Zoeken en overschakelen naar een geopend tabblad met een spraakopdracht [Chrome]


Integratie van spraakgestuurd zoeken is al een tijdje geleden in Chrome aangekomen en het is een uitstekende, afgezwakte basisversie van Google Now. Een van de vele verschillen tussen Google Now en Voice Search in Chrome is dat Google Now apps kan starten die op uw apparaat zijn geïnstalleerd, terwijl Voice Search gewoon is wat de naam aangeeft, zonder ondersteuning voor een andere browserfunctie. Tabs Board is een Chrome-extensie waarmee u kunt schakelen tussen geopende tabbladen in een venster. U kunt ook naar tabbladen zoeken met een spraakopdracht, wat het onderscheidt van andere extensies voor tabbladbeheer. Zowel de gesproken zoekopdracht als de overlay voor het wisselen van tabbladen kunnen worden geopend met een sneltoets die een gebruiker kan aanpassen. U kunt naar tabbladen zoeken met een spraakopdracht of u kunt ze zoeken en selecteren met de muis. De extensie geeft open tabbladen weer in een overlay onderaan Chrome.

  Hoe de nieuwe COVID-19-blootstellingsmeldingen van uw iPhone werken

Tabs Board voegt een knop toe naast de URL-balk waar u de taal kunt selecteren en snelkoppelingen kunt aanpassen.

Druk op Ctrl+Shift+A om de overlay te openen waarin alle tabbladen worden weergegeven. Elk tabblad heeft een miniatuur en u kunt op een miniatuur klikken om naar het betreffende tabblad te gaan. De overlay heeft een zoekbalk die u kunt gebruiken om in tabbladen te zoeken en een microfoonknop die u kunt gebruiken om gesproken zoekopdrachten uit te voeren als u de sneltoets voor gesproken zoekopdrachten niet wilt gebruiken.

Om spraakgestuurd zoeken te openen, drukt u op Ctrl+Shift+B en spreekt u de naam van de website waarnaar u wilt overschakelen. Houd er rekening mee dat de website al in een tabblad moet zijn geopend. De extensie identificeert welke website u wilde hebben en kiest deze voor u uit de andere tabbladen. Je moet nog steeds op het tabblad klikken om naar de website te gaan. Als je de website in twee of meer tabbladen hebt geopend, zal de extensie ze allebei naar boven halen en kun je selecteren naar welke je wilt overschakelen.

  Gebruik je iPhone om overal ter wereld gratis wifi-netwerken te vinden

Behalve dat je naar een ander tabblad kunt overschakelen, kun je een tabblad ook sluiten via de sluitknop in de rechterbovenhoek van het miniatuurvoorbeeld. Om de overlay te sluiten, moet u gewoon op de snelkoppeling drukken die u hebt gebruikt om deze naar voren te brengen. Om je spraakcommando’s te ‘horen’, vraagt ​​de extensie om toegang tot je microfoon. Helaas herinnert het zich niet dat je het toegang hebt gegeven en elke keer dat je een gesproken zoekopdracht uitvoert, moet je het opnieuw toestemming geven. Dit is verreweg de grootste tekortkoming van de extensie. Het herkent spraakopdrachten nauwkeurig en met weinig tot geen vertraging.

  Hoe u uw iPhone of iPad handmatig kunt herstellen met uw Mac

Installeer Tabs Board vanuit de Chrome Web Store

gerelateerde berichten