. Open daarna de map “macOS Theme” en kopieer de map “macOS” en verplaats deze naar de C-schijf.

9. Installeer vervolgens de app “Winstep Nexus” die u hierboven hebt gedownload. Hiermee wordt het macOS-dock aan Windows toegevoegd.

10. Om het Dock er modern uit te laten zien, opent u de map “macOS Theme” opnieuw en gaat u naar “Nexus Dock Files”. Kopieer hier zowel “macOS Dock” als “macOS Dark Dock”.

11. Open daarna de map “Documenten” onder de gebruikersmap en navigeer naar Winstep -> NeXus -> Achtergronden. Plak hier beide mappen.

12. Klik nu op het pictogram “NeXus” in het Dock. Hiermee wordt de Nexus-tool geopend.

13. Ga hier naar “Geavanceerd” en klik op “Herstellen”.

14. Open daarna de map “macOS Theme” en ga naar “Nexus Dock Files”. Selecteer hier het bestand “wsbackup.wbk” en klik op “Openen”.

15. Hierdoor ziet het dock er modern uit op Windows. Klik verder op “Toepassen”.

16. Klik nu met de rechtermuisknop op de taakbalk en open “Taakbalkinstellingen”.

17. Schakel hier “Automatisch de taakbalk verbergen” in om deze te verbergen.

Launchpad toevoegen

18. Als u ook Mac Launchpad op Windows wilt toevoegen, kunt u een ander programma genaamd WinLaunch downloaden van hier. Installeer het daarna.

  Hoe de draadloze USB-muis loskoppelen in Windows 10 te repareren

19. Klik nu onderaan op “Instellingen”.

20. Klik vervolgens op “Herstellen vanaf back-up“.

21. Open hier de map “macOS Theme” en ga naar “WinLaunch Files”. Kies het bestand “WinLaunch.WLbackup” en klik op “Openen”. Hiermee wordt het Mac Launchpad aan Windows toegevoegd, waardoor het er best goed uitziet.

22. Open nu Launchpad en het zal werken zoals macOS op Windows.

23. Over het algemeen kun je Windows op deze manier laten lijken op een Mac met Rainmeter en andere programma’s.

Verwijder alle programma’s

24. Als u Rainmeter wilt verwijderen en alle wijzigingen wilt verwijderen, opent u het Configuratiescherm in Windows en gaat u naar “Programma’s”.

25. Verwijder nu deze programma’s: Rainmeter, Nexus en WinLaunch. Aangezien we geen systeembestanden hebben gewijzigd of registerwaarden hebben aangepast, wordt uw systeem hersteld naar de vorige staat.

26. U kunt ook wijzigingen aanbrengen in de taakbalkinstellingen en deze altijd zichtbaar maken voor uw keuze van positie en grootte.

Ervaar de gebruikersinterface van macOS op een Windows-pc

Dit zijn dus de twee manieren waarop u Windows op een Mac kunt laten lijken. Hoewel je met Rainmeter het allemaal gratis kunt doen, raad ik toch aan om de MyDockFinder-app te gebruiken voor een naadloze en gemakkelijke ervaring. Het is een oplossing met één klik en werkt buitengewoon goed. Hoe dan ook, als je op zoek bent naar meer manieren om de Windows 11-taakbalk aan te passen, ga dan naar onze gedetailleerde zelfstudie. En voor het aanpassen van het startmenu op Windows 11 hebben we een speciale gids voor u. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het gedeelte Opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten