Wondershare Filmora 12 – Vrijheid voor het maken van uw video’s

Filmora 12 van Wondershare is snel en efficiënt. Hoewel het bij Filmora altijd om snelheid en prestaties ging, laten we deze update eens bekijken.

Een groot deel van de hedendaagse makers van inhoud waardeert de waarde van video. Het is een grote aanvulling op tekst en soms exclusief cruciaal.

Maar niet iedereen van ons is daar om Hollywood-films te maken, toch? En we willen iets gelikt zonder een gat in onze zakken te branden.

Dus we hebben…

Wondershare Filmora

Filmora is het go-to-programma geweest voor velen die videobewerking probeerden. Dit wordt geleverd met een eenvoudige maar krachtige interface waarmee u met een paar klikken professionele effecten kunt induceren.

Enkele belangrijke functies zijn onder meer

  • Ondersteuning voor meerdere platforms
  • Meer voorinstellingen voor sneltoetsen
  • NVIDIA-ondersteuning
  • Efficiënte interface voor slepen en neerzetten
  • AI-aangedreven effecten
  • Gigantische bibliotheek met stockmedia
  • Sjablonen voor snelle bewerking
  • Zakvriendelijk prijskaartje

We zullen meer bespreken in de volgende secties, met als belangrijkste focus de recente update: Wondershare Filmora 12.

Gebruikersomgeving

De eerste indruk van Wondershare Filmora op mij was: ik kan dit!

Het centrum is gastheer voor alle actie. Trouwens, het hoofdmenu (met pictogrammen) is van waaruit men gemakkelijk media kan importeren of zijn eigen media kan gebruiken.

De tijdlijn toont u de audio-video-elementen, waar u op elk onderwerp kunt klikken om filters en effecten van rechts toe te passen.

Aanvullende instellingen voor elk object kunnen worden gecontroleerd door eenvoudig met de rechtermuisknop te klikken.

Het is pas mijn tweede video-editor en het was mijn eerste interactie met Filmora. Toch kon ik snel mijn weg vinden, en niet te vergeten de communityvideo’s op YouTube waren nuttig.

Over het algemeen voelde het meteen thuis.

Ondersteuning voor meerdere platforms

Met Filmora ben je niet gebonden aan een enkel apparaat of platform. In plaats daarvan kun je genieten van een naadloze videobewerkingservaring op meerdere platforms zoals Windows, Mac, Android, iOS en iPadOS.

Hierdoor kun je tussen apparaten wisselen zonder vast te lopen aan een apparaat.

Daarnaast is de Filmora Cloud Workspace (besproken in Back-up en samenwerking) voor de centrale online opslag die je op veel apparaten tegelijk kunt gebruiken.

Voorinstellingen voor het toetsenbord

Toetsenbordvoorinstellingen helpen u om dingen snel gedaan te krijgen. Hoewel beginners ze zelden gebruiken, zijn deze snelkoppelingen handig voor doorgewinterde videobewerkingsprofessionals.

Het wordt echter super vervelend om tussen verschillende video-editors te werken, en elk met hun eigen presets. En de ontwikkelaars van Wondershare Filmora lijken dit facet van videobewerking te begrijpen.

Dus nu heb je de mogelijkheid om over te schakelen naar de sneltoetsen van Filmora’s eigen competitie (wat genereus en attent 🙂).

  Widgets maken met transparante achtergronden op iPhone

Hierdoor kun je schakelen tussen deze applicaties zonder je in het zweet te werken.

NVIDIA-vriendelijk

H.264 is momenteel het populaire videocoderingsformaat, waarbij de industrie geleidelijk overstapt naar het meer performante AV1. Dit geeft u superieure compressieverhoudingen en hogere getrouwheid met dezelfde bitrate.

Simpel gezegd, de uitvoer zal minder gegevens gebruiken terwijl de kwaliteit gelijk blijft. In feite zijn Google en Netflix van plan om deze nieuwste codec te gebruiken, die aanzienlijk efficiënter is dan H.264 en zelfs de upgrade ervan, H.265.

Lopend op een vergelijkbaar deuntje, ondersteunt Filmora 12 de nieuwste en de beste NVIDIA GeForce RTX 40-serie GPU’s die de AV1 dubbele encoders ondersteunen. Hoewel deze codec veel voordelen heeft, zoals hierboven vermeld, zult u tot 2x video-exportsnelheden opmerken.

Back-up en samenwerking

Het grootste probleem bij videobewerking is het verliezen van wijzigingen.

Filmora heeft dit voor elkaar met zijn automatische back-ups, waarvan je de frequentie eenvoudig kunt aanpassen van 1 minuut tot 30 minuten.

Men kan nog verder gaan en Google Drive downloaden om de back-directory toe te voegen voor universele beschikbaarheid.

Bovendien geeft Filmora je 1 GB gratis cloudopslag die je kunt gebruiken voor het opslaan van media. Men kan deze ruimte gebruiken voor het opslaan van favoriete elementen voor herhaald gebruik.

Dit is vergelijkbaar met het gebruik van cloudopslag zoals Google Drive; het is echter voor de eenvoud in het dashboard geïntegreerd.

Samenwerking is een andere functie die het meest geschikt is voor teams. Het wordt gedaan met behulp van Wondershare Filmora Workspace, waar u kunt uploaden, downloaden, delen en tijdgecodeerde opmerkingen kunt maken over gedeelde projecten.

Bovendien kan men wachtwoorden en vervaltijden instellen voor de deellinks. De cloudruimte van 1 GB kan echter snel vol raken. In dat geval kan men apart meer ruimte kopen.

Lay-outs van de werkruimte

Niet iedereen heeft twee schermen of grote schermen waar alles in past.

En hoewel enorme monitoren absoluut een groot pluspunt zijn voor videobewerking, probeert Filmora het mindere onroerend goed te compenseren met zijn flexibele lay-outs.

U kunt kiezen uit vijf indelingen om te kijken welke het beste bij u past.

Bovendien duwt de ‘Dual’-optie de media afzonderlijk naar de externe monitor voor de best mogelijke ervaring.

Bovendien is de ‘Klassieke’ weergave bedoeld voor gebruikers die nog steeds verliefd zijn op de Filmora 11-opstelling.

Verbeterde sleutelframes

Keyframing is een ander punt dat bijdraagt ​​aan de eenvoud en kracht van Wondershare Filmora 12.

Dit geeft je enorme controle over de reeksen voor schalen, positionering, kleurcorrectie, animaties, maskering, enz.

De verbeteringen zijn afhankelijk van het type element.

De tekst heeft bijvoorbeeld de minste opties met positie, schaal, rotatie, compostering, enz. Een videocomponent heeft echter de meeste audiofilters naast onder andere chroma key, maskering, automatische verbetering, kleurcorrecties en snelheid .

Bovendien is de vloeibaarheid van dit effectenwerk iets om rekening mee te houden. Over het algemeen helpt dit u aanzienlijk meer te doen dan alleen een paar media-elementen te verbinden.

  Hoe een bericht op OfferUp te verwijderen

Maskeren

Maskeren is een handige functie waarmee u standaardvormen kunt tekenen of het pengereedschap kunt gebruiken om contouren in vrije vorm te maken.

Daarnaast helpt maskeren om de gemaskerde objecten of al het andere te markeren met behulp van de schakelaar Masker omkeren.

Bovendien kan men de vervaging aanpassen om twee videoclips vloeiend in elkaar over te laten lopen.

Aanpassingslaag

Het is iets dat makers routinematig doen om verschillende objecten te gebruiken om een ​​aantrekkelijke video te maken. Ongeacht de kwaliteit van de overgangen die we gebruiken, de unieke kleurenschema’s van verschillende elementen hebben de neiging om ze weg te geven.

De aanpassingslaag is de oplossing van Filmora om de magie intact te houden zonder veel moeite te vragen.

Men kan het eenvoudig over de onderwerplagen plaatsen om in één keer uniforme effecten toe te passen. De tweaks die op de aanpassingslaag zijn toegepast, hebben invloed op alle onderliggende lagen.

Dit helpt u het volledige project in één keer aan te passen zonder het met alle lagen afzonderlijk te doen.

Filmora heeft enkele handige AI-functies, waardoor het maken van video’s eenvoudiger en efficiënter wordt. Deze omvatten Chroma Key, AI Portrait, Motion Tracking, Smart Cutout, AI Audio Denoise, etc.

Hoewel deze allemaal beschikbaar zijn in Filmora 12, heeft Wondershare er al een aantal geïmplementeerd sinds eerdere versies.

Chroma sleutel

Dit is handig voor het verwijderen van specifieke kleuren uit video’s en afbeeldingen.

In de eerste plaats kunnen we dit gebruiken om achtergronden met effen kleuren te vervangen door iets opvallenders. Het wordt verder aangevuld met verbeteringen zoals tolerantie, randdikte, randveer, enz., om het realistisch te laten lijken.

Slimme uitsparing

U kunt Smart Cutout inzetten om een ​​bewegend object of al het andere behalve het gemaskeerde element te censureren.

Bovendien kunt u met de geavanceerde modus het object voorwaarts of achterwaarts of in beide richtingen tegelijk volgen.

Bovendien kan men de randdikte en veren instellen voor productievere uitsparingen.

Audio denoise

Denoising is een ander gebied waar Filmora schittert met zijn gebruiksvriendelijke interface.

Dit geeft een paar opties om de audio geschikter te maken voor de video, waaronder spraakverbetering, windverwijdering, de-reverb, brom en ruisverwijdering.

Hoewel een krachtige audio-editor vergelijkbare opties heeft, is het idee om extern werk te minimaliseren voor een grotere doorvoer.

Audio uitrekken

Dit is nog een andere AI-verbetering exclusief voor audiotracks. Audio Stretch, zoals de naam al zegt, maakt het mogelijk om de audiotrack te slepen zodat deze overeenkomt met de videoduur.

Simpel gezegd, beter dan dit kan het niet worden.

Knippen en plakken is niet nodig; sleep gewoon de audiotrack naar de gewenste lengte. Bovendien werkt dit twee kanten op, voorwaarts of achterwaarts, zonder overgangen, waardoor het voelt als een enkele uniforme baan.

  Een inleiding tot AWS Lambda voor beginners

3D-titels

Filmora heeft een gigantische bibliotheek met 3D-titelsjablonen die je kunt importeren en naar wens kunt aanpassen.

De sjablonen hebben verschillende thema’s die passen bij de meeste gebruiksscenario’s. Je hebt bijvoorbeeld klassieke openingsregels, ondertitels, aftiteling, toelichtingen, berichten en meer.

En als je eenmaal het object van je keuze hebt gevonden, zijn verdere aanpassingen een fluitje van een cent met een paar klikken en schakelen.

Gesplitst scherm

Filmora 12 wordt geleverd met veel voorinstellingen voor het splitsen van het scherm. Ten eerste heb je veel basislay-outs om tot zes video’s en afbeeldingen op één scherm in verschillende interessante vormen te passen.

Daarnaast krijg je themalay-outs voor social media, festivals, eindschermen, etc.

Bij het invoegen heeft elk element afzonderlijke opties voor wijziging volgens hun mediaklasse. Video-objecten hebben bijvoorbeeld chroma-keys, kleurcorrecties, animaties, etc.

Ten slotte is Split Screen een uitstekende functie waarmee u verschillende video’s kunt gebruiken met unieke verbeteringen voor elk.

LUT

LUT’s zijn een snelle manier om een ​​media-element in te kleuren of te thematiseren. En dankzij Filmora heb je genoeg presets om uit te proberen.

Een laag onder de LUT heeft dat specifieke effect en u kunt er een of meer in een project gebruiken. Dit is uiterst eenvoudig en de enige controle die u heeft, is de dekking van het effect.

Anderen

Hoewel er geen einde komt aan de goodies, zijn er nog een paar opmerkelijke vermeldingen, waaronder honderden royaltyvrije achtergrondaudio en een nooit eindigende effectenbibliotheek.

Ter herinnering: dit artikel gaat alleen over de recente update, Filmora 12. De vermelde effecten en functies zijn dus zeker niet uitputtend, en er is zoveel meer dat je alleen uit de eerste hand kunt ervaren.

Afsluiten

Video Creatie is voor veel influencers onvermijdelijk. Ze kennen de kracht van video ten opzichte van andere vormen van marketing en gebruiken het in hun voordeel.

Het maken van video’s is echter niet ieders eerste liefde vanwege de steile leercurve bij de meeste video-editors.

Wondershare Filmora 12 maakt het een stuk eenvoudiger en helpt u in de eerste paar minuten op weg. Bovendien is de community enorm, met talloze YouTube-tutorials voor elke functie die Filmora te bieden heeft.

En het beste is dat u ermee kunt beginnen vanaf slechts $ 49,99 per jaar en kunt genieten van een platformonafhankelijke service op Windows, Mac, iPhones, iPad en Android voor slechts $ 69,99.

Download Filmora en kijk of het je versteld doet staan!

gerelateerde berichten