ZDlock is een Android-app-vergrendelingsoplossing van het ZDBox-team

We hebben allemaal een lijst met apps die we liever uit de buurt houden van nieuwsgierige blikken terwijl we onze mobiele apparaten in het openbaar gebruiken. Dit kunnen sociale media en berichten-apps zijn, elke app die financiële transacties kan uitvoeren, je favoriete e-mailclient, de lijst gaat maar door. De meeste gebruikers nemen hun toevlucht tot het vergrendelen van de hele telefoon met een pincode, wachtwoord of patroonslot, wat al snel een extra karwei wordt. Voor degenen die liever niet elke keer dat ze het apparaat ontgrendelen een toegangscode invoeren, zijn er apps zoals ZDlock. Deze no-nonsense app van het team achter ZDBox helpt je om specifieke apps te vergrendelen met behulp van drie verschillende methoden. Details na de pauze.

  Hoe een Android-telefoon te gebruiken met een kapotte aan / uit-knop?

Naast twee conventionele vergrendelingsmethoden (PIN en patroon), kunt u met ZDlock ook een ‘Fake Cover’ voor een app maken, die een nep-crashscherm weergeeft wanneer iemand probeert de beveiligde app te openen. Bovendien heeft de app een aantal thema’s om het vergrendelingsscherm aan te passen dat verschijnt wanneer u toegang probeert te krijgen tot een pincode of een patroonbeveiligde app.

Bij het opstarten kunt u met ZDlock de beveiligingsmethode kiezen die u wilt gebruiken. U wordt ook gevraagd om een ​​beveiligingsvraag en -antwoord op te geven voor het geval u ooit de juiste pincode of patroonreeks vergeet en deze opnieuw moet instellen.

Het scherm waar u uw gewenste apps kunt vergrendelen of ontgrendelen bestaat uit twee tabbladen; Ontgrendeld en vergrendeld. Wanneer u op het hangslotpictogram tikt naast een item op het tabblad Ontgrendeld, wordt het verplaatst naar de lijst Vergrendeld. Om de app weer te ontgrendelen, gaat u naar het tabblad Vergrendeld en drukt u op het hangslotpictogram.

  Necta is een Android Launcher gericht op kinderen en ouderen [Android]

Om de functie Fake Cover te gebruiken die ik eerder noemde, moet je deze eerst hebben ingeschakeld via het instellingenscherm van de app. Zodra dat is gebeurd, navigeert u terug naar het scherm Vergrendelde apps en schuift u een app naar links om deze onder Fake Cover te verbergen. Om Fake Cover voor die app uit te schakelen, schuift u deze nogmaals naar links. Wanneer deze functie is geactiveerd voor een app, verschijnt het dialoogvenster Geforceerd sluiten elke keer dat die app wordt geopend. U kunt voorbij dit dialoogvenster komen door lang op de OK-knop te drukken.

  Hoe u het toetsenbord op uw Android-telefoon kunt wijzigen

Je vindt ook de optie om te schakelen tussen skins op het vergrendelscherm in het menu Instellingen.

De app is gratis beschikbaar in de Google Play Store en je kunt hem downloaden naar je apparaat via de onderstaande link.

Installeer ZDlock vanuit de Play Store