Wissel tekst en URL’s uit tussen Android en Chrome met Message Beam

Gezien het aantal apparaten dat we tegenwoordig gebruiken, kan het soms frustrerend zijn om snel en gemakkelijk informatie zoals stukjes tekst en koppelingen daartussen te verplaatsen. Hoewel de geweldige PushBullet misschien wel de meest gebruikte service is voor Android-gebruikers om inhoud tussen hun apparaten en Google Chrome te verzenden, zijn er ook enkele andere oplossingen, waarvan Message Beam er een is. De gratis Android-app en Chrome-extensie van Message Beam, ontwikkeld door XDA-lid d-fader, werken samen om u in staat te stellen snel tekst of URL’s tussen uw computer en telefoon of tablet te verzenden en die informatie in een handomdraai naar uw klembord te kopiëren. Uw stralen worden via internet verzonden via een XMPP-server, waardoor u op afstand toegang heeft tot uw stralen. In wat volgt, laten we u zien hoe het werkt.

Aan de slag gaan met Message Beam is doodeenvoudig. Download eenvoudig de Android-app op uw apparaat, start de app, tik op ‘Menu’ > ‘Nieuw apparaat koppelen’ en noteer de ‘link-ID’ die wordt weergegeven in het vervolgscherm. De link-ID (meestal een alfanumerieke code) is uniek voor elk apparaat dat u besluit te koppelen aan Message Beam. Dit beschermt niet alleen uw gegevens tegen onbevoegde toegang, maar stelt u ook in staat om die informatie voor elke verbinding gescheiden te houden.

  Kan ik gegevens herstellen van een Android SD-kaart of USB-drive die is geformatteerd als interne opslag?

Installeer vervolgens de Chrome-extensie en klik op het Omnibar-pictogram, gevolgd door op ‘Opties’ te klikken.

Met Message Beam kunt u meerdere apparaten aan uw computer koppelen. Als u de extensie voor de eerste keer gebruikt, ziet u nog geen geregistreerd apparaat. Klik op ‘Apparaat toevoegen’ onder ‘Geregistreerde apparaten’ om een ​​nieuwe te koppelen.

Voer op het volgende scherm de link-ID in die u op het Android-apparaat hebt gegenereerd en klik op ‘Doorgaan’.

Zodra uw apparaat is gekoppeld aan uw computer, vraagt ​​Message Beam u om het een aangepaste naam naar keuze te geven, evenals een optionele coderingszin om alle berichten die ermee worden uitgewisseld te coderen, voor extra veiligheid. Als u klaar bent, klikt u op ‘Voltooien’ om het configuratieproces te voltooien.

  Hoe alle oproepen en berichten van een nummer in Android 7.0 . te blokkeren

Nu bent u helemaal klaar om berichten te verzenden en ontvangen tussen uw computer en Android-apparaat. Klik op ‘Testbericht verzenden’ om een ​​kort tekstfragment naar uw apparaat te sturen om ervoor te zorgen dat alles correct is geconfigureerd.

Om een ​​aangepast bericht te verzenden, klikt u op het Omnibar-pictogram van Message Beam, typt of plakt u de gewenste tekst en klikt u op ‘Verzenden’. Evenzo kan de link van de site die u momenteel in Chrome bekijkt, worden gekopieerd en rechtstreeks naar uw telefoon of tablet worden verzonden door op ‘URL verzenden’ te klikken. Berichten die u van uw apparaat naar uw computer verzendt, verschijnen onder ‘Ontvangen bundels’.

Message Beam waarschuwt u ook zowel in Chrome als op Android bij het ontvangen van nieuwe berichten. De interface is redelijk pittig, waardoor de app gemakkelijk te gebruiken is op beide platforms. Nadat u tekstinformatie heeft ontvangen, geeft Message Beam u de mogelijkheid om deze rechtstreeks naar het klembord te kopiëren, zodat u deze gemakkelijk kunt plakken waar u maar wilt.

  Een zwevende klembordmanager die meerdere fragmenten opslaat [Android]

Over het algemeen biedt Message Beam een ​​uitstekende oplossing voor het snel uitwisselen van tekstfragmenten en URL’s tussen Android en Chrome op afstand via internet. De Android-app is nog niet beschikbaar in de Play Store, maar u kunt deze downloaden en installeren met behulp van het APK-bestand.

Installeer Message Beam voor Chrome

Message Beam APK voor Android downloaden

[via XDA-Developers]