Zoek mijn Chromebook gebruiken om een ​​verloren Chrome OS-apparaat te lokaliseren

Hoewel Apple en Samsung geavanceerde technologieën hebben bedacht om een ​​kwijtgeraakt apparaat op te sporen, zelfs als het is uitgeschakeld of gewist, is Google op dit punt altijd achtergebleven. En je ziet het resultaat op een Chromebook. De meeste Chromebooks hebben geen GPS-chip en mobiele connectiviteit is te vinden op een handvol apparaten. Dus het vinden van een Chromebook wordt moeilijker. Desalniettemin bieden we u in deze zelfstudie een eenvoudige manier om een ​​verloren Chromebook te lokaliseren met uw Google-account. Daarnaast vind je je Chromebook op afstand en verwijder je direct je Google-account. Dus als u Zoek mijn Chromebook wilt gebruiken om een ​​kwijtgeraakte Chromebook te lokaliseren, volg dan mee.

Een verloren Chromebook vinden (2023)

In deze handleiding hebben we vermeld hoe u een geschatte locatie van uw verloren Chromebook kunt krijgen en uw Google-account kunt beschermen. Afgezien daarvan hebben we enkele tips gedeeld over het instellen van Chrome Remote Desktop voor het geval u zich in een diefstalgevoelig gebied bevindt. U vindt beide methoden in de onderstaande tabel.

Een verloren Chromebook volgen met een Google-account

Voordat we beginnen, wil ik duidelijk maken dat u een kwijtgeraakte Chromebook niet kunt vinden met Google’s Find my Device-service. Het is alleen beschikbaar voor Android-apparaten die worden geleverd met een GPS-chip. U kunt een Chromebook dus niet in realtime volgen. Dat gezegd hebbende, kunt u uw Google-account heel goed beschermen door op afstand uit te loggen.

  Hoe een doelaccount te verwijderen

Afgezien daarvan kunt u een globaal idee krijgen van de locatie op basis van het IP-adres. Hoewel het niet nauwkeurig is, kunt u in ieder geval de stad of het land vinden waar de Chromebook is zoekgeraakt. Dat gezegd hebbende, volgen hier de stappen die u moet volgen nadat uw Chromebook verloren is gegaan.

1. Zoek een andere computer of gebruik het apparaat van iemand anders en open de incognitomodus voor privé browsen in Chrome. Ga nu naar myaccount.google.com/device-activity en log in met hetzelfde Google-account dat aan de Chromebook was gekoppeld.

2. Hier vindt u een lijst met apparaten die zijn aangemeld met hetzelfde Google-account. Zoek de Chromebook die u zojuist bent kwijtgeraakt in de lijst en klik erop om de details te bekijken.

3. Vervolgens vindt u onder “Recente activiteit” de locatie met de laatste keer dat het apparaat communiceerde met de systemen van Google. Houd er rekening mee dat de locatie is geschat met behulp van het IP-adres dat door de ISP is verstrekt, dus het kan onnauwkeurig zijn.

4. Om uw Google-account te beschermen, tikt u nu op “Afmelden” en bevestigt u de actie opnieuw.

5. Uw Google-account wordt automatisch afgemeld bij de Chromebook wanneer deze de volgende keer verbinding maakt met internet. Als het apparaat offline wordt gehouden, moet de Chromebook worden gepowerwasht, waardoor uw Google-account en offline bestanden opnieuw worden verwijderd. Dat betekent dat niemand toegang heeft tot uw persoonlijke gegevens of Google-account vanaf een gestolen Chromebook.

  Vroege toegang krijgen tot Ubuntu 18.04

Chrome Remote Desktop instellen in diefstalgevoelige gebieden

Als je naar een diefstalgevoelig gebied gaat, is het beter om Chrome Remote Desktop vooraf in te stellen. Hiermee kunt u op afstand persoonlijke bestanden verwijderen en uw Google-account verwijderen van de Chromebook, ervan uitgaande dat het apparaat nog steeds is verbonden met internet. U kunt ook het wachtwoord van uw Chromebook wijzigen en de gewenste wijzigingen aanbrengen. Om dit te laten werken, hebt u een andere computer nodig, of dit nu een pc of Mac is. Dus voordat u een wandeling maakt in een diefstalgevoelig gebied, volgt u de onderstaande stappen om persoonlijke bestanden te vinden en ze te verwijderen op een kwijtgeraakte Chromebook.

1. Open op een andere computer remotedesktop.google.com/access en log in met hetzelfde Google-account dat is gekoppeld aan de Chromebook. Klik daarna op de knop “Downloaden” en volg de instructies op het scherm.

2. U moet in feite de Chrome Remote Desktop-extensie installeren en een programma sideloaden.

3. Klik daarna op “Externe toegang instellen” en voeg een naam toe voor uw computer.

4. Stel vervolgens een 6-cijferige pincode in.

5. Ga naar uw Chromebook en open dezelfde webpagina door naar te gaan remotedesktop.google.com/access. Dubbelklik hier op de computer die u zojuist hebt ingesteld en voer de pincode in die u hierboven hebt gemaakt.

  Maak en deel verzamelingen van interessante inhoud

6. Ten slotte wordt externe toegang tussen uw Chromebook en een andere computer ingesteld. Nu kunt u uw verloren Chromebook openen wanneer u maar wilt vanaf een andere pc of Mac, zonder tussenkomst van de gebruiker, om gevoelige bestanden te vinden en te verwijderen.

Vind uw verloren Chromebook via uw Google-account

Dit is dus hoe u een kwijtgeraakte Chromebook kunt lokaliseren en een ruwe schatting van de locatie kunt krijgen. Het belangrijkste is dat u uw Google-account kunt beveiligen tegen onheil. En zoals hierboven vermeld, als u van plan bent een gebied te bezoeken waar stelen routine is, kunt u Chrome Remote Desktop instellen om uw Chromebook vanaf een andere computer te bedienen. Hoe dan ook, dat komt allemaal van ons. Als u op zoek bent naar een verloren of gestolen Android-apparaat, ga dan naar onze gekoppelde tutorial. En om een ​​iPhone te vinden, zelfs als deze is uitgeschakeld of gewist, hebben we een gedetailleerde handleiding voor je klaarliggen. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het gedeelte Opmerkingen hieronder.